Home / Handheld & Mobile / Android / Review: Ipega Wireless Bluetooth Controller

Review: Ipega Wireless Bluetooth Controller

>Hoewel het mogelijk is om (soms met een omweg) de controllers van de Playstation 3 of Xbox 360 op je smartphone of tablet aan te sluiten, is dit niet altijd heel handig geregeld, laat staan dat ze niet in de broekzak passen. De Ipega Wireless Bluetooth Controller (ook verkrijgbaar als de Hama Creedroide Mob) zou daar een oplossing voor moeten bieden.

Unboxing

In de doos van de Ipega zit naast de controller nog een handleiding (Engels/Chinees) en een USB laadkabel. Doordat dit micro-USB is kun je de lader van je non-Apple smartphone of tablet gebruiken.

Ipega-Wireless-Bluetooth-Controller-Unboxing

Design

De Ipega is vooral een compacte en platte controller met, heel handig, een uitschuifbare klem voor je smartphone. Deze schuift tot 7,5 CM uit en zal daarmee voldoende ruimte bieden voor de meeste smartphones.

De controller bevat twee schouderknoppen, vier actieknoppen rechts, een D-Pad links, twee analoge sticks en een drietal knoppen in het midden waaronder de Home-knop. Door de actieknoppen en de home knop van plexiglas te maken hebben ze in de verte iets weg van de knoppen van de Xbox controller.

Ipega-Wireless-Bluetooth-Controller-Xperia-Z

Installatie

Natuurlijk moet je een draadloze controller even koppelen en dat gaat via Bluetooth. Toch gaat dit niet zo gemakkelijk als je zou denken. De Ipega controller bevat namelijk 4 modus en je moet hem in één van deze modus opstarten om te kunnen koppelen.

Dit opstarten doe je door op de X, Y, A of B knop te drukken en dan gelijktijdig ook nog eens op home te drukken. De X zet de Ipega in de algemene Joystick modus. Deze ondersteunt het merendeel van de games. De B zet hem in muis modus (handig voor jouw Android Settop Box), de A in Keyboard modus en tenslotte de Y voor de iCade modus. iCade is een systeem van iON IP waar deze controller helemaal compatible mee is. Helaas werkt iCade alleen op iOS.

Ipega-Wireless-Bluetooth-Controller-Achterkant

Doordat de controller draadloos is, is het niet verplicht om hem met een smartphone te gebruiken. Zoals ik al aangaf kan hij ook prima met een Android mini PC gekoppeld worden of een Android/iOS tablet.

Gebruikservaring

De Ipega Wireless Bluetooth controller kost naar verhouding erg weinig en dat merk je. De knoppen zijn tijdens het gamen goed hoorbaar en de analoge sticks hebben een erg beperkt bereik en geven ook nog eens flink wat tegendruk. Hoewel de Ipega er prima uitziet voelt het allemaal net iets té goedkoop aan en dat is jammer.

 

Hoewel het mogelijk is om (soms met een omweg) de controllers van de Playstation 3 of Xbox 360 op je smartphone of tablet aan te sluiten, is dit niet altijd heel handig geregeld, laat staan dat ze niet in de broekzak passen. De Ipega Wireless Bluetooth Controller (ook verkrijgbaar als de Hama Creedroide Mob) zou daar een oplossing voor moeten bieden. Unboxing In de doos van de Ipega zit naast de controller nog een handleiding (Engels/Chinees) en een USB laadkabel. Doordat dit micro-USB is kun je de lader van je non-Apple smartphone of tablet gebruiken. Design De Ipega is vooral…

Overzicht Reviews

Handgevoel
Gemak van instellen
Compatibility
Design

Opsomming: Wil je serieus gamen op je tablet of Android PC, haal dan een PS3 of Xbox 360 controller in huis. Wil je serieus gamen op je smartphone, dan is de Ipega Wireless Controller één van de weinige opties die je hebt en moet je de stroeve en lawaaierige knoppen maar op de koop toenemen. De Ipega is goedkoop en dat voel je.

Gebruikersbeoordeling: 4.55 ( 1 Stemmen)
55

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*