Home / Hardware Reviews / Monitor reviews / Review: Agon AG352QCX, Born to Battle

Review: Agon AG352QCX, Born to Battle

>Agon komt met zijn nieuwe brede curved, uiterst stijlvolle, monitor zeker beslagen ten ijs. Zeker met zijn 200Hz en FreeSync zorgt het ook nog is voor zeer soepele gameplay. Wat wil je nog meer? Dat lees je hier!

Unboxing

De doos kwam binnen en dan realiseer je je echt wat een groot gamescherp je hebt gekocht. De doos zelf is al een slordige meter breed. Op de doos zien we in het groot het beeldscherm prijken. Daarbij de slogan Born to Battle. Dat beloofd dus wat. Op de bovenzijde zien we al in het kort de voordelen van deze Agon. Namelijk dat hij curved is, 200Hz, dat de AMD technologie FreeSync erin zit en dat hij 35 inch is.

Het uitpakken is redelijk makkelijk. De kabels zitten netjes bij elkaar, de standaard ligt bovenop en veilig tussen piepschuim, het beeldscherm zelf. Met 4 schroeven bevestig je het beeldscherm aan de standaard en die klik je op het voetstuk. Simple as that.

Design

Laat ik dan maar beginnen met de achterkant. Hierop prijkt in het groot AOC, want dat is immers het merk achter Agon. We zien verder 2 vleugelachtige zilveren platen met daarin ieder 2 ledstrips. Zeer stijlvol en gewaagd. Ik vind het er echt stoer uitzien. Wat ook opvalt is het haakje waaraan je een headset kunt ophangen. Handige oplossing, daarover later meer. En als laatste een handvat om het beeldscherm wat makkelijker te kunnen transporteren.

De voorkant dan. De omlijsting is van glanzend zwart plastic. Midden onderin in het rood de letters AGON. We zien vanuit het midden ook twee ledstrips vertrekken naar beide uiteinden van het beeldscherm. De voet is van glanzend metaal, in een zilveren kleur. Een mooie balans tussen lichte en donkere kleuren.

Als laatste, en zeker niet te vergeten, het regelkastje.  Bovenaan wederom de letters  in het wit AOC. Daaronder een 8tal rode knoppen die knoppen onder het beeldscherm overbodig maken. Een leuke toevoeging! Zeker omdat je zo snel verschillende modi kan instellen. Meer daarover later.

Beeldkwaliteit

Wat me opviel als eerste was de redelijk “lage” resolutie. Dit is immers 2560 x 1080. Mijn kleinere scherm heeft deze resolutie ook. Dit scherm moet echter meer beeld ermee vullen wat betekend dat je meer pixels zult zien. Daar kan ik van zeggen dat het best meevalt. Ik verwachtte meer pixels dan er nu te zien zijn. Pas als je echt belachelijk dichtbij gaat zitten zie je de pixels pas. Echter, als je dit doet zie je niet wat er op je hele scherm gebeurd. 😉 Het gamen met 200 Hz is een genot. Al betwijfel ik wel of 200 Hz ook echt nodig is. Ik zie het verschil niet zo tussen 144Hz en 200Hz. Hz is trouwens het aantal keer dat je beeldscherm de beelden per seconde ververst. 200 keer per seconde dus. Voordeel ook van een hoge Hz is dat je ogen er zeker niet snel moe van worden. En dat heb ik gemerkt want naast gamen heb ik de Agon AG352QCX ook intensief gebruikt voor mijn deeltijd studie! Vermoeide ogen? Vergeet het maar. Een genot om mee te werken. De kleuren zijn zacht en erg geschikt voor alles wat je er maar mee wilt doen. Zowel gamen, films of werken. Met 4 ms is het ook nog wel geschikt om snelle games zoals COD te spelen. Je merkt het niet, dus ook daar zit het zeker snor!

De inkijkhoek dan. Aangezien het een curved is, zal de inkijkhoek zeker goed moeten zijn. En dat is het ook zeker. Ga je naast het beeldscherm staan dan pas wordt het wit iets gelig en de woorden wat minder donker. Maar ja, wie doet dat nu? Niemand dus. Kortom, het gamed en werkt zeker erg lekker en vloeiend weg. En de enigszins “lage”resolutie valt wel mee. Heb je een AMD videokaart? Dan kun je ook nog eens gebruik maken van de ingebouwde hardware om tearing tegen te gaan.

Gebruikersgemak

Dus we weten al wat over het design en het scherm zelf. Maar hoe is het nu om mee te werken? Dat de AG352QCX curved is, geeft een gevoel van diepte. Er zit een curve in van 200 mm. Daarnaast is hij 35 inch, op een gemiddeld bureau is dat dus nagenoeg oogvullend. Je hebt anderhalf scherm in principe. Meer dan genoeg om bijvoorbeeld een document en internet naast elkaar open te hebben staan zonder dat het te krap wordt. Vele games passen zich er ook prima op aan waardoor je meer ziet in de breedte. De ledverlichting kun je instellen in blauw, groen en rood. Ik denk dat de opvolger toch zeker alle kleuren zal hebben.

Het regelkastje zorgt er voor dat je sneller presets erbij kunt pakken om kleur en andere instellingen te veranderen. Je hebt je standaard modi zoals FPS, racing, RTS en 3 modi die je zelf kunt instellen. Zo is er dus voor ieder wat wils! Jammer is wel de interface, deze had van mij wel wat opgepoetst kunnen worden om in de Agon stijl te passen. Het kastje zelf is redelijk licht. Wanneer het wat zwaarder zou aanvoelen heb je toch het gevoel dat je iets premiums hebt. Nu voelt het nogal cheap aan. Toch voor een eerste design zeker prima.

Dan, de handige feature van het haakje. Je headset opbergen is vaak toch een dingetje. Het liefst heb je hem hangen, dat kan nu met het haakje aan de rechterkant. Echter in geval van mijn setup kan ik hem niet gebruiken. Want naast dit beeldscherm staat namelijk er nog één. Dat haakje kan ik dus niet gebruiken. Ik had het beter gevonden als het haakje aan beide kanten gemonteerd kon worden. Ook een tip voor het volgende ontwerp?

Het dragen van de AG352QCX aan het handvat is zeker een must. Het beeldscherm is best zwaar dus vastpakken aan het scherm zelf zou ik niet zo snel doen. Daarom is het handvat een uitkomst. Ik heb hem meegenomen naar vrienden om te gamen en qua vervoer is dit goed te doen. De voet is snel eraf te klikken en dan is hij redelijk te vervoeren. Het eerdere curved scherm dat wij gereviewd hebben was niet in hoogte verstelbaar, dat was wel een gemis. De AG352QCX heeft dat dus wel, zowel in hoogte als opzij. En kantelen kan die ook nog. Dus er is altijd de perfecte houding voor jou. Voor meer info check de AOC site.

Agon komt met zijn nieuwe brede curved, uiterst stijlvolle, monitor zeker beslagen ten ijs. Zeker met zijn 200Hz en FreeSync zorgt het ook nog is voor zeer soepele gameplay. Wat wil je nog meer? Dat lees je hier! Unboxing De doos kwam binnen en dan realiseer je je echt wat een groot gamescherp je hebt gekocht. De doos zelf is al een slordige meter breed. Op de doos zien we in het groot het beeldscherm prijken. Daarbij de slogan Born to Battle. Dat beloofd dus wat. Op de bovenzijde zien we al in het kort de voordelen van deze Agon. Namelijk…

Overzicht Reviews

design - 95%
beeldkwaliteit - 80%
gebruikersgemak - 85%
Connectiviteit - 80%

85%

Eindscore

Opsomming: Kortom, een prachtig scherm dat erg soepele beelden weergeeft. Zeker als je een AMD videokaart hebt. De resolutie kan voor sommigen te laag zijn. Curved en 35 inch is een genot om mee te gamen én te werken. Het design is stoer en gewaagd. De prijs, ten tijde van schrijven, is ongeveer €650,-

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
85

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*