Home / Geen categorie / De HTC Vive VR headset gaat draadloos!

De HTC Vive VR headset gaat draadloos!

>De nieuwe revolutie voor VR is geboren op de Gamescom. Voor serieuze VR headsets dan. HTC laat daar de Vive Wireless Adapter zien. Dus geen noodzaak meer om vast te zitten aan de PC.

Draadloze VR is er al jaren, maar altijd op het niveau van de Google Cardboard VR, maar serieuze gamers gebruiken producten als de HTC Vive met een zware computer er aan. Een groot nadeel in de hele beleving was dat je altijd vast zat aan de computer.

Met de Vive Wireless Adapter lost HTC dit probleem nu op. De adapter laat de speler zonder kabels bewegen. De adapter is te koppelen met zowel de HTC Vive als de HTC Vive Pro VR headset.

Kosten

Wil je de adapter in huis halen, moet je diep in de buidel tasten. De adapter alleen kost al €345. Voor HTC Vive Pro bezitters komt daar nog een compatibiliteitspakket bij van €75. Bovendien moet je een PCI-e kaart installeren, dus voor laptop gamers zal de optie in veel gevallen niet interessant zijn. Je krijgt één HTC QC 3.0 powerbank bij het pakket, maar extra powerbanks worden ook verkocht, al verwachten we dat je ook andere USB-C powerbanks kunt gebruiken.

Via 60GHz WiFi

Toch is dit een mijlpaal en wel om de techniek die HTC gebruikt. Je hebt een enorme datastream nodig. Deze krijg je met 5GHz WiFi eigenlijk niet van de grond. Daarom maakt HTC gebruik van 60GHz WiFi. Het is misschien wel de eerste nuttige case die we op deze frequentie zien. Bij onze eerdere tests ontdekten we al dat 60GHz wel ontzettend snel is, maar ook enorm gevoelig voor objecten tussen de antennes. Bijvoorbeeld de mens zelf. Dit verklaart ook waarom de adapter zo’n stevig prijskaartje heeft meegekregen.

Over jeroen

Jeroen: Redacteur op het gebied van Games, Gadgets en alles wat in en rond de keuken te vinden is.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*