Home / Hardware Reviews / Smartphone Reviews / Review: Samsung Galaxy S5 (SM-G900F)

Review: Samsung Galaxy S5 (SM-G900F)

>We hebben hem, de nieuwe Samsung Galaxy S5. De afgelopen week heeft het toestel hier op de redactie mogen proefdraaien en natuurlijk hebben we uitgebreid gekeken naar de prestaties op het gebied van films kijken en gaming.

Unboxing

Maar eerst, wat zit er in het doosje? Zoals je op het filmpje kunt zien, is de Galaxy S5 weer lekker compleet. Een headset, netstroomlader, een handleiding etc. Wat opvalt is dat je er een USB 2.0 kabel bij krijgt, terwijl de S5 toch echt een USB 3.0 aansluiting heeft. Jammer, want die snelheid willen we natuurlijk graag gebruik van maken.

Design

Over het design is al veel gesproken. De achterkant voelt comfortabel stroef. Dat hebben ze goed gedaan. De rand komt boven het scherm uit. Retro? Misschien… maar het beschermd vooral het scherm wanneer je het toestel op de kop op tafel legt. Slim dus.

Films kijken

Samsung heeft de Galaxy S5 van een 5.1 inch groot Super AMOLED display voorzien. Het is met 1920×1080 een Full HD display. Zoals je mag verwachten van deze displays, is de kleurintensiteit enorm net als het contrast. Er bestaat simpelweg geen fijner display om onderweg films op te kijken.

Kijk ik naar het geluid uit de speakers, kan ik licht kritisch zijn. Natuurlijk hebben we te doen met een smartphone en is er geen ruimte voor een goede klankkast, maar hier weet Acer toch echt punten te behalen op Samsung. Hier is werk aan de winkel.

Wil je films streamen, kun je gebruik maken van de download booster functie. Dan combineert de S5 jouw WiFi met 3G/4G. Natuurlijk zie je dit wel terug in de MB’s die je op jouw mobiele abonnement verstookt.

Samsung-Galaxy-S5-Download-Booster

Gaming

Het display is lekker groot voor het spelen van games. Daarnaast is de S5 van een Adreno 330 GPU voorzien. Samen met de 2.5GHz quad-core processor en de 2GB aan werkgeheugen is dit een heerlijk toestel om op te gamen. Al moet ik wel zeggen dat de benchmarks laten zien dat de Galaxy Note 3 nog net iets beter is, maar het verschil is heel klein.

Foto’s en films

Film je graag met je smartphone? Mooi. De Galaxy S5 filmt namelijk op maximaal 2160p met 30 frames. Dat zijn dus heerlijke beelden voor op een UHD TV. Ga je op 1080p filmen, kun je gebruik maken van 60 frames per seconde.

Met tegenlicht heeft de camera wat moeite, maar scherpstellen gaat prima en hij is lekker snel. Hier zijn wat demo foto’s.

Unieke features

Wat maakt het toestel verder uniek? De vingerafdrukscanner natuurlijk. Niemand kan jouw toestel meer unlocken zonder dat het toestel de vinger kant. Dat is niet alleen veilig voor de data op jouw toestel, maar met PayPal kun je zo ook mobiel afrekenen. Top!

Samsung-Galaxy-S5-Vingerafdruk

Met de Galaxy S5 gaat Samsung eindelijk ook waterdichte smartphones maken. Oké, het is maar maximaal één meter en niet al te lang. Zwemmen zit er dus niet in, maar voor onder de douche of in de stromende regen is het prima.

Samsung-Galaxy-S5-Accu

Een andere unieke feature is de hartslagmeter. Hiervoor leg je jouw vinger op de LED Flash (waar een optische sensor naast zit). Tijdens het sporten is dit alles behalve handig, maar het is leuk dat het erop zit.

Samsung-Galaxy-S5-Vingersensor

We hebben hem, de nieuwe Samsung Galaxy S5. De afgelopen week heeft het toestel hier op de redactie mogen proefdraaien en natuurlijk hebben we uitgebreid gekeken naar de prestaties op het gebied van films kijken en gaming. Unboxing Maar eerst, wat zit er in het doosje? Zoals je op het filmpje kunt zien, is de Galaxy S5 weer lekker compleet. Een headset, netstroomlader, een handleiding etc. Wat opvalt is dat je er een USB 2.0 kabel bij krijgt, terwijl de S5 toch echt een USB 3.0 aansluiting heeft. Jammer, want die snelheid willen we natuurlijk graag gebruik van maken. Design…

Overzicht Reviews

Gaming
Films kijken
Audio
Camera

Opsomming: Met de Galaxy S5 haal je op dit moment het beste entertainment toestel van Samsung in huis. Het zit propvol met de nieuwste technieken van de Koreanen en werkt lekker vlot. Alleen de camera app kan echt nog beter.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
88

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*