Review: Honor 3C

>Hij kost geen drol, maar je krijgt wel een 720p HD display en een quad-core 1.3GHz processor mee. Wat is de entertainment waarde van de nieuwe Honor 3C smartphone van Huawei? Wij zochten het voor je uit.

Unboxing

Onze collega’s van Gadgetgear.nl filmden een unboxing van de nieuwe budgetknaller van Honor. In de verpakking vinden we dan ook een netstroomlader, een USB kabel, een waardeloze (sorry) headset en een vrij dikke handleiding.

Het gevoel

Het gevoel van de Honor 3C is vooral heel plastic. Dit zal komen door de polycarbonaat achterkant van het toestel. Wanneer je de achterkant ziet straalt het plastic er ook echt vanaf. Toch is het plastic niet enkel nadelig. Gamers zullen erkennen dat het toestel enorm veel grip geeft. Weinig kans dus dat je de Honor 3C tijdens zweterige sessies uit jouw klauwen laat vallen.

Het display voelt zeer stroef aan wanneer je daar met je vinger overheen veegt. Hierdoor kan de vinger ‘skippen’ over het display als je een wat snellere game speelt.

Display

We hebben het over een toestel met een adviesprijs van €129. Geen zonder dat het display niet Full HD is. Toch heeft Huawei er bij de Honor 3C voor gekozen om het display 5 inch groot te maken. Een resolutie waar 1080p wenselijk is, maar vooral wanneer je films kijkt. Voor de gamer kan 720p ook op deze resolutie nauwelijks nadelig zijn.

De kijkhoek van het IPS display in de Honor 3C is zeer breed. Je hoeft je dus echt niet te schamen als je samen met vrienden dat ene leuke filmpje op Dumpert gaat kijken. Iets dat in deze prijsklasse nogal eens een probleem kan zijn. Tenslotte kan ik geen bezwaren hebben tegen het contrast van het display. Ook hier weet de Honor 3C andere toestellen in deze prijsklasse voorbij te streven.

Specs en benchmarks

De Honor 3C bevat een Mediatek MT6582 chipset. Deze bevat een quad-core 1.3GHz Cortex-A7 processor in combinatie met een Mali-400MP2 GPU. Het geheel heeft toegang tot 2GB RAM. Intern krijg je 8GB opslagruimte en de mogelijkheid om een micro-SD kaartje te plaatsen.

Kijken we naar de benchmarks, dan zien we dat de tweede generatie Mali-400MP GPU’s niet zo heel veel beter weet te presteren als de eerste generatie. Met name de liefhebbers van 3D games zullen het hier afleggen. Het zijn met name de zwaardere games als Riptide GP2 die het wat moeilijk hebben om een goede framerate neer te zetten.

Verder vinden we in deze dual-SIM smartphone antennes voor 3G, GPS, Bluetooth 4.0 met A2DP en single-band WiFi b/g/n. Voor liefhebbers van muziek zal met name het ontbreken van aptX erg jammer zijn. Verder is het ontbreken van NFC in deze tijd erg jammer. Niet alleen omdat je minder snel met bluetooth headsets en speakers kan verbinden, maar ook omdat we overgaan op contactloos betalen.

Android

Huawei installeert Android 4.2.2 op de Honor 3C in combinatie met Huawei’s Emotion UI 2.0. Deze leunt sterk tegen de iOS ervaring. Wil je dit niet, kun je natuurlijk gewoon een andere launcher op de Honor 3C installeren.

Qua andere apps installeert Huawei standaard Facebook, Twitter, Kingsoft Office, de lelijke gamestore van Gamelof en de games Danger Dash, Kingdoms & Lords, Little Big City en Wonder Zoo.

Camera’s

Qua camera’s doet de Honor 3C het zeer netjes. Voor selfies krijg je 5 megapixel tot je beschikking. Voor gewone foto’s mag je met 8 megapixel werken. Filmen doe je in 1080p.

Hij kost geen drol, maar je krijgt wel een 720p HD display en een quad-core 1.3GHz processor mee. Wat is de entertainment waarde van de nieuwe Honor 3C smartphone van Huawei? Wij zochten het voor je uit. Unboxing Onze collega's van Gadgetgear.nl filmden een unboxing van de nieuwe budgetknaller van Honor. In de verpakking vinden we dan ook een netstroomlader, een USB kabel, een waardeloze (sorry) headset en een vrij dikke handleiding. https://www.youtube.com/watch?v=t_r1XrDREIo Het gevoel Het gevoel van de Honor 3C is vooral heel plastic. Dit zal komen door de polycarbonaat achterkant van het toestel. Wanneer je de achterkant ziet…

Overzicht Reviews

Opsomming: De Honor 3C is enorm goedkoop toestel geworden dat voor casual gamers prima zal voldoen. Ook liefhebbers van films en series krijgen een display dat niet perfect is, maar wel zeer goed naar valt te kijken. Ook langere tijden achtereen. Hoewel het toestel zeer plastic aanvoelt, is het binnen haar prijsklasse gewoon ijzersterk.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
0

Over Roelof van Doorn

Die man met de snor, dat is wat ik vaak hoor. Een groot fan van series en films, maar stiekem ook wel interesse voor games. Your man at the spot, that's me!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*