Home / Hardware / Controllers / Nacon’s ultieme PC controller ligt vanaf vandaag in de winkel

Nacon’s ultieme PC controller ligt vanaf vandaag in de winkel

>Vandaag is hij in Nederland gelanceerd, de Nacon GC-400ES. Dé visie van Nacon op hoe de ultieme game controller voor PC gamers in elkaar hoort te zitten. Een controller die gebrouwd is voor eSports.

Het team van Nacon is twee jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de GC-400ES en lanceerde de controller eerder al op IndieGoGo. Daar was het een instant succes. Dit succes zou mede komen door de software die Nacon meelevert. Hierdoor is de controller specifiek in te stellen naar ieder type PC game. Of je nou bezig bent met een FPS, een racer of juist een MoBa.

Het geheim zit hem in de emulatie technologie in de Nacon GC-400ES. Deze emuleert zowel de muis als toetsaanslagen. Indrukwekkender nog is de manier waarop de GC-400ESaangepaast kan worden naar jouw hand. Denk bijvoorbeeld aan gewichten, maar ook aan het snel wisselen tussen profielen. Dat het team uitgebreid heeft gekeken naar hoe andere controllers in elkaar zitten, maken ze geen geheim van. En dat zou maar zo eens veelbelovend kunnen zijn voor de toekomst van deze controller.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*