Home / Hardware Reviews / Smartphone Reviews / Review: Honor 4X Smartphone

Review: Honor 4X Smartphone

>In haar persbericht verklaars Honor haar nieuwe 4X smartphone als dé ideale smartphone voor gamers. En dat met een simpele Mali-450 MP GPU. Tijd voor Entert1 om deze claim te testen en te bepalen wat nou de entertainmentwaarde van deze Android smartphone is.

Unboxing

Het doosje van de Honor 4X levert precies wat ik bij een smartphone verwacht. Een micro-USB kabel en een USB netstroom lader.

Design

Qua design is de Honor 4X een uitvergroting van de Honor Holly. Wederom is hij zwart aan de voorkant en wit aan de achterkant. Het grote verschil zit hem vooral in de hardware knoppen onder het display. Die van de Holly bevatten de Android iconen zoals we die sinds Android 2.x kennen terwijl de Honor 4X de iconen van Android 5.x gebruikt. Opvallend, want Honor installeert gewoon Android 4.4 en een upgrade naar 5.0 is nog niet bevestigd. Een andere wijziging is dat de achterkant van een profiel is voorzien dat zeer lekker in de hand ligt. Vooral bij het gamen is dit erg aangenaam.

Display

De Honor 4X is voorzien van een 5.5 inch IPS display op 720p HD resolutie. Dit levert je ongeveer 267 pixels per inch op. Dikke HD films worden dus in een lagere resolutie op het beeld gezet en dat is net even jammer voor de filmliefhebber. Je kunt niet alles hebben voor het lage bedrag dat Honor voor het toestel vraagt, maar 5.5 inch is wel heel groot voor een lage resolutie. Jammer. Qua kijkhoek en contrast werkt de Honor 4X nog best goed wanneer je de 4X vergelijkt met andere smartphones in hetzelfde prijssegment.

Android

Honor installeert dus Android 4.4 op de 4X en voorziet deze van de EMUI 3.0 interface van moedertje Huawei. We zien relatief weinig crap apps op het toestel staan, al geef ik toe dat ons toestel niet de final versie van de firmware lijkt te bevatten. Het grote argument voor gamers om de Honor 4X te kopen, moet de aanwezigheid van de Gameloft app store zijn. Dat zegt het persbericht tenminste. Op ons testmodel is deze afwezig, maar we kennen hem van iedere Honor smartphone die hier op de redactie heeft gelegen. Of dat nou echt het argument moet zijn om hem te kopen laat ik in het midden.

Specs en Benchmarks

De Kirin 620 chipset van Honor draait op 64-bits en heeft 8 rekenkernen tot haar beschikking. Alle 8 draaien op maximaal 1.2GHz en er ligt 2GB aan RAM in ter ondersteuning. Grapics komen van de Mali-450MP GPU. Deze is niet heel sterk, maar laten we onthouden dat deze GPU niet heel veel pixels hoeft te berekenen door de lage resolutie van het display.

AnTuTu geeft meteen al aan dat de Honor 4X iets harder werkt dan de HTC One van 2013. Die draaide op een 32-bits quad-core 1.7GHz processor met eveneens 2GB aan RAM. Je kreeg dan echter wel een Full HD display in het toestel.

Ook 3D Mark is onverbiddelijk. Zelfs de zwakste test wordt niet volledig behaald. Wanneer ik dikke games als Skyforce op het toestel zet, zie ik dat de Honor 4X het toch echt zwaar heeft en weinig details laat zien. Gezien Honor het toestel naar ons presenteerde als echte smartphone voor gamers moet ik dan ook stellen dat dit volledig onterecht is. Tenzij je nog steeds een die-hard fan bent van Angry Birds. Dat draait prima.

Camera

Met 3 megapixels aan de achterkant schiet je best aardige plaatjes. Onze Arjan heeft hiervoor wat testfoto’s voor jullie gemaakt. Ook de selfie camera is met 5 megapixel best goed uitgerust.

Beschikbaarheid

De Honor 4X is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

In haar persbericht verklaars Honor haar nieuwe 4X smartphone als dé ideale smartphone voor gamers. En dat met een simpele Mali-450 MP GPU. Tijd voor Entert1 om deze claim te testen en te bepalen wat nou de entertainmentwaarde van deze Android smartphone is. Unboxing Het doosje van de Honor 4X levert precies wat ik bij een smartphone verwacht. Een micro-USB kabel en een USB netstroom lader. Design Qua design is de Honor 4X een uitvergroting van de Honor Holly. Wederom is hij zwart aan de voorkant en wit aan de achterkant. Het grote verschil zit hem vooral in de hardware…

Overzicht Reviews

Opsomming: Voor nog geen €200 koop je de 5.5 inch Honor 4X. Dat is veel smartphone voor weinig geld en dat zien we terug in de prestaties. Films kijk je niet in Full HD en voor gamers heeft het toestel weinig te bieden. Ben je vooral aan het internetten en simpele taken aan het uitvoeren, dan kan is de 4X wel een hele sterke aanbieding.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
0

Over Roelof van Doorn

Die man met de snor, dat is wat ik vaak hoor. Een groot fan van series en films, maar stiekem ook wel interesse voor games. Your man at the spot, that's me!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*