Home / Geen categorie / Review: The LEGO NINJAGO Movie Video Game

Review: The LEGO NINJAGO Movie Video Game

Ninjago is hot en LEGO is hotter dan hot. Na de film is het niet meer dan logisch dat er een exacte game komt de film. Deze topper speelde ik samen met mijn zoontje van 5 op de PS4. Hoe het ons afging lees je hier, bij Entert1! TT Fusion, de studio achter deze game, ontwikkeld al jaren LEGO games voor Warner Bros. Daarbij heeft de studio al heel wat filmgames op haar naam staan. De studio staat niet alleen bekend omdat het de films heel nauwkeurig weet te volgen, maar omdat het heel wat humor in de games verweeft…

Overzicht Reviews

Story
Gameplay
Co-Op
Graphics
Kidsproof

Cijfer: 8

Opsomming: Een game voor jong en oud, waarbij de kantekening is dat oud wel samen met jong moet spelen om niet verveeld te raken.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
78
>Ninjago is hot en LEGO is hotter dan hot. Na de film is het niet meer dan logisch dat er een exacte game komt de film. Deze topper speelde ik samen met mijn zoontje van 5 op de PS4. Hoe het ons afging lees je hier, bij Entert1!

TT Fusion, de studio achter deze game, ontwikkeld al jaren LEGO games voor Warner Bros. Daarbij heeft de studio al heel wat filmgames op haar naam staan. De studio staat niet alleen bekend omdat het de films heel nauwkeurig weet te volgen, maar omdat het heel wat humor in de games verweeft en zo veel mogelijk de originele stemmen uit de film overneemt in het spel. Ook nu weer, al moet je het wel doen met Engelse spraak. Daarnaast staat TT Fusion bekend om het produceren van gemakkelijke games waar jong en oud plezier van hebben. Daarmee gaat ook deze titel aan de hardcore gamer voorbij, maar wat maakt het uit. Ninjago Movie Video Game speel je voor de fun.

Ninjago!

Garmadon is op weg om Ninjago City over te nemen. De burgemeester die denkt veilig op haar stoel te zitten bovenop Ninjago Tower, maar dat is dus verre van waar. Met een enorm leger overspoelt Garmadon de stad en op dat moment… moeten zes tieners de les uit omdat ze heel nodig naar de WC moeten. Dat klinkt heldhaftig, maar wij beginnen deze game rustig in een niet genoemde tutorial. Samen met de Sensei gaan we aan de slag om de controlles beter te leren kennen. Die zien erg gemakkelijk en snel te leren voor alle leeftijden, maar het eventjes doen werkt net even wat beter.

Daarom slaan we wat houten poppetjes van de grond en uit de lucht, waarna we wat beweging krijgen. Als ook die vijandjes zijn weggeslagen krijgen we onze eerste baasje, een kip 🙂 Ja deze kung fu chicken gaat boven op het hoofd zitten van een houten dummy en probeert je alle hoeken van de kamer te laten zien. Als je ook de kip hebt lamgeslagen is het tijd om echt aan de gang te gaan.

 

 

Gameplay

Na de dojo gaan we de straat op. De game bestaat uit heel veel button bashen, maar ook veel verkennen, uitzoeken, puzzelen, samenwerken en de verhaallijn volgen. Er zijn stukjes in de game die verrassend lastig zijn zoals schuin over een muur rennen, twee keer een salto maken tot je tegen een verticale muur valt en daar omhoog rennen en springen tot je er bovenop staat. Dit heb ik maar liefst 50 keer geprobeerd en zoonlief had er ondertussen al de balen in. Schijnt natuurlijk net weer een handigheidje zijn die een ander in één keer proberen voor elkaar heeft, maar ach. Het gros van de game is wel (ergerlijk) gemakkelijk. Misschien geldt dit enkel voor volwassenen want mijn zoon vindt het rete spannend en vindt het heerlijk dat je eeuwig leven hebt, een pijltje ziet knipperen waar je naar toe moet en nooit game over kan.

Het leuke van de game is Co-op spelen. Helaas wel in een split screen wat echt super irritant speelt, maar na even wennen leuk genoeg is om te blijven spelen. De spelmodus bestaat uit het perfectioneren en ontwikkelen van Ninja moves in een soort talent tree. Dat is leuk, niet nieuw, maar wel voor LEGO games! Verder is het doel natuurlijk om de verhaallijn uit te spelen en zoveel mogelijk geld binnen te harken! Je kunt na een tijdje ook vele karakters vrijspelen om daarmee de levels van de game te verkennen.

Samen actief bezig zijn in een avonturen game voor alle leeftijden blijft leuk, net zoals LEGO altijd leuk blijft. Op naar het volgende deel!

 

 

Conclusie: Ninjago Movie Video Game

Ninjago Movie Video Game is een heerlijke game voor de Playstation 4. De graphics zijn prima, maar cartoony dan high res, maar het speelt helemaal prima. Een game voor jong en oud, waarbij de kanttekening is dat oud wel samen met jong moet spelen om niet verveeld te raken.

 

Over jeroen

Jeroen: Redacteur op het gebied van Games, Gadgets en alles wat in en rond de keuken te vinden is.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*