Home / Hardware / Audio / Logitech G introduceert haar Lightsync speakers en keyboard

Logitech G introduceert haar Lightsync speakers en keyboard

>Logitech G speelt al een paar jaar met een diepere integratie tussen verlichting in gaming producten en aansturing vanuit games. Met de nieuwe Lightsync producten knalt het systeem letterlijk jouw muren vol licht.

Logitech G560 speakerset

Het grootste geweld komt uit de Logitech G560 speakerset. Deze speakerset heeft een RMS vermogen van 120 Watt, maar kan tot 240 Watt piekvermogen leveren. De speakerset is ontwikkeld met ondersteuning voor 3D Audio zodat je een beter idee krijgt van waar jouw tegenstander vandaan komt, aangevuld met DTS:X Ultra 1.0.

De Lightsync technologie zorgt ervoor dat de speakerset qua licht de gebeurtenissen op het scherm aanvullen. Zo wordt de sfeer van jouw game verlegt voorbij de randen van jouw monitor.

De Logitech G560 kan niet alleen via USB op de PC worden aangesloten. Het is ook mogelijk muziek naar de speakers te sturen via de 3,5mm analoge audio ingang of via Bluetooth. Daarmee worden dit allround entertainment speakers. De speakers kunnen zelf lichteffecten genereren op basis van de muziek die je luistert of de video’s die je kijkt.

Logitecht G513 Toetsenbord

Ook het Logitech G513 keyboard is uitgerust met Lightsync technologie. De ramplank gaat hierdoor volledig mee in de game ervaring en is een sterke uitbreiding op de speakerset. Logitech gaat het toetsenbord leveren met haar eigen Romer-G Tactile of Romer-G Linear switches. Deze switches moeten voor een relatief geluidsarme toetsaanslag zorgen. Logitech claimt dat de toetsen 25% sneller zijn dan de snelste concurrent. Dat zouden de knoppen van Cherry moeten zijn.

Het toetsenbord is aan de bovenkant afgewerkt met een geborstelde aluminium plaat. Het aluminium heeft de carbon kleur meegekregen.

Beschikbaarheid

De Logitech G560 speakerset gaat €249 kosten. Het Logitech G513 toetsenbord €179.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*