Home / Handheld & Mobile / Nintendo NX is in ontwikkeling

Nintendo NX is in ontwikkeling

“NX” , de nog onofficiële codenaam voor Nintendo’s volgende console, is in ontwikkeling. Dat zegt Kimishima, de nieuwe president van Nintendo in een interview met Time’s Peckham.

nintendoNX_entert1

Anders dan de Wii of de Wii U

In ontwikkeling dat wisten we wel. Er waren al behoorlijk wat sprookjes omtrent het nieuwe kastje van Nintendo, maar het blijft gissen. Wel weten we dat het iets nieuws moet worden, iets verfrissends. Niemand koopt een Wii U too, we willen mee met de toekomst van gaming. Kimishima vertelde dat het voor veel mensen die een Wii in het bezit hadden, een lastige stap was naar de Wii U. Het verschil in zichtbaar vermogen was gewoon te klein tussen de twee consoles. De nieuwe console van de Mario thuishonk zal heel anders zijn. De NinPres gaf aan de het anders is dan de Wii U en een geheel nieuwe ervaring brengt.

Nintendo gaf al eerder aan dat de console mee kan met de next gen consoles zoals de PS4 en X-one, maar dat het geen focus zal hebben op graphics, maar op de speelbeleving. Eigenlijk zoals we het altijd al gewend zijn van Nintendo. Er deden geruchten rond spoken in de groene buizen dat het een systeem zou zijn dat op android gebaseerd systeem zou draaien, een soort Nintendo OS. Dit zou deuren openen voor Indie ontwikkelaars. Helaas is dat nieuws al snel tegengesproken door Nintendo.

kimishima-1200x630-nintendo

Codenaam “NX” blijft een mysterie

De nieuwe president vindt de naam NX een mysterie. Er zou geen betekenis achter de codenaam steken en om eerlijk te zijn, zegt Kimishima, weet hij niet eens waar het vandaan komt. Misschien heeft voormalig president Iwata zijn geheim omtrent de naam nog willen onthullen, maar is het er nooit meer van gekomen.

Volgend jaar verwacht de pres, logischerwijs, meer nieuws naar buiten te kunnen brengen. De komende ontwikkelingen van de Nintendo NX blijven we natuurlijk volgen en we houden jullie op de hoogte!

Over Jeroen Andreasen

Jeroen: Gadget & Games. Voornamelijk PS4 en 3DS. Favoriete games zijn Final Fantasy IX en X, Modern Warfare 2, Tekken Tag Tournament en de handheld Pokémon games. Naast gamen en testen schrijf ik voor www.jcmuts.nl

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*