Home / Hardware Reviews / Tablet Reviews / Review: Gigaset QV1030 (Tablet)

Review: Gigaset QV1030 (Tablet)

>Met de 10 inch QV1030 heeft Gigaset haar eerste premium tablet op de markt gezet. Hoe is de premium beleving voor de entertainmentjunkie? Natuurlijk voelden wij de QV1030 eens flink aan de tand.

Unboxing

In de doos vinden we een USB kabel, een netstroom lader en een berg aan documentatie. We komen dus niets tekort.

Gigaset QV1030 Unboxing

Design

Het 10.1 inch display ligt in een enorm brede bezel. Hierdoor is de QV1030 qua design van de voorkant niet te onderscheiden van de goedkope Chinese tablets die hier de markt op komen. Gigaset is een merk dat we normaal enorm waarderen qua eigen design, maar slaat hier de plank mis. Als design tenminste belangrijk is.

Aan de achterkant vinden we een mix van plastic en metaal. Dit ziet er netjes uit en voelt prettig aan. Hier is wel sprake van een premium beleving.

Android

De QV1030 draait op Android 4.2.2 met als kernel de opvallende naam [email protected] Gigaset heeft weinig aanpassingen aan Android gemaakt, waardoor de interface lekker kaal is gebleven. Omdat er een firmwaretool als app wordt meegeleverd, is het onduidelijk of Gigaset OTA updates gaat uitgeven voor deze tablet. Updaten vanuit een bestand is niet heel handig. Tot nu toe lijken er echter totaal geen updates te zijn verschenen.

Specs

Onder de motorkap ligt een quad-core Nvidia Tegra 4 processor die op 1.8GHz geklokt is. Deze heeft ook nog eens 2GB aan RAM meegekregen en dat geeft natuurlijk voldoende vermogen om goed te kunnen multitasken. Voor de eigen opslag krijg je nog eens 16GB aan ruimte. Verder is het interessant om te weten dat de tablet over Bluetooth 4.0 beschikt.

Films kijken

De QV1030 tablet beschikt over een 10.1 inch display met 2560×1600 pixels. Gezien Full HD 1920×1080 pixels is, is het dus geen probleem om Full HD films weer te geven. Je krijgt dan gewoon een zwarte balk onder en boven terwijl de tablet een aantal pixels rekt om wel naar de volle breedte te kunnen schalen.

Aan de onderkant van de QV1030 zitten bovendien twee speakers voor een stereobeleving. Wanneer je zonder hoofdtelefoon kijkt, is dit een zeer prettige toevoeging.

Gaming

Hoewel de dikke bezels om het display niet mooi zijn, liggen ze tijdens het gamen wel lekker in de hand. Dat geld ook voor de achterkant van de QV1030 tablet. Deze is lekker ruw waardoor ik niet bang ben om grip te verliezen.

Benchmarks

We hebben weer een hele serie benchmarks over de tablet laten lopen. Onder AnTuTu scoort de Gigaset QV1030 30195 punten. Qua prestaties zet AnTuTu hem tussen de Galaxy S4 en de LG G2 in. Geekbench 3 crasht helaas op de QV1030, dus daar kan ik niets over zeggen.

Kijken we met 3D Mark specifiek naar de 3D gaming prestaties, zien we dat de Ice Storm test keurig de hoogste score behaalt. De Ice Storm Extreme behaalt met 9230 punten net niet de hoogste score. Onder de Ice Storm Unlimited test zien we met 13209 punten een mooie score die de tablet hoog in het middensegment plaatst. De score ligt net iets lager dan de Galaxy TabPRO 10.1 van Samsung en net iets hoger dan de Kindle Fire HDX 8.9 van Amazon. Een zeer nette score dus die helemaal past met de Nvidia Chipset die in de tablet ligt.

Met de 10 inch QV1030 heeft Gigaset haar eerste premium tablet op de markt gezet. Hoe is de premium beleving voor de entertainmentjunkie? Natuurlijk voelden wij de QV1030 eens flink aan de tand. Unboxing In de doos vinden we een USB kabel, een netstroom lader en een berg aan documentatie. We komen dus niets tekort. Design Het 10.1 inch display ligt in een enorm brede bezel. Hierdoor is de QV1030 qua design van de voorkant niet te onderscheiden van de goedkope Chinese tablets die hier de markt op komen. Gigaset is een merk dat we normaal enorm waarderen qua eigen…

Overzicht Reviews

Design
Prestaties
Uitrusting
Prijs

Opsomming: Gigaset presenteerde de QV1030 als een tablet voor het premium segment. We kunnen stellen dat het premium segment toch net iets te ver weg ligt. Voor een adviesprijs van €399 krijg je echter wel een tablet die tegen de bovenkant van het middensegment aanligt. Met andere woorden, Gigaset heeft de QV1030 wel enorm scherp geprijsd en dan neem ik de dikke bezels graag voor lief.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
80

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*