Home / Hardware Reviews / Tablet Reviews / Review: Gigaset Tablet 8″ (QV830)

Review: Gigaset Tablet 8″ (QV830)

>Hij is online al te vinden voor nog geen €140. Ik heb het over de nog relatief nieuwe 8 inch QV830 Android tablet van Gigaset. Na onze eerdere budget review van de Salora tablet, kijken we opnieuw naar een model aan de onderkant van de markt.

Unboxing

Gigaset levert de QV830 met een Micro-USB kabel, een netstroom adapter en een relatief uitgebreide handleiding.

Gigaset QV830 Unboxing

Design

Gigaset valt op door het gebruik van chrome-achtig plastic zijkanten op een verder zwarte tablet. Een stijl die we kennen van de DECT handsets van Gigaset. Het ziet er eerder luxe uit dan hip en modern. Maar daar gaat het niet om 😉

Specs

Met een quad-core processor die op maximaal 1.21 GHz draait is de tablet lekker vlot. De 1GB aan werkgeheugen is dan net weer een beetje krap. De Power VR SGX 544MP GPU zal gamers bovendien teleurstellen.

Films kijken

Het kijken van films op de QV830 is geen heel bijzondere ervaring. Met een display van 1024×720 haalt hij net niet de 720p HD standaard. Door de 4:3 beeldverhouding is het sowieso kijken met zwarte balken. Nouja zwart… de QV830 heeft een display met een wat beperkte kijkhoek. Ook kleurverlopen zien er niet heel lekker uit. Het display is duidelijk een bespaarpunt geweest bij het in elkaar zetten van deze tablet. Maar wat verwacht je voor deze prijs?

Gamen

8 inch is een prima formaat om games mee te spelen. De tablet ligt prima in de hand en de bezels zijn lekker breed zodat jouw handpalm voldoende rust zal vinden.

Benchmarks

Ga echter niet los op 3D games. Dat trekt de QV830 simpelweg niet. Onder 3D Mark weet de tablet geen enkele test op de maximale punten af te draaien. Op de standaard Ice Storm test komt hij niet verder dan 3157 punten met maximaal 13.2 frames per seconde. Houd het dus lekker bij Angry Birds.

Voor algemeen gebruik geeft AnTuTu de QV830 13120 punten. Daarmee is de QV830 ongeveer zo snel als de Galaxy S2 van Samsung.

Hij is online al te vinden voor nog geen €140. Ik heb het over de nog relatief nieuwe 8 inch QV830 Android tablet van Gigaset. Na onze eerdere budget review van de Salora tablet, kijken we opnieuw naar een model aan de onderkant van de markt. Unboxing Gigaset levert de QV830 met een Micro-USB kabel, een netstroom adapter en een relatief uitgebreide handleiding. Design Gigaset valt op door het gebruik van chrome-achtig plastic zijkanten op een verder zwarte tablet. Een stijl die we kennen van de DECT handsets van Gigaset. Het ziet er eerder luxe uit dan hip en modern.…

Overzicht Reviews

Opsomming: Met de QV830 koop je relatief veel Android voor weinig geld. De entertainment liefhebber zal deze tablet echter niet bekoren. Lekker doorgaan met sparen is het advies.

Gebruikersbeoordeling: 3.55 ( 1 Stemmen)
0

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*