Home / PC & Consoles / Nintendo Switch / Review: Aces of the Luftwaffe: Squadron (Nintendo Switch)

Review: Aces of the Luftwaffe: Squadron (Nintendo Switch)

>HandyGames heeft al jaren succes met hun Aces of the Luftwaffe games. Top-down arcade shooters met een WWII thema. Met Aces of the Luftwaffe: Squadron maakt de studio de eerste stap naar de Nintendo Switch. Succesvol?

Aces of the Luftwaffe: Squadron speelt zich af in een scenario waarbij de Nazi’s dreigen echt superieur te worden. Met zeppelins die wel werken en zelfs UFO’s. Voor fans van de film Iron Sky, dit ligt inderdaad in dezelfde richting :-).

Ook hier is een geheim commando van de Nazi’s dat ineens de kop opsteekt en haar best doet de wereld alsnog te veroveren. Maar gelukkig ben jij er, want jij kunt die Nazi’s de laatste klap geven.

Het bijzondere aan Aces of the Luftwaffe: Squadron is dat je aanvoerder bent van een team van vier vliegtuigen. Tenzij je met meerdere spelers aan het spelen bent, mag je ze alle vier tegelijk besturen. In formatie uiteraard om het je wat gemakkelijker te maken. Geen nood als één van jouw teamleden wordt neergeschoten, die komt kort daarna weer terug. Dus uiteindelijk moet je alleen op jouw eigen kist letten. Bovendien ligt het tempo niet extreem hoog, dus dit is ook gewoon een leuke titel om met vrienden te spelen.

In de game krijg je regelmatig gesprekken van jouw teamleden en van de eindbazen in beeld. Hier straalt de humor van de Duitse gamestudio echt van af. Bovendien zijn de bossfights echt enorm leuk vol over the top voertuigen waar jij het van moet winnen.

HandyGames heeft al jaren succes met hun Aces of the Luftwaffe games. Top-down arcade shooters met een WWII thema. Met Aces of the Luftwaffe: Squadron maakt de studio de eerste stap naar de Nintendo Switch. Succesvol? Aces of the Luftwaffe: Squadron speelt zich af in een scenario waarbij de Nazi’s dreigen echt superieur te worden. Met zeppelins die wel werken en zelfs UFO’s. Voor fans van de film Iron Sky, dit ligt inderdaad in dezelfde richting :-). Ook hier is een geheim commando van de Nazi’s dat ineens de kop opsteekt en haar best doet de wereld alsnog te veroveren.…

Overzicht Reviews

Grafisch
Gameplay
Humor

Opsomming: Aces of the Luftwaffe: Squadron is ooit gemaakt voor het smalle, kleine scherm. De aanpassing voor het brede scherm van de switch is aardig goed gelukt, al is de game er zeker een stuk gemakkelijker van geworden. Toch is juist dit wat het leuk maakt om Aces of the Luftwaffe: Squadron met vrienden te spelen.

Gebruikersbeoordeling: 4.8 ( 1 Stemmen)
80

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*