Home / PC & Consoles / Playstation 4 / Sony komt met grote firmwareupdate voor de PS4

Sony komt met grote firmwareupdate voor de PS4

>Sony is vandaag gestart met de uitrol van een nieuwe firmware voor de Playstation 4. Onder de nieuwe functies zit de mogelijkheid om jouw eigen gameplay op een USB stick op te nemen in plaats van dat je het verplicht via een dienst als Twitch moet streamen.

Met de nieuwe update, die 194MB weegt, kun je de LED lichtbalk van je dualshock controller dimmen wanneer deze niet hard nodig is. Het touchpad is van een update voorzien waardoor je deze kunt gebruiken voor het on screen keyboard. Handig!

Ook kun je games voor de releasedate al downloaden, al zal de game niet voor de releasedate speelbaar zijn. Dat is handig voor als je echt één van de eerste op de server van de game wilt zijn :-). Deze downloads starten vanzelf wanneer je een game pre-orderd. Verder is het handig om te weten dat Sony meer betaalmethoden zal accepteren zoals PayPal.

Voor iedereen die zelf gameplay opneemt met een capture apparaat, was de PS4 een beetje een uitdaging doordat Sony een HDCP codering op het digitale signaal had geplaatst. Deze is er nu af. Je kunt dus naar hartenlust opnemen. Bovendien zijn de streams naar Twitch en Ustream nu op maximaal 720p. Meer details dus voor jouw kijkers.

Via een nieuwe update voor de Vita is het nog gemakkelijker om de Vita en de PS4 te linken. Je hoeft alleen nog maar in hetzelfde netwerk te zitten en met dezelfde account te zijn aangemeld.

Over Roelof van Doorn

Die man met de snor, dat is wat ik vaak hoor. Een groot fan van series en films, maar stiekem ook wel interesse voor games. Your man at the spot, that's me!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*