Home / Hardware Reviews / Tablet Reviews / Review: Salora TAB 7201 (7 inch Android tablet)

Review: Salora TAB 7201 (7 inch Android tablet)

>Salora heeft met de TAB 7201 een Android tablet gemaakt die vooral goedkoop moet zijn. Kan een tablet van €69,95 een beetje gamen? Is het wat om films op te kijken? Natuurlijk zocht ik dit voor jullie uit.

Unboxing

Qua accessoires pakt Salora het helemaal anders aan zoals je het in onderstaand filmpje kunt zien. Het meest opvallende is de OTG kabel die er standaard bij zit. Een mooie service.

Geluid

Hoewel de TAB 7201 enkel over een mono-speaker beschikt, is deze wel in staat om een aardig geluid neer te zetten. De voorkeur blijft naar externe speakers gaan, maar op dit gebied doet de TAB 7201 het gewoon niet slecht.

Display

Voor films is een goed display gewenst en daar laat de TAB 7201 zien dat het een goedkoop display bevat. Wit is niet echt wit, maar dat is niet super vervelend. Vervelender is dat de kijkhoek sterk beperkt is. Door de resolutie van 800×440 is het scherm niet in staat om 720p HD content op volle resolutie af te spelen. Daarmee kunnen we stellen dat de TAB 7201 niet geschikt is voor filmliefhebbers.

Gaming

Voor gaming heb je een display nodig dat heel precies is, en dat is dik in orde bij de TAB 7201. Met een dual-core 1GHz processor en 512MB ram zit de rekenkracht aan de onderkant van de markt. Echter heeft Salora er een Mali-400 GPU in gelegd die we normaal bij smartphones en tablets in het middensegment tegenkomen. De 3D prestaties liggen daarmee hoger dan verwacht.

Onder AnTuTu scoort de TAB 7201 9982 punten. Vergelijkbaar met de Galaxy S2 smartphone van Samsung. Onder 3D Mark zien we een beetje wat we van een Mali-400 GPU verwachten. We laten alleen de Ice Storm test lopen en met 1640 punten scoort hij netjes. De andere tests zijn te zwaar voor de tablet.

Schone Android

Wat verder nog op te merken valt is hoe schoon Android op de Salora TAB 7201 is. Salora heeft totaal geen aanpassingen aan Android gedaan en zelfs de Google apps zijn afwezig. Dat laatste is zonder twijfel een besparing op de kosten geweest, maar ik kan het wel waarderen. Ik hoef niet overal Gmail op te hebben draaien.

Salora heeft met de TAB 7201 een Android tablet gemaakt die vooral goedkoop moet zijn. Kan een tablet van €69,95 een beetje gamen? Is het wat om films op te kijken? Natuurlijk zocht ik dit voor jullie uit. Unboxing Qua accessoires pakt Salora het helemaal anders aan zoals je het in onderstaand filmpje kunt zien. Het meest opvallende is de OTG kabel die er standaard bij zit. Een mooie service. https://www.youtube.com/watch?v=PnCvcbAi_hw Geluid Hoewel de TAB 7201 enkel over een mono-speaker beschikt, is deze wel in staat om een aardig geluid neer te zetten. De voorkeur blijft naar externe speakers gaan,…

Overzicht Reviews

Films kijken
Gaming
Unboxing
Browsing

Opsomming: De Salora TAB 7201 zit qua prijs aan de absolutie onderkant van de markt, maar presteert beter dan verwacht. Het blijft de vraag of je echt wilt gamen op de tablet, maar voor een beetje sufen en YouTube kijken is hij meer dan geschikt.

Gebruikersbeoordeling: 2.48 ( 9 Stemmen)
73

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*