Home / Hardware Reviews / Controller Reviews / Review: Konix Drakkar Gaming Controller for PC

Review: Konix Drakkar Gaming Controller for PC

>De Drakkar Gaming Controller for PC staat ook bekend als de Drakkar Blood Axe gaming controller. Feitelijk is het gewoon een rood-transparante uitvoering van de Drakkar Battle Axe. In de weken na de Gamescom mocht ik deze PC controller testen.

Unboxing

In de verpakking van de Drakkar Gaming Controller for PC vinden we alleen de controller zelf en wat documentatie.

Design

Het design van de Drakkar Gaming Controller for PC is opvallend. De controller leunt duidelijk op het design van de DualShock controllers van Sony. Toch zijn er aardig wat verschillen tussen de twee. Het gevoel van de Drakkar Gaming Controller for PC is compleet anders.

Leuk detail is dat Konix heeft gekozen om rood, transparant plastic te gebruiken voor de buitenste laag plastic. Hierdoor heeft de Drakkar Gaming Controller for PC echt een eigen uitstraling gekregen. Echt door de Drakkar heen kijken kan trouwens niet.

De D-pad bestaat uit vier losse knoppen en is hierdoor technisch te vergelijken met de A B C D actieknoppen rechts. De twee analoge stick bevatten ook een drukknop voor acties op de analoge stick.

De START en SELECT knoppen zijn van transparant siliconen. Op de schouders liggen aan beide kanten, smalle knoppen.

Installatie

Niet alle games kunnen standaard met een USB controller overweg. Konix adviseert om JoytoKey te installeren en daar de knoppen van de controller aan knoppen op het toetsenbord te binden. Een prima oplossing. Bijkomend voordeel is dat dit een open project is. Je zit dus niet vast aan de ontwikkelaars van Konix. Handig. Hoe je alles instelt is daarnaast persoonlijk en verschilt per game.

Gebruikservaring

Ik ben gewend dat de D-pad uit één deel bestaat. Daarmee kun je doorgaans met meer precisie gamen. Hier heb je effectief maar vier richtingen en dat kan wat beperkend zijn. Ook de A B C D actieknoppen staan wat verder uit elkaar dan ik gewend ben.

De analoge sticks werken erg goed. Ook de knoppen eronder reageren netjes. De schouderknoppen zijn een ander verhaal. Deze zijn wat smal en ook dat is echt even wennen.

Na enkele uurtjes gamen begint de Drakkar prettiger aan te voelen. Inmiddels weten mijn vingers de knoppen goed te vinden. Ook de reactietijd van de knoppen is erg prettig.

De Drakkar Gaming Controller for PC staat ook bekend als de Drakkar Blood Axe gaming controller. Feitelijk is het gewoon een rood-transparante uitvoering van de Drakkar Battle Axe. In de weken na de Gamescom mocht ik deze PC controller testen. Unboxing In de verpakking van de Drakkar Gaming Controller for PC vinden we alleen de controller zelf en wat documentatie. https://www.youtube.com/watch?v=4yHMSFL37cc&feature=youtu.be Design Het design van de Drakkar Gaming Controller for PC is opvallend. De controller leunt duidelijk op het design van de DualShock controllers van Sony. Toch zijn er aardig wat verschillen tussen de twee. Het gevoel van de Drakkar…

Overzicht Reviews

Installatie
Gebruiksgemak

Opsomming: De Drakkar Gaming Controller for PC van Konix is een relatief goedkope USB controller voor de PC. Waar je dit vooral merkt is de D-Pad. Die kan maar met vier richtingen werken en dan is het aan de game hoe lekker deze met de D-Pad overweg gaat. Of de knoppen wel of niet op een fijne plek zitten is erg persoonlijk, maar de wat beperkte D-Pad is iets om in de gaten te houden.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
90

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*