Home / Hardware / Controllers / Review: Hori Onyx Wireless PS4 Controller

Review: Hori Onyx Wireless PS4 Controller

>Het in 1969 in Japan opgerichte Hori is in zijn thuisland al ruim 30 jaar lang bekend om de game accessoires die het merk in eigen land uitbrengt voor alle denkbare spelcomputers. Sinds het jaar 2004 heeft Hori zijn operatie uitgebreid naar de rest van de wereld en zijn de Hori accessoires dus naar Europa overgewaaid. Zo ook deze Hori Controller. Maakt Hori met zijn Onyx een stap in de goede richting? Entert1.nl test de Hori Onyx Wireless PS4 Controller.

Bouw

De Hori Onyx Wireless PS4 controller wordt afgeleverd in een klein blauw doosje. Zodra de Hori Onyx uit de verpakking wordt genomen vallen twee dingen direct op. De Hori Onyx is erg compact, zeker als je de traditionele PS controller gewend bent. Of dit storend is? Daar kom ik later in deze review nog even op terug. Daarnaast is de enige stekker die je in de Hori Onyx kan steken een micro-usb kabel om de controller van een nieuwe lading stroom te voorzien. Wat we hier dus missen is een 3.5mm audio uitgang om een headset aan te verbinden.

Het is de mannen van Hori gelukt om met deze Onyx een lekker solide controller te produceren. De Hori Onyx buigt of kraakt niet. De knoppen lijken goed te reageren en de controller is stevig genoeg om enig misbruik te weerstaan. De Hori Onyx is voorzien van alle gebruikelijke knoppen die ook op de traditionele DualShock te vinden zijn.

Design

Lekker basic Hori! De controller is geheel zwart uitgevoerd. Het enige dat zich onderscheidt van de verder geheel zwarte body zijn de bekende toets aanduidingen en natuurlijk de gekleurde LED die afhankelijk van de game die je speelt van kleur verandert. Deze Hori Onyx Wireless PS4 controller lijkt qua vorm eigenlijk het meest op de Xbox controller en de PS4 controllers van Razer en Nacon, maar dan wel wat minder premium. Het linker pookje is verplaats naar een positie hoger op de controller en de directionele toetsen hebben een beweging in de tegengestelde richting gemaakt. De ‘Share’ en ‘Options’ knoppen zijn in plaats van aan weerszijden van de touchpad aan de onderzijde hiervan geplaatst. direct naast de centraal geplaatste ‘PS’ knop.

Gebruik

Yes! Hij is draadloos! Deze Hori Onyx controller is draadloos direct met je PS4 te verbinden. Waar vele PS4 controllers anders dan de DualShock een USB dongle nodig hebben om draadloos te fungeren. Deze Onyx niet! De Jappanners van Hori hebben een officiële licentie weten te bemachtigen waardoor hun controllers direct door de PS4 wordt herkend. Nadat de controller bij het eerste gebruik is gekoppeld werkt deze daarna probleemloos draadloos en net als een DualShock. De verbinding is prima en het signaal wordt pas op een afstand van enkele meters wat minder stabiel. Zelfs de PS4 inschakelen door de ‘PS’ toets in te drukken wordt ondersteund. Goede zaak!

Het knopgebruik van de Hori Onyx Wireless PS4 controller is prima. De pookjes en knoppen reageren prima en snel. Hoewel het altijd even wennen is dat de linker pook en de ‘Share’ en ‘Options’ knoppen op een andere plek zitten. Na 20 minuutjes intensief gamen vind je de knoppen moeiteloos. De R1 en R2 triggers voelen prima aan en ook de touchpad werkt zoals het hoort.

Toch is het niet alleen maar hulde voor deze Hori Onyx. Zoals al eerder genoemd is de Hori Onyx niet groot. Nou heb ik vrij kleine handen en was dit voor mij een kwestie van wennen aan zijn compacte formaat. Personen met grotere schoepen dan ik kunnen dit zeer zeker als hinderlijk ervaren. Ben je dus bouwvakker, stratenmaker of specialist in een ander soortgelijke zware ambacht, dan raad ik je ten zeerste aan om eerst deze Onyx eens vast te houden, alvorens deze te kopen.

Daarnaast vermeld de doos van deze Hori Onyx dat de controller het 6 uur lang volhoudt op een volledige acculading. Nou geloof ik direct dat de Hori Onyx 6 uur lang op een acculading ingeschakeld kan zijn. Gebruik je de Onyx echter om intensief te gamen en staat bovendien de vibratie functie ingeschakeld, dan redt de Hori Onyx de beloofde 6 uur bij lange na niet. Na zo’n 3 á 3,5 uur zal de Onyx om een oplaadbeurt vragen, en eigenlijk vindt ik dat wel een beetje te snel.

Zoals al eerder genoemd in deze review is de Hori Onyx niet voorzien van een 3.5mm ingang om een headset te verbinden. Voor de headset-gamers onder ons: speel je met een bedrade headset en schaf je deze Hori controller aan? Kijk dan meteen even naar een nieuwe PS4 headset die draadloos met een dongle direct aan PS4 te koppelen is…

Het in 1969 in Japan opgerichte Hori is in zijn thuisland al ruim 30 jaar lang bekend om de game accessoires die het merk in eigen land uitbrengt voor alle denkbare spelcomputers. Sinds het jaar 2004 heeft Hori zijn operatie uitgebreid naar de rest van de wereld en zijn de Hori accessoires dus naar Europa overgewaaid. Zo ook deze Hori Controller. Maakt Hori met zijn Onyx een stap in de goede richting? Entert1.nl test de Hori Onyx Wireless PS4 Controller. Bouw De Hori Onyx Wireless PS4 controller wordt afgeleverd in een klein blauw doosje. Zodra de Hori Onyx uit de verpakking wordt genomen vallen twee dingen direct op.…

Overzicht Reviews

Bouw - 70%
Design - 80%
Gebruik - 60%

70%

Eindscore

Opsomming: Solide controller voor de casual gamer met bescheiden formaat handen. Prima knoppen en draadloze verbinding. Helaas scoort deze controller op het gebied van batterijduur en headset ondersteuning wat minder.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
70

Over Michiel Schuur

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*