Home / PC & Consoles / PC / Assassins Creed Syndicate onthuld!

Assassins Creed Syndicate onthuld!

>Ubisoft heeft vanavond om 18:00 eindelijk de nieuwe titel en gameplay beelden voor zijn nieuwe Assassins Creed game onthuld. De titel luidt Assassins Creed Syndicate!

Om zes uur vanavond ging de livestream online, en werd Assassins Creed Syndicate voor het eerst officieel aan de wereld vertoond. De Livestream bevat commentaar van een aantal ontwikkelaars van de game, een playtrough van één van de nieuwe missies.

Het verhaal van Assassins Creed Syndicate begint in het jaar 1868 in Londen, het industriële tijdperk is begonnen. De nieuwe hoofdpersoon is de assassin Jacob Frye, een onbezonnen man die graag van een directe aanpak houdt en er geen gras over laat groeien. Jacob heeft het zijn missie heeft gemaakt om de stad te bevrijden van de ongelijkheid tussen rijk en arm. Hij wil dit doen door de stad over te nemen en word bijgestaan door zijn zus Evie Frye, beiden assassins.

De industriële revolutie brengt natuurlijk ook zijn nadelen met zich mee, de georganiseerde misdaad zoals we deze nu kennen is in dit tijdperk ontstaan. Jacob probeert van deze bendes zijn bondgenoten te maken om zo een eigen leger te kunnen creëren.

Het victoriaanse tijdperk brengt een hoop nieuwe mogelijkheden, maar ook een aantal beperkingen. Zo kan Jacob niet zomaar met zwaarden over straat, dat is in deze tijd niet meer gebruikelijk en zo zal je snel opvallen. Wel betekent dit nieuwe technische snufjes zoals een touwpistool waarmee je binnen enkele seconden gebouwen kan beklimmen en een revolver. Ook kan je op straat jezelf snel verplaatsen met paard en wagen, ook biedt dit direct een snelle toevlucht om jezelf te kunnen verstoppen.

De beelden van de playtrough zijn pre-alpha, dat betekend dat de game nog lang niet af was. Toch zien we geweldig beeldmateriaal, veel detail en is de sfeer te proeven. Syndicate draait op dezelfde engine als Unity, die na enkele goed opgeloste release problemen goed op dreef was. We kunnen er dus vanuit gaan dat veel van de fouten in de nieuwe engine zijn opgelost en een hoop andere verbeteringen! Zo toont Syndicate ook veel vergelijkingen in icoons en op grafisch vlak, maar dit is zeker geen negatief punt.

Check de video van de onthulling hier op Entert1, en trek zo jouw eigen conclusie. Bij mij begint het ondertussen alweer wat te kriebelen.

 

Over Jack Spoor

Al van jongs af aan gaan mijn intresses voornamelijk uit naar games, computers en hardware. Ik blijf zelf graag up to date en ben het liefst overal als eerste bij. Niet geheel raar dat ik nu al geruime tijd als editor te vinden ben op zowel Entert1 als Gadgetgear.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*