Home / Hardware / Toetsenborden / Review: Genesis Rx85 Mechanical Gaming Keyboard [Brown Switch]

Review: Genesis Rx85 Mechanical Gaming Keyboard [Brown Switch]

>Het merk Genesis is sinds 7 jaar actief op de Europese markt met producten die allemaal gericht zijn op de game markt. Zij proberen zich hier voornamelijk op ‘doorgewinterde’ gamers te focussen die hoge kwaliteit zoeken tegen een betaalbare prijs. Om maar met de prijs te beginnen, met een verkoopadviesprijs van ongeveer €119,- is de Genesis natuurlijk geen koopje te noemen. Of dit toetsenbord elke euro waard is gaan wij natuurlijk voor je beantwoorden in deze Gadget Gear Review!

We mochten dit pareltje ontvangen van Questcontrol.net , een groothandel die zich voornamelijk richt op B2B en hoopt met het slagschip van Genesis weer wat extra gamers indirect te kunnen benaderen. Genesis timmert al een aantal jaren aan de weg en maakte zich vooral bekend door in het laag- en middensegment te scoren. Eerst met vooral schreeuwerige hippe designs, maar de RX85 maakt daar verandering mee.

Unboxing

Zoals gezegd is de RX85 een toetsenbord gericht op de ervaren gamers. Zodra je de RX85 uit de verpakking haalt dan straalt deze ook echte klasse uit. Het design is erg strak, maar krijgt door de rode PVC rand toch een bijzondere uitstraling. Dit toetsenbord zou je door dit nieuwe design heel gemakkelijk in de huiskamer, kantoor of waar dan ook kunnen plaatsen. Dat maakt het direct al multifunctioneel en voor een grotere doelgroep beschikbaar. Natuurlijk het bord wel een aantal extra ‘gamers’tintjes. Op het geharde PVC is de behuizing van geborsteld aluminium geplaatst die erg stevig aan voelt en het geheel net wat robuuster maakt.

Je ziet direct dat het mechanische toetsen zijn, doordat het geheel iets wordt gelift. Om het broodnodige comfort te bieden tijdens lange game sessies, heeft de RX85 ook een speciaal ontworpen polssteun. Deze kan je super eenvoudig bevestigen of verwijderen door middel van magneten. Daarnaast kan je de hoogte makkelijk verstellen met inklapbare pootjes en blijft de RX85 stevig op zijn plek door kleine rubberen voetjes.

Toetsen(bord)

Uiteindelijk draait het bij de RX85 natuurlijk maar om een ding en dat zijn natuurlijk de toetsen. En zoals bij ongeveer alle game toetsenborden is ook deze voorzien van ‘mechanische’ toetsen. In de RX85 zitten hoge kwaliteit toetsen van ‘Kailh Brown’ gemonteerd. Deze voelen mega solide aan en geven je het gevoel dat dit toetsenbord onbreekbaar is. Dat klopt ook wel aardig want ze zouden een levensduur moeten hebben van 50 miljoen aanslagen en zijn ze zijn volgens Genesis voorzien van een dubbele injectie laag, die slijtage bijna geheel uitsluit. De toetsen voelen hierdoor ook ‘lekker zacht’ aan, je kan dus zorgeloos avonden achter elkaar gamen.

Down like a Clow Kailh Br.. Brown

Voordat ik half Nederland beledig, voor de kenners refereer ik met de sub kop naar een episode van South Park. Maar daar draait het niet om, het gaat om de toetsen. De mechanische toetsen. De Kailh Brown switches zijn gebaseerd op de bekende ‘Cherry MX’ toetsen. Deze bruine variant is ideaal voor de gamer die opzoek naar een mechanische toetsenbord zonder het te harde ‘klik-klik’geluid. Het klopt inderdaad dat de RX85 minder geluid maakt in vergelijking met andere mechanische toetsenborden. Houdt er wel rekening dat bij kantoor gebruik je collega’s even komen kijken waar het geluid vandaan komt. Verras ze dan met een LED show en je hebt er een paar nieuwe bewonderaars bij. In vergelijking met een ‘standaard’ toetsenbord is de RX85 namelijk wel duidelijk hoorbaar.

De behuizing en de kleur switch geven een bepaalde code door voor gamers. Kenners zouden weten dat de Kaih Brown switch een kracht van 55-60 gram druk (of tastzin) nodig, dit in tegenstelling tot de 45 gram van de Cherry. Waar de Cherry de meest bekende switch is, is de bruine de meest zachte van de mechanische. Waar blauw weer erg hard klinkt. Het verschil van de Cherry en de Kailh zit hem vooral in de naamsbekendheid, prijs en drukkracht. Je kan dus wat harder rammen, zonder te veel geluid te maken. Mooie conclusie? 🙂


Multimedia

De RX85 heeft ook handige ‘onzichtbare’ functies verstopt zoals N-key Rollover. Deze functie wordt ook wel anti-ghosting genoemd en houdt in dat het toetsenbord ten alle tijden signalen blijft doorgeven, mocht je meerde toetsen tegelijk indrukken. Daarnaast biedt de RX85 de mogelijkheid om de Windows toets te blokkeren tijdens je game sessie, altijd vervelend als dit gebeurt! Wel zichtbaar is de spectaculaire RGB verlichting die in bijna elke denkbare configuratie is te gebruiken. Zo kan je de verlichting in 5 standen gebruiken en 4 niveaus van lichtsterkte bepalen. Zelf ben ik erg fan van ‘mode 4’. In deze stand is het toetsenbord reactief en blijft elke ingedrukte toets nog 1 seconde branden. Als laatste is er ook aan de multimedia toetsen gedacht en hier pakt de volume knop absoluut de eerste plaats op de RX85, wat ziet deze er ontzettend tof uit. Je kan hiermee super makkelijk het volume aanpassen van je game of je favoriete muziek.

 

Specificaties

 • Key Mechanism: Mechanical Switches (Kailh Brown)
 • Key life: 50 million cranks
 • Backlight color: RGB
 • Switch length: 4.0mm
 • The force required to activate the key: 50g
 • Switch trigger point: 1.2mm
 • Keyboard Dimensions: 449 x 210 x 36 mm
 • Keyboard weight: 885g
 • Interface: USB 2.0
 • Number of keys: 104
 • Cable length: 1.6m
 • Software: Yes
 • Location: US layout
 • System requirements: Windows XP/Vista/7/8/10

Conclusie

De Genesis RX85 mechanical keyboard is een zeer straks toetsenbord dat redelijk fors geprijsd wordt aangeboden in de gamemarkt. Deze prijs is echter goed te rechtvaardigen als je echt iets bijzonders zoekt. De RX85 onderscheidt zich duidelijk met een stevige aluminium behuizing, kwalitatief hoogwaardige toetsen, die niet te veel herrie maken, toffe verlichtingsmogelijkheden en natuurlijke die fantastische volumeknop. Ben je een gamer die opzoek is naar kwaliteit of je wil je gewoon een super gaaf toetsenbord op kantoor, kijk dan niet verder!

Het merk Genesis is sinds 7 jaar actief op de Europese markt met producten die allemaal gericht zijn op de game markt. Zij proberen zich hier voornamelijk op ‘doorgewinterde’ gamers te focussen die hoge kwaliteit zoeken tegen een betaalbare prijs. Om maar met de prijs te beginnen, met een verkoopadviesprijs van ongeveer €119,- is de Genesis natuurlijk geen koopje te noemen. Of dit toetsenbord elke euro waard is gaan wij natuurlijk voor je beantwoorden in deze Gadget Gear Review! We mochten dit pareltje ontvangen van Questcontrol.net , een groothandel die zich voornamelijk richt op B2B en hoopt met het slagschip…

Overzicht Reviews

Looks
Prestaties

Cijfer: 9

Opsomming: Ben je een gamer die opzoek is naar kwaliteit of je wil je gewoon een super gaaf toetsenbord op kantoor, kijk dan niet verder!

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
90

Over jeroen

Jeroen: Redacteur op het gebied van Games, Gadgets en alles wat in en rond de keuken te vinden is.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*