Home / Hardware Reviews / Smartphone Reviews / Review: Galaxy Note 3 (N9005)

Review: Galaxy Note 3 (N9005)

>Sinds kort is hij te koop. Ik heb het over de Galaxy Note 3 van Samsung. De note range van Samsung is gemaakt voor de zakelijke markt, maar bevat ook enorm snelle hardware. Daarnaast zijn er casual games waar de S-Pen stylus ook handig bewijst te zijn.

Unboxing

In het doosje van de Note 3 vinden we een setje oordopjes, een netstroomlader, de micro-USB kabel en de accu van de Note 3. De S-Pen zit al in de Note 3, maar los in het doosje liggen reservepunten en een tool om de punt van de S-Pen te vervangen.

Samsung-Galaxy-Note-3-Unboxing-4

USB 3.0

Wanneer je de Note 3 van onderen bekijkt valt het meteen op. De micro-USB aansluiting is lekker breed. Het gaat om de nieuwe micro-USB 3.0 aansluiting. Deze vereist een andere kabel dan Samsung in het doosje stop. Helaas. Als je dat niet weet, zal je dus nooit gebruik maken van de krankzinnig hoge datasnelheden die je tussen jouw computer en Note kunt hebben. Zeker wanneer je wat films naar je note 3 wilt verplaatsen is dat juist zo lekker.

Samsung-Galaxy-Note-3-Onder

Nepleer

De achterkant van de Note 3 lijkt op een afstandje van leer gemaakt. Kom je dichterbij dan valt het al snel op dat het geen echt leer is. Het is zelfs geen kunstleer. Nee, het is gewoon een hardplastic schaal die de achterkant siert. Dan toch liever het oude high-end plastic…

Samsung-Galaxy-Note-3-Nepleer

Display

Met 5,7 inch is het Super AMOLED display van de Note 3 een genot om naar te kijken. Met een resolutie van 1080×1920 hebben we het hier over een Full HD display wat met haar hoge contrasten filmfans zeker aan zal spreken.

Xperia-Z-Note-3-Xperia-Z1

Ook voor gaming blijkt het 5,7 inch display qua formaat heerlijk in de hand te liggen. Oké, de randen van het toestel zelf zijn wat te hoekig in de handpalm. Toch is de on-screen besturing tijdens games goed hanteerbaar en is er voldoende ruimt om mijn dikke duimen heen om de actie op het scherm te zien.

Ook de S-pen bewijst een waardevolle toevoeging, maar dan met name voor de casual gamer en natuurlijk tijdens het reguliere gebruik. De S-Pen geeft je namelijk muis-achtige mogelijkheden zoals een linker- en rechtermuistoets. Hierdoor kun je gemakkelijk screenshots maken, en vogeltjes afvuren in Angry Birds.

Onder de motorkap

De Note 3 maakt gebruik van een Snapdragon 800 (MSM8974) chipset. Deze bevat een 2.3GHz quad-core CPU (Krait 400) aangevuld met een Adreno 330 GPU. Ook beschikt de Note 3 over 3GB aan RAM. Daarmee heeft de Note 3 alles aan boord om een snelle entertainmentmachine te zijn.

De Benchmarks

Maar hoe scoort het toestel wanneer het gaat om games? Natuurlijk hebben wij hem op de pijnbank gelegd. De scores van de Galaxy Note 3 blijken tijdens de tests enorm goed uit te vallen. Sterker nog, de Note 3 verslaat de Xperia Z1 al is het maar met een geringe marge.

Galaxy Note 3 Benchmark

Voor onze benchmark maken we gebruik van 3DMARK. Met de standaard Ice Storm test en de Ice Storm Extreme test behaalt de Note 3 de maximale score. Met de Ice Storm Unlimited test krijgen we een royale score van 16841 punten. Daarmee is de Note 3 op dit moment de best scorende Android smartphone voor games.

Galaxy Note 3 Benchmark

Deze review is gebaseerd op de entertainmentwaarde van de Note 3. Wil je een meer algemen review, check dan de review op GadgetGear.nl

Sinds kort is hij te koop. Ik heb het over de Galaxy Note 3 van Samsung. De note range van Samsung is gemaakt voor de zakelijke markt, maar bevat ook enorm snelle hardware. Daarnaast zijn er casual games waar de S-Pen stylus ook handig bewijst te zijn. Unboxing In het doosje van de Note 3 vinden we een setje oordopjes, een netstroomlader, de micro-USB kabel en de accu van de Note 3. De S-Pen zit al in de Note 3, maar los in het doosje liggen reservepunten en een tool om de punt van de S-Pen te vervangen. USB 3.0…

Overzicht Reviews

Schermformaat
Contrast
Handpalmgevoel
Rekenkracht

Opsomming: Hij ligt niet heel lekker in de hand, maar het display is perfect voor zowel films als games. Daarnaast laat de hardware het ook toe om grafisch zware games op de Note 3 te spelen.

Gebruikersbeoordeling: 4.75 ( 1 Stemmen)
90

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*