Home / PC & Consoles / Nintendo Switch / Review: Nintendo Switch Joy-Con Controllers (we kijken erin!)

Review: Nintendo Switch Joy-Con Controllers (we kijken erin!)

>Voor we je een review gaan bieden over de Nintendo Switch, kijken we eerst even naar het belangrijkste onderdeel; de Joy-Con controller zelf. Dé controller die de nieuwe console een compleet nieuwe ervaring maakt. Wat krijg je en wat zit erin? Waar komen de inmiddels bekende problemen vandaan en wat mogen we in de toekomst verwachten?

Algemeen

Ze komen momenteel in twee kleuruitvoeringen, de Joy-Con controllers van Nintendo. De neon rood-blauw uitvoering en de zakelijk grijze. In eerste instantie lijken ze gespiegeld aan elkaar, maar de posities van de analoge sticks en knoppen verschillen wel degelijk. Wanneer je ze opent, worden de verschillen pas echt groot.

Beide controllers zijn voorzien van een 525mAh lithium ion accu. Daarnaast zit er een bluetooth 4.1 circuit in om met de Nintendo Switch te communiceren, een accelerometer, een gyroscoop en een HD Rumble trilmotor. Volgens iFixit is de HD Rumble trilmotor dezelfde die in de Oculus Touch Haptic controller zit.

Kijken we naar de rails waarmee je de Joy-Con connector op de Switch aansluit, zien we dat deze op de Switch van metaal zijn. Op de Joy-Con zijn de rails van plastic. Mogelijk ziet Nintendo liever de rail van een Joy-Con kapot gaan dan de rail op de Nintendo Switch. Dan is vervanging een stuk gemakkelijker. De Joy-Con controllers worden immers ook per stuk verkocht. Om de lijn door te zetten is de rail op de Joy-Con Charging Grip ook van metaal.

Bevallen de kleuren je niet, ga dan GEEN stickers plakken. De lijm sloopt letterlijk het plastic. We verachten dat er fabrikanten zullen zijn die plastic skins gaan uitbrengen.

De rechter Joy-Con (rood of grijs)

De rechter Joy-Con controller is uitgerust met een IR camera met 4 IR LED’s en een NFC reader. Met de NFC reader kunnen Amiibo en Skylanders worden uitgelezen. De IR LED’s zorgen ervoor dat de IR camera zicht heeft.

Joy-Con Strap

Voor zowel de linker, als de rechter Joy-Con heeft Nintendo ook een Hoy-Con Strap ontwikkeld. De eerste set krijg je meteen bij jouw Nintendo Switch. De Strap zorgt ervoor dat de Joy-Con iets meer body krijgt en dat de schouderknoppen goed toegankelijk worden.

De Joy-Con Grip

De Joy-Con Grip krijg je standaard met de Nintendo Switch meegeleverd. Het is een grip waar je de twee Joy-Con controllers in schuiven kan voor een klassieke controller ervaring. De Charging Grip is helemaal van zwart plastic gemaakt.

De Joy-Con Charging Grip

De Charging Grip is voor een groot deel opgetrokken uit transparant plastic. In de Charging Grip zit een laadcircuit.

Hij wordt geleverd met een USB 3, USB-C kabel om de aangesloten Joy-Con controllers op te laden. Dit kan gewoon tijdens het spelen, al is de kabel niet heel erg lang.

Gebruikservaring

Er zijn vele manieren om de Joy-Con te gebruiken. Natuurlijk aan de Nintendo Switch vast, maar ook los of met één van de twee Grips van Nintendo zelf. En dan zijn er nog de stuurtjes voor Mario Kart 8 Deluxe en andere racing games.

Qua storingen is het één en ander bekend en veel valt te herleiden naar de posities van de antennes. Vooral in de linker controller is dit niet heel handig weggewerkt. Jammer maar helaas. Echter, wij hebben er tot nu toe weinig van gemerkt en je mag er van uit gaan dat we testen met heel veel verschillende draadloze netwerken in de lucht. Dus de kans dat dit jou treft, is relatief klein.

Ook leuk is dat de controllers onder anderen aan PC’s te koppelen zijn, al dan niet met een omweg. Het is wel zo dat Nintendo iets heel bijzonders doet met de bluetooth verbinding. Nintendo weet namelijk twee controllers als één te koppelen en dat lukt op de PC vooralsnog niet.

Beschikbaarheid

De Nintendo Switch Joy-Con is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Voor we je een review gaan bieden over de Nintendo Switch, kijken we eerst even naar het belangrijkste onderdeel; de Joy-Con controller zelf. Dé controller die de nieuwe console een compleet nieuwe ervaring maakt. Wat krijg je en wat zit erin? Waar komen de inmiddels bekende problemen vandaan en wat mogen we in de toekomst verwachten? Algemeen Ze komen momenteel in twee kleuruitvoeringen, de Joy-Con controllers van Nintendo. De neon rood-blauw uitvoering en de zakelijk grijze. In eerste instantie lijken ze gespiegeld aan elkaar, maar de posities van de analoge sticks en knoppen verschillen wel degelijk. Wanneer je ze opent,…

Overzicht Reviews

Techniek
Functies
Grip

Opsomming: Het lijken twee simpele dingen, maar Nintendo heeft goed nagedacht over het modulaire karakter van de Joy-Con en er zo veel mogelijk functionaliteit ingepropt. Bovendien is het voor het eerst dat je al veel spellen met twee spelers kunt spelen zonder een erbij te hoeven kopen en dat is heel netjes.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
87

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*