Home / PC & Consoles / Nintendo Switch / Review: Snipperclips (Nintendo Swtich)

Review: Snipperclips (Nintendo Swtich)

>Het was dé verrassing voor mij tijdens het launchevent van de Nintendo Switch. En je krijgt hem ook nog eens gratis wanneer je een setje rood/blauwe Joy-con controllers koopt. Vandaag vertel ik je alles over wat op dit moment de leukste puzzelgame op de Nintendo Switch is.

Snipperclips is een typisch spel waarbij je op basis van de screenshots misschien wat aan het twijfelen raakt. Om je een beetje te overtuigen van het plezier zit hij niet alleen gratis bij een extra controller, maar kost hij los slechts twee tientjes (eShop only). Niet duur voor een game van Nintendo zelf.

Multiplayer first gameplay

Snipperclips is eigenlijk vooral gemaakt als spel voor twee spelers. Iedere speler krijgt dan één van de twee Joy-Con controllers in de hand. Je hoeft dus geen tweede set aan te schaffen om met twee spelers Snipperclips te spelen. Ga je toch solo, dan wissel je tijdens het spelen steeds de aansturing van één van de twee karakters. Maar ik geef toe dat een hoop van de fun verloren gaat wanneer je niemand hebt om het spel mee te coördineren ;-).

Het idee

Wat Snipperclips eigenlijk doet, is jou droppen in een level. Met twee kogelvormige karakters en een hoog zoek het maar uit gehalte. Dit klinkt wat riskant, maar laten we wel zijn, in Zelda’s tempels is het eigenlijk niet heel anders. Je kijkt naar de omgeving en zoekt zo uit wat je moet doen.

Maar wat moet je doen? Je krijgt twee vreemde figuurtjes. Deze kunnen over elkaar worden gelegd om dan een stukje van ze af te knippen. Je knipt dus de vorm van de één, van de ander af. Op die manier worden de figuren tools waarmee je het doel in het spel moet bereiken. Bijvoorbeeld het laten ontploffen van ballonnen of het simpelweg namaken van een bepaald vormpje.

Je voelt het al een beetje aankomen, de moeilijkheidsgraad van deze game is even verraderlijk als het simpele uiterlijk. Het lijkt alsof je de game zo door hebt gespeeld, maar de puzzels kunnen echt enorm moeilijk zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld levels waarbij je van jouw poppetjes, bekers moet maken en zo vloeistoffen verplaatsen.

Daar komt ook nog eens de mate van precisie bij. Die ligt relatief hoog. Het komt niet op een pixel neer, maar de marge is niet al te ruim. En daar kan natuurlijk nog een beetje frustratie uit voort komen. Maar dat is zeker niet erg ;-).

Beschikbaarheid

Snipperclips is nu verkrijgbaar via de Nintendo eShop en via codekaartjes in de winkel.

Het was dé verrassing voor mij tijdens het launchevent van de Nintendo Switch. En je krijgt hem ook nog eens gratis wanneer je een setje rood/blauwe Joy-con controllers koopt. Vandaag vertel ik je alles over wat op dit moment de leukste puzzelgame op de Nintendo Switch is. Snipperclips is een typisch spel waarbij je op basis van de screenshots misschien wat aan het twijfelen raakt. Om je een beetje te overtuigen van het plezier zit hij niet alleen gratis bij een extra controller, maar kost hij los slechts twee tientjes (eShop only). Niet duur voor een game van Nintendo zelf.…

Overzicht Reviews

Gameplay
Graphics
Levels

Opsomming: Snipperclips is één van de meest verraderlijke titels op de Nintendo Switch. Het spel ziet er simpel uit en de gameplay klinkt oppervlakkig, maar niets is minder waar. Er zijn puzzels die toch wel heel erg uitdagend zijn. Toch hebben we één belangrijke tip voor je, speel niet alleen. Voeg een vriend toe en de game wordt vier keer zo leuk.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
87

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*