Home / Hardware Reviews / Monitor reviews / Review: AOC A2472PW4T (Monitor met Android)

Review: AOC A2472PW4T (Monitor met Android)

>Na de HP Slate21 hebben we wederom een slimme all-in-one op basis van Android gevonden. Toch zijn er grote verschillen. AOC gebruikt een krachtiger chipset van Nvidia (Tegra 3) en je kunt hem nog steeds als Full HD monitor voor je PC of laptop gebruiken.

Unboxing

AOC levert de A2472PW4T met een netstroomadapter en netsnoer, een CD met de handleiding erop, een poetsdoek, een VGA kabel, een HDMI kabel en een 3,5mm kabel. Lekker compleet dus.

AOC-A2472PW4T-Unboxing

Aansluitingen

Qua aansluitingen is AOC royaal. Zo zijn er onder anderen een SD kaartslot, een tweetal USB 2.0 aansluitingen en een LAN aansluiting omdat je natuurlijk het liefste streamt over een bedrade netwerkaansluiting. Het enige dat ik niet snap, is dat het SD kaartslot aan de onderkant van de monitor zit. Dat werkt niet fijn.

AOC-A2472PW4T-Aansluitingen

Display

Als monitor is de A2472PW4T een Full HD IPS scherm met een infrarood touchpaneel. Dit verklaart de enorm brede bezel. Op de bezel (rechtsonder) zit wel capacitive touch voor de bediening van de menu’s en de bediening.

Android

AOC installeert een bijna kale Android 4.2.2 op je A2472PW4T. Updates gebeuren via een updatebestand en niet direct via het internet. Daar ligt nog wat werk voor ze, want dat kan gemakkelijker.

Chipset

De chipset van de A2472PW4T bestaat uit een quad-core 1.7GHz CPU, 1 GB aan RAM en een Tegra 3 GPU. Denk niet dat je dan ook high-end 3D graphics hebt. De A2472PW4T scoort netjes, maar Nvidia is nog niet zo heel goed in het maken van mobiele chipsets.

Tegra Zone

Wat wel lekker is, is de ondersteuning voor Tegra Zone. Hier kun je serieus vette games kopen voor op je A2472PW4T monitor. Absoluut een pre voor deze monitor.

AOC-A2472PW4T-Tegra-Zone

Films kijken

De A2472PW4T is uitgerust met twee 2 Watts speakers, dus je hebt stereo vanuit de monitor. Oké, een externe speakerset voegt hier wel een hoop toe. De volumebediening is wel irritant. Je moet eerst het volume harder zetten voor je het zachter kunt zetten. Druk je eerst op zachter, open je het menu voor een beeldverbeteraar van AOC en die wil je toch niet aanzetten. AOC heeft al aangegeven dit in een toekomstige update te fixen.

Het beeld zelf is mooi scherp op 1920×1080 pixels. De kleurdiepte is ook goed te noemen evenals de verversingssnelheid. De Android installatie van AOC laat je zonder moeite apps als XBMC, Netflix en Plex installeren.

Gaming

Games als Angry Birds laten zich prima met het touchscreen spelen. Voor andere games is het wel lekker om een bluetooth joystick aan de A2472PW4T te koppelen. Het scherm is anders wel heel groot voor jouw twee duimen ;-). Een voordeel is ook dat de beugel het toelaat om de monitor relatief plat neer te leggen.

Benchmarks

Ik gaf al aan dat de Tagra-3 chipset niet supersterk is. Dat zien we terug in de benchmarks. De A2472PW4T is qua snelheid voor alles prima, maar bij hele zware games kan hij het wat moeilijk hebben. Op dit moment is de A2472PW4T echter wel de krachtigste in haar soort.

Na de HP Slate21 hebben we wederom een slimme all-in-one op basis van Android gevonden. Toch zijn er grote verschillen. AOC gebruikt een krachtiger chipset van Nvidia (Tegra 3) en je kunt hem nog steeds als Full HD monitor voor je PC of laptop gebruiken. Unboxing AOC levert de A2472PW4T met een netstroomadapter en netsnoer, een CD met de handleiding erop, een poetsdoek, een VGA kabel, een HDMI kabel en een 3,5mm kabel. Lekker compleet dus. Aansluitingen Qua aansluitingen is AOC royaal. Zo zijn er onder anderen een SD kaartslot, een tweetal USB 2.0 aansluitingen en een LAN aansluiting omdat…

Overzicht Reviews

Design
Android
Snelheid
Leveringsomvang

Opsomming: De A2472PW4T is de krachtigste in haar soort, en dat geeft de monitor automatisch een goede score. Het zou fijn zijn wanneer AOC met een nog sterkere chipset komt, maar voor nu is de A2472PW4T een heerlijke monitor om mee te werken.

Gebruikersbeoordeling: 4.4 ( 1 Stemmen)
85

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*