Home / Hardware Reviews / Monitor Reviews / Review AOC Q3583FQ, een groot plezier!

Review AOC Q3583FQ, een groot plezier!

>AOC heeft met de Q3583FQ het widescreen gamen binnen het bereik gelegd van de gemiddelde gamer! De prijs en wat je er voor terugkrijgt is meer dan prima.

Unboxing

Helaas geen video, de doos was niet meer in mint condition. Maar gelukkig hebben we de afbeeldingen nog! De doos is zelf al gigantisch, oorzaak? Het 35 ” scherm zit al volledig gemonteerd en wel in de doos. Dus je haalt hem eruit, steekt de power cable en de displayport en hoppa! Gamen maar. Dus geen montage nodig!

Design

Het scherm is curved, dat geeft het al een slick uiterlijk. De achterkant is van glanzend zwart plastic met in het midden in het groot de letters AOC. Links en rechts zien we een raster van de speakers. De omlijsting heeft een zilveren band. De voorkant van het scherm dan. Ook hier de omranding is glanzend zwart plastic. In de rechter bovenhoek prijkt de productnaam C3583FQ. Onderin in het midden de glanzende zilveren letters AOC.

Dan de standaard, deze is vrij breed om de curved goed te kunnen dragen. Het is van brushed plastic met een zilveren lijn onderin. In die lijn zit een kleine LED die blauw (aan) of oranje (standy) oplicht. Er zijn 5 knoppen die werken met touch. Een leuk detail. Wat ik prettig vind aan de achterkant van de standaard is dat de aansluitingen eens niet verticaal bevestigd zijn, je hoeft dus niet ondersteboven te hangen om je bekabeling in orde te maken. Deze zitten keurig horizontaal in de standaard verwerkt. Qua aansluitingen zit je erg breed, je hebt 2x HDMI, 2x DPI, een DVI aansluiting en zelfs nog voor D-Sub. Genoeg keuze dus! Dit zijn uitzonderlijk veel aansluitingen!

Gebruikersgemak

Dat is hij zeker vanuit de doos al. Neerzetten en kabels erin. Het programma wijst op zich ook voor zichzelf. Met een knop kun je direct een gamemodus toewijzen, denk dan aan racing of RTS. Hiermee veranderd hij de kleuren en hardheid voor die type game. Een leuk detail weer. Ook kun je een breakreminder instellen. Al kan dat natuurlijk vele malen simpeler met je telefoon, maar goed ze, ze hebben er toch maar aan gedacht. Verder als je hem in een modus hebt gezet kun je niet meer spelen met de overige opties zoals helderheid, contrast enz, dan moet je terug naar gamer 1 modus, daar kun je je eigen modus mee maken, of gewoon uitzetten kan ook uiteraard. Wat ik wel mis is een USB-poort. De knoppen kunnen soms wat traag reageren als je te snel bent met het aanraken.

Het voordeel van de AOC Q3583FQ is natuurlijk dat je meerdere schermen prima naast elkaar open kunt hebben. Kun je op een normaal formaat scherm prima naast elkaar hebben, dan kan het met dit scherm zeker met 3 zonder dat je moeite gaat hebben om te lezen wat er staat. Die extra ruimte in de breedte is een lust en went erg snel! Heerlijk. Ook zitten er boxen in, die zijn op zich prima. Beter dan gemiddeld. Alleen als er veel bass aan te pas moet komen dan vervormd het geluid wel erg.

Beeldkwaliteit

Curved, wide en 35″, maak je dan maar op voor een mooi avontuur want het lijkt er op dat je er middenin zit. Het is een hele ervaring en ik kan hem zeker erg prettig noemen. Het vult je hele gezichtsveld. Wel jammer dat de AOC Q3583FQ niet in hoogte te verstellen is, nu moet ik hem schuin naar boven kantelen en het liefst wil je dan toch wel dat hij recht staat en op de goede hoogte. Ga je namelijk erg schuin voor je scherm zitten dan wordt het beeld wat waziger en geler, maar dan moet je er wel écht schuin voorzitten. In het begin moest ik wel erg wennen aan dit scherm qua teksten lezen en schrijven, het lijkt alsof het te scherp is. Voor het gamen is het juist wel weer erg fijn, alles is mooi gedetailleerd! En games als World of Warcraft die genereren extra beeld, je ziet dus meer dan anderen die een normaal formaat scherm hebben, voordeel voor jou! En zo zijn er wel meerdere games die extra beeld geven en je dus meer ziet, ook op de PS4 overigens. Het is een IPS paneel dus dan is 4 ms meer dan prima. Ik merk er zelf helemaal niets van.  Het beeldscherm kan tot 160 Hz verversen, dit maakt het gamen erg soepel. Het beeld over het algemeen is in orde, alleen voor het schrijven van dit artikel bijvoorbeeld zijn er echt betere schermen op de markt.

 

AOC heeft met de Q3583FQ het widescreen gamen binnen het bereik gelegd van de gemiddelde gamer! De prijs en wat je er voor terugkrijgt is meer dan prima. Unboxing Helaas geen video, de doos was niet meer in mint condition. Maar gelukkig hebben we de afbeeldingen nog! De doos is zelf al gigantisch, oorzaak? Het 35 " scherm zit al volledig gemonteerd en wel in de doos. Dus je haalt hem eruit, steekt de power cable en de displayport en hoppa! Gamen maar. Dus geen montage nodig! Design Het scherm is curved, dat geeft het al een slick uiterlijk. De achterkant is…

Overzicht Reviews

design - 75%
gebruikersgemak - 78%
beeldkwaliteit - 85%

79%

Eindscore

Opsomming: Al met al een heel mooi scherm met een mooie prijs (€620,-). Je merkt in het materiaalgebruik en de resolutie dat je er wel iets voor opgeeft maar desalniettemin zeker je geld waard. De curve erin is echt prettig, het geeft je meer gevoel van diepte. De 35" is mooi beeldvullend. Ik zou hem zeker aanraden voor het gamen en minder voor werk. Maar zo is hij ook gepositioneerd qua marketing. Een krappe 8!

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
79

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*