Home / Hardware Reviews / Audio Reviews / Review: SteelSeries Siberia v2 Kingston HyperX limited edition

Review: SteelSeries Siberia v2 Kingston HyperX limited edition

>Vorige maand deed ik al bericht van deze nieuwe headset gemaakt door Kingston en SteelSeries. Tot mijn genoegen ontving ik deze headset om uitgebreid te kunnen testen. Ik kan ook zeker zeggen dat deze reward winnende headset mij niet heeft teleurgesteld.

SteelSeries_Siberia_V2_HyperX_Edition_Headset_HyperX_SteelSeries_Headset_pb_hr_22_06_2013_00_36

Unboxing

In de doos van de Kingston HyperX Special Edition Gaming Headset vindt je de headset, een boekje met veiligheidsvoorschriften en twee stickers. De een is een case sticker van Kingston HyperX voor op de computerkast, de ander is een SteelSeries sticker zoals je die vaker krijgt bij producten van Steelseries.

Design

Het ontwerp van deze headset is gebaseerd op het Siberia v2 model van SteelSeries zelf. Kingston heeft deze headset een donker blauwe metallic laklaag gegeven, dit gaat erg goed samen met de zwarte hoofdband en accenten op de headset. Op de hoofdband zelf is ‘Kingston HyperX’ terug te vinden evenals op de oordoppen waar zowel de binnen als buitenkant zijn voorzien van het herkenbare ‘X’ logo van Kingston HyperX. Misschien wel jammer dat Kingston niet echt een eigen draai heeft gegeven aan het ontwerp. Maar dat ontneemt niet het feit dat dit een ontzettend mooie gaming headset is. Persoonlijk vind ik dit het mooiste model in de Siberia v2 serie.HyperX Steelseries Headset_HyperX_SteelSeries_Headset_top_hr

Gebruik

Om maar mee te beginnen, zit de headset zeer prettig op het hoofd. De elastische hoofdband zorgt ervoor dat de headset niet ongewild afzakt. Aan de onderkant van deze hoofdband zit een zachte stof, dit vergroot het comfort bij het dragen.

Er zijn veel headsets waarbij de koptelefoon op de oren klemmen. Dit begint na enige tijd pijn te doen en is zeer onprettig in gebruik. Gelukkig hebben ze hier bij SteelSeries goed over nagedacht. De oor kussentjes zijn super zacht en prettig in gebruik, zeker tijdens langere gaming sessies. Wel een nadeel is dat het ontzettend warm wordt op je oren met de temperaturen van de afgelopen weken. Ik heb wel het idee dat dit meer aan het weer ligt dan aan de headset zelf want een headset dragen bij 30 graden of meer is op zich al geen pretje.

In het snoer verwerkt zit een schakelaar waarmee je de microfoon in en uit kan schakelen. Aan de zijkant hiervan is een volume regelaar geplaatst. Erg makkelijk om even eenvoudig het volume bij te stellen. De microfoon is weggewerkt aan de linkerzijde van de headset en kan je eenvoudig uittrekken als je deze nodig heb. Wanneer je de microfoon niet gebruikt kan je deze gewoon terug in de behuizing schuiven en heb je nergens last van. Het snoer van de headset bestaat ook uit twee delen. Het stuk vanaf de headset tot aan de plugjes is één meter, daarnaast zit er een twee meter lange verleng kabel aan gekoppeld. Ideaal om af of aan te koppelen wanneer je meer of minder snoer nodig hebt.

HyperX Steelseries Headset_HyperX_SteelSeries_Headset_angle_micopen_hr

Kwaliteit

Nu eigenlijk wel het het belangrijkste voor iedere gamer, de geluidskwaliteit van de headset. Toen ik over deze headset las en mijn aankondiging hierover schreef waren mijn verwachtingen zeer hoog. Ik kan zeggen dat deze headset dit op elk vlak ook heeft waar gemaakt. Ik heb de headset urenlang gebruik op Skype en Teamspeak, tijdens verschillende shooters en MMO’s.

Zeer opvallend is de zware bas en diepe heldere geluiden die deze headset produceert, daarbij zijn hoge tonen ook nog helder te horen. Kogelinslagen, voetstappen en explosies komen realistisch over en geven je een extra dimensie tijdens het gamen. Ook bij het luisteren naar verschillende muziekstijlen houdt de headset zich goed en blijft de kwaliteit op en top. Het enige nadeel wat ik nu zou kunnen noemen is dat het maximale volume wat aan de lage kant is. Dit kan wel te maken hebben met de nieuwe grens voor het maximale volume op nieuwe headset producten. Daarnaast zal je ook niet zo snel gehoorschade oplopen, dus dit kan zowel een plus- als min-punt zijn.

Als laatste dan de microfoon, je wilt wel graag goed te horen zijn tijdens gaming sessies. Ook deze geeft een zeer helder en realistisch geluid van je stem. Ik heb veelvuldig gehoord “wat klink je anders” maar dit had slechts te maken met de mindere kwaliteit van mijn eigen headset.

HyperX Steelseries Headset_HyperX_SteelSeries_Headset_side_hr

De headset is voor €79,90 verkrijgbaar bij Alternate, mocht je op zoek zijn naar een nieuwe gaming headset dan raad ik je de Kingston HyperX gaming headset absoluut aan.

 

Specificaties

Koptelefoon:
Drivers: 50mm
Frequentie: 18 – 28,000 Hz
Impedantie: 32 Ohm
[email protected], 1V rms: 112 dB
Kabellengte: 1,0 + 2,0 = 3 m

Microfoon:
Frequentie: 50 – 16,000 Hz
Pick-up patroon: Unidirectioneel
Sensitiviteit: -38dB

Features:
Geschikt voor professioneel gamen – kristalheldere hoge, lage en midden tonen
In- en uitschuifbare microfoon – ‘onzichtbaar’ microfoonsysteem
Gesloten headset – verbeterde passieve reductie van ruis
Langdurig comfort – lichtgewicht constructie
50mm driver units – rijke weergave van alle akoestische details
Garantie – 2 jaar garantie

HyperX Steelseries Headset_HyperX_SteelSeries_Headset_front_hr

Vorige maand deed ik al bericht van deze nieuwe headset gemaakt door Kingston en SteelSeries. Tot mijn genoegen ontving ik deze headset om uitgebreid te kunnen testen. Ik kan ook zeker zeggen dat deze reward winnende headset mij niet heeft teleurgesteld. Unboxing In de doos van de Kingston HyperX Special Edition Gaming Headset vindt je de headset, een boekje met veiligheidsvoorschriften en twee stickers. De een is een case sticker van Kingston HyperX voor op de computerkast, de ander is een SteelSeries sticker zoals je die vaker krijgt bij producten van Steelseries. Design Het ontwerp van deze headset is gebaseerd…

Overzicht Reviews

Design
Geluid
Comfort
Functionaliteit
Prijs-kwaliteitsverhouding

Opsomming: Wat mij betreft is deze samenwerking tussen Kingston en SteelSeries goed verlopen. De ‘Steelseries Siberia V2 Kingston HyperX limited edition Gaming Headset’ heeft een vet uiterlijk met ontzettend goede kwaliteiten. Hij zit comfortabel op het hoofd en de oren waardoor hij gemakkelijk uren lang achter elkaar gebruikt kan worden.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
96

Over Jack Spoor

Al van jongs af aan gaan mijn intresses voornamelijk uit naar games, computers en hardware. Ik blijf zelf graag up to date en ben het liefst overal als eerste bij. Niet geheel raar dat ik nu al geruime tijd als editor te vinden ben op zowel Entert1 als Gadgetgear.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*