Home / Hardware Reviews / Monitor Reviews / Review: Agon AG322QCX, groot en stijlvol

Review: Agon AG322QCX, groot en stijlvol

>Deze maand hebben wij het plezier gehad om de AOC Agon AG322QCX te testen. Dit scherm is zowel qua uiterlijk als innerlijk een fantastische gamemonitor!

De postbode kwam langs en die was niet te missen. Een enorme doos met daarin de echte doos waarin de Agon AG322QCX zat. Zoals altijd beginnen we met onze eigen inboxing en montagevideo!

Unboxing

Bij de monitor zitten een DVI kabel, HDMI kabel, Displayport kabel, een CD met de handleiding, en de power supply. De monitor is makkelijk op te bouwen en aan te sluiten.

Design

Laat ik dan maar beginnen met de achterkant. Hierop prijkt in het groot AOC, want dat is immers het merk achter Agon. We zien verder 2 vleugelachtige zilveren platen met daarin ieder 2 ledstrips. De leds kunnen in het rood, blauw en groen worden ingesteld. Zeer stijlvol en gewaagd. Ik vind het er echt stoer uitzien. Wel jammer om te zien is dat je niet elke gewenste kleur kan kiezen. Wat ook opvalt is het haakje waaraan je een headset kunt ophangen. Handige oplossing, daarover later meer. En als laatste een handvat om het beeldscherm wat makkelijker te kunnen transporteren.

De voorkant dan. De omlijsting is van glanzend zwart plastic, maar wel superdun! Op de site preken ze ook wel van borderless, en dat is op zich een prima benaming. De rad zie je nauwelijks. Midden onderin in het rood de letters AGON. We zien vanuit het midden ook twee ledstrips vertrekken naar beide uiteinden van het beeldscherm. De voet is van glanzend metaal, in een zilveren kleur. Een mooie balans tussen lichte en donkere kleuren.

Als laatste, en zeker niet te vergeten, het regelkastje.  Bovenaan wederom de letters in het wit AOC. Daaronder een achttal rode knoppen die knoppen onder het beeldscherm overbodig maken. Een leuke toevoeging! Zeker omdat je zo snel verschillende modi kan instellen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Beeldkwaliteit

Het scherm is 31,5 inch. Maar wel in de traditionele maat 16:9. Dit maakt het scherm echt groot. Zeker kunnen we spreken van oogvullend als je er ongeveer een meter er vanaf zit. Groot genoeg ook om prima het scherm in twee te verdelen om te multitasken. Al heb ikzelf er wel een tweede scherm naast staan. Het beeld is 180 mm curved, dus in zekere zin ervaar je meer diepte. Al is dit persoonlijk, ik ken mensen die in curved absoluut geen meerwaarde zien. Dan de kwaliteit van het beeld. Het beeld heeft een resolutie van 1080 bij 1440, HD dus. Je zou misschien verwachten dat bij zo’n groot scherm toch zeker meer voor nodig is. Namelijk 2556 bij 1440, dit zou de prijs wel flink opdrijven. Nu is deze monitor onder de €600 te koop. Als je heel goed kijkt dan zie je pixels, maar dan moet je er met je neus bovenop zitten. Praktisch? Nee, natuurlijk niet! Ook voor je videokaart een voordeel omdat het dan minder kracht kost dezelfde beelden op het scherm te toveren. Toch zou deze monitor niet voor jou zijn als je ook richting 4K aan het kijken bent qua verdere setup. Dat zou zonde zijn. De rest, zou dit scherm zeker aan te raden zijn. De Beta van Destiny speelde heerlijk soepel weg en eerlijk gezegd, dacht ik dat dit scherm een betere resolutie had dan 1080, dus moet je nagaan, het was me in eerste instantie niet opgevallen ;). Het beeld ververst met een snelheid van 144 Hz, zeer soepel en snel dus! Geen lag daar in ieder geval! Nouja geen lag, 4 ms dan, alsnog laag. Zeker voor een MVA paneel. Daardoor krijgf je wel geweldige kleurencontrast en een goede inkijkhoek.

Ook krijg je met deze gaming monitor van AOC Agon enkele foefjes erbij. Zoals betere schaduwcontrasten en minder flikkeren zodat je ogen minder snel moe worden.

Gebruikersgemak

Het regelkastje zorgt er voor dat je sneller presets erbij kunt pakken om kleur en andere instellingen te veranderen. Je hebt je standaard modi zoals FPS, racing, RTS en 3 modi die je zelf kunt instellen. Zo is er dus voor ieder wat wils! Jammer is wel de interface, deze had van mij wel wat opgepoetst kunnen worden om in de Agon stijl te passen. Het kastje zelf is redelijk licht. Wanneer het wat zwaarder zou aanvoelen heb je toch het gevoel dat je iets premiums hebt. Nu voelt het nogal cheap aan. Toch voor een eerste design zeker prima.

Dan, de handige feature van het haakje. Je headset opbergen is vaak toch een dingetje. Het liefst heb je hem hangen, dat kan nu met het haakje aan de rechterkant. Echter in geval van mijn setup kan ik hem niet gebruiken. Want naast dit beeldscherm staat namelijk er nog één. Dat haakje kan ik dus niet gebruiken. Ik had het beter gevonden als het haakje aan beide kanten gemonteerd kon worden. Ook een tip voor het volgende ontwerp?

Het dragen van de AG352QCX aan het handvat is zeker een must. Het beeldscherm is best zwaar dus vastpakken aan het scherm zelf zou ik niet zo snel doen. Daarom is het handvat een uitkomst. Ik heb hem meegenomen naar vrienden om te gamen en qua vervoer is dit goed te doen. De voet is snel eraf te klikken en dan is hij redelijk te vervoeren. Het eerdere curved scherm dat wij gereviewd hebben was niet in hoogte verstelbaar, dat was wel een gemis. De AG352QCX heeft dat dus wel, zowel in hoogte als opzij. En kantelen kan die ook nog. Dus er is altijd de perfecte houding voor jou!

Qua aansluitingen een waar genot. 2 keer een HDMI, 2 keer een Displayport en DVI, 2 USB poorten en diverse 3,5 mm ingangen. Dat is zeker indrukwekkend te noemen. Aan dit scherm kun je dus zeker veel apparaten hangen! Daarbij komt deze Agon AG322QCX ook met speakers van redelijk goede kwaliteit.

Deze maand hebben wij het plezier gehad om de AOC Agon AG322QCX te testen. Dit scherm is zowel qua uiterlijk als innerlijk een fantastische gamemonitor! De postbode kwam langs en die was niet te missen. Een enorme doos met daarin de echte doos waarin de Agon AG322QCX zat. Zoals altijd beginnen we met onze eigen inboxing en montagevideo! Unboxing https://www.youtube.com/watch?v=VaNHDqU8qq8&t=8s Bij de monitor zitten een DVI kabel, HDMI kabel, Displayport kabel, een CD met de handleiding, en de power supply. De monitor is makkelijk op te bouwen en aan te sluiten. Design Laat ik dan maar beginnen met de achterkant. Hierop prijkt…

Overzicht Reviews

Design - 90%
beeldkwaliteit - 80%
Gebruikersgemak - 85%
Connectiviteit - 90%

86%

Eindscore

Opsomming: Zeker een beest van een scherm. Zeker qua uiterlijk en omvang. Qua resolutie kan hij voor sommige diehard gamers aan de lage kant zijn. De curved brengt extra diepte met zich mee. De monitor zelf geeft prachtige kleuren en heeft een goede inkijkhoek. Een solide 8!

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
86

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*