Home / Hardware Reviews / Tablet Reviews / Review: HP Slate21

Review: HP Slate21

>Één van de meest bijzondere computers van dit moment is zonder twijfel de Slate21 van HP. Je zou het zelfs een grote tablet kunnen noemen. Gewoon omdat je hem op schoot kan nemen en omdat hij op Android draait. Maarja… dan heb je wel een tablet met een 21 inch display op schoot…

Display

Sterker nog, HP heeft je voor je geld een IPS display van 21,5 inch om mee te spelen. HP heeft hierbij voor een IPS display gekozen met een Full HD resolutie. Dat laatste zal liefhebbers van films en series zeker aan moeten spreken. Wel is het zo dat de contrastwaarde wat laag is in vergelijking tot een TV uit dezelfde prijsklasse, maar dat zal je niet verbazen.

Specs en prestaties

HP heeft de Slate21 uitgerust met een quad-core Tegra 4 1.8GHz CPU uitgerust die over 2GB aan RAM beschikt. Ook voor de graphics is de Slate21 uitgerust met een snelle Nvidia Gforce ULP GPU.

HP-Slate21-Functies

Gaming

HP prijst de Slate21 ook aan als gaming tablet voor het hele gezin. Bordspelen werken gelukkig dan ook prima op de tablet. Wel is het zo dat je hierbij meteen voor het grote probleem van de Slate 21 komt te staan.

De Slate21 bevat namelijk geen accu. Wanneer je hem gaat verplaatsen, kan het dus zijn dat je hem opnieuw op moet starten. Gelukkig gaat dit onder Android lekker snel.

Wil je serieus gamen, dan kun je gebruik maken van de krachtige hardware die Nvidia in de Slate21 heeft gelegd. Oké, de scores zijn niet zo hoog als bij de high-end smartphones die we de laatste tijd zien. Laten we in het achterhoofd houden dat je voor één zo’n smartphone twee van deze jongens kunt kopen ;-).

Dit zijn de benchmark scores van 3D Mark:

  • Ice Storm: Maxed Out!
  • Ice Storm Extreme: 9321
  • Ice Storm Unlimited: 11871

Al met al zijn de scores prachtig, maar speelt het allemaal ook echt lekker? Nee! Het scherm is echt ruk om op te gamen. Dit komt doordat HP geen gebruik maakt van een capicitief touchscreen. In plaats daarvan is het display verzonken en bevat de rand IR LED’s en sensoren die meten waar je vingers zijn.

Hou je de Slate21 vast aan de rand, kan het maar zo zijn dat je vingers niet of niet nauwkeurig worden gemeten. Daarnaast is het display wat langzamer. Ook fysiek loop je tegen grenzen aan op de Slate21. Veel games zijn niet aangepast op dergelijk grote displays waardoor de on screen knoppen wel heel ver uit elkaar zitten. Oké, de schuld van de makers van de games. Dat is waar.

Wil je fatsoenlijk gamen op de Slate21, dan is er maar één oplossing. Koop een bluetooth gamecontroller. Op die manier zijn games goed te bedienen. Daarnaast kun je het scherm comfortabel rechtop zetten.

Één van de meest bijzondere computers van dit moment is zonder twijfel de Slate21 van HP. Je zou het zelfs een grote tablet kunnen noemen. Gewoon omdat je hem op schoot kan nemen en omdat hij op Android draait. Maarja... dan heb je wel een tablet met een 21 inch display op schoot... Display Sterker nog, HP heeft je voor je geld een IPS display van 21,5 inch om mee te spelen. HP heeft hierbij voor een IPS display gekozen met een Full HD resolutie. Dat laatste zal liefhebbers van films en series zeker aan moeten spreken. Wel is het…

Overzicht Reviews

Films kijken
Bordspellen spelen
Echte games spelen
Algemene snelheid

Opsomming: Voor het kijken van films en games voldoet de Slate21 prima. Qua gaming is het goedkope touchscreen echter wel problematisch. Dit is op te lossen met de aanschaf van een losse controller. Tsjah, je krijgt ook wel heel veel voor heel weinig geld, dus dat laat ik niet heel zwaar meetellen.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
85

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*