Home / Handheld & Mobile / 3DS / Review: Kirby’s Blowout Blast (3DS)

Review: Kirby’s Blowout Blast (3DS)

>Als man zit ik alweer een paar dagen op een roze wolk. Ik heb me weer gestort in de wereld van Kirby met Kirby’s Blowout Blast. Dé nieuwste Kirby game die vanaf de eerste minuut zuigt… in de meest positieve zin mogelijk. Wat heerlijk!

Eigenlijk is Kirby’s Blowout Blast de minigame Kirby 3D Rumble uit Kirby: Planet Robobot. Los uitgegeven en aangepast om als zelfstandige game onze harten te veroveren.

Met Kirby’s Blowout Blast gaan we eigenlijk heel ver terug in de geschiedenis. In ieder geval voor mij. Terug naar de tijd van de eerste Kirby platformers op de Gameboy. Gelift naar de mogelijkheden van de hardware van de 3DS vandaag de dag. Rennen, springen, vijanden opzuigen en weer uitspuwen. En dat alles onder het genot van heerlijke chiptune muziek.

De gameplay is uitgebreid doordat Kirby extra punten kan verdienen met combo’s. Met één zorgvuldig samengesteld projectiel zo veel mogelijk vijanden in één klap uitschakelen. Net als vroeger, kun je niet in andere Kirby’s vervangen, maar zijn er wel wat objecten in levels die je kunt misbruiken ;-).

Ieder level is eigenlijk echt een challenge op zich. Hoe handiger je bent, hoe hoger de score beter de medaille die je voor het level krijgt. Natuurlijk zijn de levels om deze reden erg kort gehouden en dit maakt Kirby’s Blowout Blast een heerlijke game om lekker tussendoor te spelen. Iedere wereld kent vier levels en een bossfight. In totaal zijn er vijf werelden om door te spelen. Speel je ze allemaal uit, mag je de werelden opnieuw spelen in EX modus. Dan zijn ze net een stukje moeilijker.

De game zit grafisch erg lekker in elkaar. Simpel, maar schattig is en blijft het uitgangspunt in de wereld van Kirby. Daarnaast zit de game barstensvol overbekende tegenstanders.

Als man zit ik alweer een paar dagen op een roze wolk. Ik heb me weer gestort in de wereld van Kirby met Kirby’s Blowout Blast. Dé nieuwste Kirby game die vanaf de eerste minuut zuigt… in de meest positieve zin mogelijk. Wat heerlijk! Eigenlijk is Kirby’s Blowout Blast de minigame Kirby 3D Rumble uit Kirby: Planet Robobot. Los uitgegeven en aangepast om als zelfstandige game onze harten te veroveren. Met Kirby’s Blowout Blast gaan we eigenlijk heel ver terug in de geschiedenis. In ieder geval voor mij. Terug naar de tijd van de eerste Kirby platformers op de Gameboy.…

Overzicht Reviews

Gameplay
Speelduur

Opsomming: Kirby’s Blowout Blast is één van de budgettitels die Nintendo momenteel in de eShop heeft staan. Voor 7 euro koop je een game die je snel tussendoor speelt met een enorm leuke gameplay en een enorm fijn sfeertje daaromheen. Het is ook echt een game die zich leent voor extra levels via DLC, maar of Nintendo dat gaat doen… geen idee. Ik zou het wel leuk vinden.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
85

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*