Home / Hardware / Tablets / Archos introduceert de GamePad 2 gaming tablet

Archos introduceert de GamePad 2 gaming tablet

>Na het succes van de eerste GamePad, komt Archos met een nieuw model van de speciale tablet voor gamers. De tablet van Archos is bijzonder omdat deze is voorzien van speciale hardwarebuttons waardoor de tablet eigenlijk een grote handheld is geworden.

Deze nieuwe gaming tablet heeft een 7 inch 1280×700 pixel display meegekregen en draait op Android 4.2. Onder de motorkap ligt een snelle 1,6GHz CPU met 2GB aan RAM. De graphics komen van een quad-core Mali-400 GPU. De Mali is qua kracht enigszins vergelijkbaar met de rekenkracht van de Nintendo 3DS.

Qua buttons krijg je twee analoge sticks om mee te gamen. Daarnaast heeft de tablet links een D-Pad en rechts vier actieknoppen. De tablet is ook uitgerust met 4 schouderknoppen. Je krijgt (afhankelijk van de uitvoering) 8GB of 16GB aan opslagruimte. Je kunt ook een Micro-SD kaart toevoegen van maximaal 64GB.

De tablet kan ook gebruikt worden om films te kijken, al gaat dat niet op Full HD. De tablet heeft ondersteuning voor H.264 HD en MPEG-4 HD voor bestandsformaten als AVI, MP4, MOV, 3GP, MPG, PS, TS, MKV, FLV. Ook kan de GamePad 2 overweg met .srt, .ssa, .smi en .sub ondertitels.

De GamePad beschikt over 2.4GHz en 5GHz WiFi met ondersteuning voor Wireless Display zodat je op de TV kunt gamen.

Je krijgt bij de tablet ook volledige versies van Asphalt 8: Airborne en Modern Combat 4: Zero Hour.

Beschikbaarheid

De Archos GamePad 2 is vanaf eind deze maand verkrijgbaar voor €199,99.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*