Home / Hardware Reviews / Tablet Reviews / Review: Honor T1 (Android Tablet)

Review: Honor T1 (Android Tablet)

>De Honor T1 is Huawei’s eerste tablet onder de vleugels van dit jonge merk. Gezien Honor zich richt op iedereen die liefhebber is van entertainment, reden genoeg voor ons om de tablet eens flink onder handen te nemen.

Unboxing

Onze collega’s van GadgetGear.nl hebben onderstaande unboxing gefilmd. Tijdens de unboxing zien we geen bijzonderheden. Daarmee voldoet de uitrusting volledig aan onze verwachtingen van Honor.

Design

Het design van de Honor T1 doet een beetje denken aan de andere tablets die Huawei in haar assortiment heeft. Vooral de achterkant van aluminium vertoont veel gelijkenissen. Dat Honor met aluminium werkt is opvallend te noemen. Het is een prijzig materiaal voor deze prijsklasse, maar zorgt wel voor een goede geleiding van de warmte. Absoluut een pluspunt.

Android

Helaas nog geen Android Lollipop, maar gewoon Android 4.4.2 KitKat. Ook prima. Ook Huawei’s eigen Emotion UI is nog versie 1.6 terwijl de Honor 6 smartphone al wel van Emotion UI 3 is voorzien. Misschien hebben ze gewoon de tablet versie van Emotion UI nog niet af.

Verder installeert Huawei Bitcasa online cloudopslag mee, net als Gamalofts app store en drie gratis Gameloft games. Dit zagen we ook al bij de Honor 3C. De Android installatie is dus relatief schoon.

Motorisch

En dan wat er onder de motorkap ligt. Hier laat de Honor T1 zich erg goed vergelijken met de 8 inch versie van Samsung’s Galaxy Tab 4 serie. Beangstigend goed zelfs, maar daar kom ik zo op terug.

De Honor T1 is uitgerust met een quad-core 1.9GHz processor, 1GB RAM en een Adreno 305 GPU. Die laatste is goed nieuws voor liefhebbers van tablet gaming.

Het 8 inch IPS display van de Honor T1 heeft een resolutie van 800×1280 pixels. Iets meer dan 720P, maar minder dan een 1080p Full HD resolutie. De kijkhoek is verrassend goed net als het contrast. Hierdoor is het best plezierig om films op het display te kijken.

Maar hoe verhoudt de Honor T1 zich tegenover de Galaxy Tab 4 van Samsung? De chipsets en displays zijn gelijk. Honor levert twee keer zoveel opslagruimte, maar de accu van de Honor T1 is slechts half zo groot. De Honor T1 is wel zo’n €50 goedkoper en voor een paar uurtjes per dag trekt die accu het prima.

Benchmarks

En dan nu het goede nieuws voor liefhebbers van gaming. Oké, de Adreno 305 is alles behalve de nieuwste en dikste mobiele GPU, maar de kleine beeldprocessor laat echt wel haar tanden zien. Hij haalt niet het maximale uit games als Riptide GP 2, maar 3D games zijn qua framerate wel heel goed te spelen.

De Honor T1 is Huawei's eerste tablet onder de vleugels van dit jonge merk. Gezien Honor zich richt op iedereen die liefhebber is van entertainment, reden genoeg voor ons om de tablet eens flink onder handen te nemen. Unboxing Onze collega's van GadgetGear.nl hebben onderstaande unboxing gefilmd. Tijdens de unboxing zien we geen bijzonderheden. Daarmee voldoet de uitrusting volledig aan onze verwachtingen van Honor. https://www.youtube.com/watch?v=6C_0eXoopyQ Design Het design van de Honor T1 doet een beetje denken aan de andere tablets die Huawei in haar assortiment heeft. Vooral de achterkant van aluminium vertoont veel gelijkenissen. Dat Honor met aluminium werkt is…

Overzicht Reviews

Uiterlijk
Snelheid
Films kijken
Gaming

Opsomming: De Honor T1 is een budget tablet die op prijs de Samsung Galaxy Tab 4 weet te verslaan. Hoewel niet Full HD is het kijken van films en series goed te doen en ook bij het spelen van games loop ik niet tegen problemen aan. Voor de extreem lage prijs een hele goede deal dus.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
88

Over Roelof van Doorn

Die man met de snor, dat is wat ik vaak hoor. Een groot fan van series en films, maar stiekem ook wel interesse voor games. Your man at the spot, that's me!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*