Home / Hardware Reviews / Muis Reviews / Review: Roccat Kone Pure

Review: Roccat Kone Pure

>De Roccat Kone Pure is een muis uit de laatste lijn van Roccat. Ik heb deze muis de afgelopen dagen uitgebreid mogen testen en gebruiken. De Kone Pure is het kleine broertje van de Kone XTD en valt daarmee in de middenmoot van de gamersmuizen. Daarmee is deze muis iets goedkoper en aantrekkelijker voor mensen met een lager budget.   

Unboxing

Er is veel aandacht besteedt aan de verpakking van deze Roccat muis. Het oogt stoer en hi-tech en biedt veel informatie over de muis zelf. De voorkant van de verpakking kan je open klappen als de kaft van een boek waardoor je direct de muis kan zien. Aan de binnenkant van de kaft staat een hoop informatie over de functies van de muis en hoe deze te gebruiken.

verpakking

In de verpakking zelf zit naast de muis enkel een instructie boekje. Op het eerste gezicht weinig maar wat heb je verder ook nog nodig? De muis ziet er sportief uit alsof hij geïnspireerd is door de laatste sportwagen, ook geeft deze muis een volwassen indruk door zijn uiterlijk. Achterop de muis staat het Roccat logo, deze wordt verlicht wanneer de muis is aangesloten. Deze verlichting heeft overigens drie standen; altijd aan, pulserend (breathing) of uit. Ook zijn de leds van het logo in te stellen in 16,8 miljoen verschillende kleuren.

 

In gebruik

Wanneer je de muis aansluit wordt deze natuurlijk direct door Windows automatisch geïnstalleerd. Ik raad je dan wel aan om alsnog de laatste driver te downloaden van de Roccat site. Met de installatie van de driver van de Roccat site installeer je ook automatisch het configuratieprogramma van Roccat. Dit programma laat je alle instellingen van de muis aanpassen. Later in deze review zal ik hier meer op in gaan.

Bij het eerste gebruik van de Kone Pure valt het me op dat de muis erg zacht aan voelt. Dit komt door een zachte plastic laag die is aangebracht op de muis. Naast dat dit aan je hand zeer prettig aan voelt krijg je ook minder snel last van zweet handen. De muis reageert erg snel en precies bij elke beweging. Dit komt door de ‘Pro-Aim Laser Sensor’ van Roccat. Deze heeft 8200 dpi en kan tot 3.8 meter per seconden registeren. Wat wel opviel is dat de muis misschien wat klein is voor mensen met grote handen. Dit kan te maken hebben met het feit dat de Kone Pure 91% van het formaat heeft van zijn grote broer.

ROCCAT-Kone-Pure_top~1

Ook de 6 functie knoppen en de scroll-wheel van deze Roccat muis zijn erg goed geplaatst. Alle knoppen zijn makkelijk te bereiken met je vingers en door de van de knoppen is het bijna onmogelijk om mis te klikken. Daarbij voelt ook de scroll-wheel solide en stevig aan.

 

Configuratie

Het configuratie programma van Roccat is erg overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Alle functies en opties komen binnen dit programma goed naar voren. Je hoeft dus niet lang te zoeken mocht je een bepaalde functie nodig hebben. De UI is uitgevoerd in dezelfde stijl als de site van roccat en past volledig binnen het design van de Roccat muizen.

Je krijgt de optie om vijf verschillende profielen op te slaan. Het mooie hiervan is dat wanneer je een spel opstart dit profiel automatisch kan worden geladen. Alle profielen worden ook nog eens opgeslagen op het geheugen van de muis zelf. Mocht je de muis eens op een andere computer opslaan dan zal je niet opnieuw al je keybinds opnieuw moeten configureren. Ik zeg Roccat goed gedaan!

Als we in het configuratiescherm van de muis doorklikken naar ‘Button  assignment’ dan kunnen we twee verschillende sets keybinds toewijzen. De eerste set is de standaard assignment, de tweede is de Easy-Shift[+] assignment. Ook kan je op dit tabblad de macro-manager openen waardoor je alle toetsen functietoetsen kan gebruiken op een opgenomen macro te activeren.

config

Easy-Shift[+] is een functie van Roccat die je toelaat een tweede set keybinds te gebruiken wanneer je één van de toetsen onder je duim ingedrukt houdt. Hierdoor kan je alle toetsen op de Kone Pure dus zo programmeren dat zei een tweede functie krijgen. Dit houdt dus in dat bij gebruik van de Easy-Shift[+] funtie je dus toegang heb tot 16 muisfuncties. Het nadeel hiervan vond ik persoonlijk dat ik hierdoor één van de toetsen onder mijn duim moest missen. Dit zijn in mijn geval de toetsen die ik het meest gebruik.

Mocht je ook een toetsenbord bezitten van Roccat dat Roccat Talk ondersteund. Dan kan je gebruik maken van deze ‘set-bonus’ om bijvoorbeeld de Easy-Shift[+] toets toe te wijzen aan een knop op je toetsenbord. Hierdoor hoeft je niet een muis knop te missen voor deze functie.

Als laatste heeft Roccat een erg leuke functie geïntegreerd genaamd R.A.D. oftewel Roccat Achievements Display. Op de tab ‘R.A.D.’ kan je terug zien wat jouw gebruik is met de muis. Hierbij zijn zelf dertien achievements te behalen. Ik zeg, een erg leuke toevoeging.

RAD

 

Conclusie

De Roccat Kone Pure is een volwaardige gamingmuis. Deze muis heeft de benodigde precisie voor in shooters en genoeg functietoetsen om de ideale MMO muis te zijn. Ondanks dat deze muis geen extra toeters en bellen heeft zoals gewichtjes om de muis te verzwaren ben ik ontzettend tevreden. Ik heb deze muis met veel plezier gebruikt en was erg tevreden met hoe deze reageerde en hoe makkelijk alles was in te stellen met de speciale software van Roccat. Het enige minpunt wat ik mij kon bedenken is dat de muis wat aan de kleine kant was. Wie weet komt Roccat nog wel met een grotere versie!

De Roccat Kone Pure is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €69,99 en is ook beschikbaar als de Roccat Kone Pure Color voor de zelfde prijs maar dan in vier verschillende kleuren.

ROCCAT-Kone_Pure_collection_1920x12001

 

Meer Over Roccat

De Roccat Kone Pure is een muis uit de laatste lijn van Roccat. Ik heb deze muis de afgelopen dagen uitgebreid mogen testen en gebruiken. De Kone Pure is het kleine broertje van de Kone XTD en valt daarmee in de middenmoot van de gamersmuizen. Daarmee is deze muis iets goedkoper en aantrekkelijker voor mensen met een lager budget.    Unboxing Er is veel aandacht besteedt aan de verpakking van deze Roccat muis. Het oogt stoer en hi-tech en biedt veel informatie over de muis zelf. De voorkant van de verpakking kan je open klappen als de kaft van een boek…

Overzicht Reviews

Design
Kwaliteit
Comfort
Functionaliteit
Prijs-kwaliteitsverhouding

Opsomming: De Roccat Kone Pure is een volwaardige gamingmuis. Deze muis heeft de benodigde precisie voor in shooters en genoeg functietoetsen om de ideale MMO muis te zijn. Ondanks dat deze muis geen extra toeters en bellen heeft zoals gewichtjes om de muis te verzwaren ben ik ontzettend tevreden. Ik heb deze muis met veel plezier gebruikt en was erg tevreden met hoe deze reageerde en hoe makkelijk alles was in te stellen met de speciale software van Roccat. Het enige minpunt wat ik mij kon bedenken is dat de muis wat aan de kleine kant was. Wie weet komt Roccat nog wel met een grotere versie!

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
95

Over Jack Spoor

Al van jongs af aan gaan mijn intresses voornamelijk uit naar games, computers en hardware. Ik blijf zelf graag up to date en ben het liefst overal als eerste bij. Niet geheel raar dat ik nu al geruime tijd als editor te vinden ben op zowel Entert1 als Gadgetgear.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*