Home / Geen categorie / Review: AOC d2769Vh (3D monitor)

Review: AOC d2769Vh (3D monitor)

>Een paar weken terug gaf ik bericht van de nieuwe 69-serie monitoren van AOC die zouden uitkomen. Uit deze nieuwe serie ontving ik het d2769Vh model, een 27″ 3D monitor met een prachtig design.

De doelgroep die AOC probeert te bereiken met deze nieuwe serie, zijn gamers. Het 27″ scherm dat ik mocht testen heeft een dubbele HDMI aansluiting waardoor ook consoles gemakkelijk zijn aan te sluiten. En naast de ingebouwde speakers ook een output voor bijvoorbeeld headsets.

Unboxing

Het formaat van de doos doet je denken dat je zonet een tv heb aangeschaft. Niets is minder waar want in deze box zit de 27″ grootte d2769Vh. In de doos is deze netjes in piepschuim verpakt. In de zijde van de piepschuim verpakking vind je onder anderen de voet, een 3D-bril, een HDMI en stroom kabel en bijgeleverde software en handleiding. De voet van het scherm is eenvoudig te monteren, één dikke schroef die zonder gereedschap is aan te draaien houdt de voet aan het scherm vast. Ready to enjoy.4

Design

AOC heeft werkelijk een plaatje afgeleverd met deze nieuwe 69-serie monitoren. Wanneer het scherm uitgeschakeld is, zie je onderaan het grootte zwarte vlak een zilverkleurige rand. Onderaan deze rand bevinden zich de aan/uit knop en verschillende andere knoppen die je toegang bieden tot de instellingen van het scherm. Erg mooi aan het scherm is ook het glimmende effect van de afdekplaat van het IPS-paneel.

2

 In gebruik

Veel mensen zeggen dat de resolutie van 1920 x 1080 pixels eigenlijk veel te weinig is voor een 27″ inch scherm. Uit mijn ervaring met dit scherm is daar weinig  van waar, natuurlijk zal je bij een hogere resolutie altijd een betere kwaliteit terug zien. Maar dit vraagt ook weer om betere hardware in je pc. Zeker in vergelijking met de prijs van deze monitor presteert hij uitermate goed,  en tel daar nog eens bij op dat er een 3D functie aanwezig is.

Al eerder zei ik dat AOC deze lijn monitoren richtte op gamers. Natuurlijk moet er dan gegamed worden met dit scherm! Nog geen maand terug riep ik tegen een vriend “een 27 inch scherm voor gaming, dat lijkt mij maar niks”. Ik kan zeggen dat ik volledig ben teruggekomen op mijn uitspraak van toen. Door het formaat krijg ik het gevoel dat ik alles beter kan zien, en dat bijvoorbeeld vijanden in ‘Call of Duty’ een stuk sneller opvallen. Of eigenlijk over het algemeen is mijn ‘game’ ervaring een stuk prettiger vanwege het formaat.

Ook de 3D functie heb ik met plezier uitvoerig getest. Het scherm met bijbehorende 3D-bril weergeeft superscherpe 3D beelden. Er zijn geen flikkeringen of storingen aanwezig in de 3D weergave wat wel zo prettig is. Wanneer er een 3D applicatie zoals een game of een film wordt gestart zal het scherm dit zelf herkennen en omschakelen naar 3D modus, wel zo handig. De bijgeleverde 3D-bril zit overigens ook prettig op de neus, ook bij het langdurig dragen van deze bril.5

Naast de analoge VGA aansluiting van de d2769Vh heeft deze ook twee HDMI poorten zodat je meerdere apparaten tegelijk kan aansluiten. In mijn geval zijn dit mijn console en de PC, het schakelen tussen beide apparaten kan eenvoudig met twee drukken op de knop. Verder heeft deze monitor nog een audio out en headphones out zodat speakers of een headset eenvoudig kunnen worden aangesloten.

De speakers in het scherm zijn kwalitatief niet heel veel soeps, maar de eerste monitor met een goede audio kwaliteit moet ik nog altijd tegen het lijf lopen.

1

Conclusie

AOC heeft naar mijn mening een mooie nieuwe serie game monitoren op de markt gezet. Ik ben tot zo ver alleen maar positief over de d2769Vh. Het is een monitor met een prachtig design, een super kwaliteit en prima weergave van 3D beelden. Het heef in principe alles wat je van deze monitor zou kunnen verwachten, en wat een gamer in een monitor zoekt. De eerst volgende ‘betere’ optie, zijn de schermen met een resolutie van 2550 x 1440 pixels. Bij deze monitoren kan je rekenen op een dikke 200 euro extra en dat zonder 3D functionaliteit. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe monitor voor een mooie prijs, stop met zoeken en kijk eens naar dit model van AOC.

De 27″ AOC d2769Vh monitor is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €289.

3

Over Jack Spoor

Al van jongs af aan gaan mijn intresses voornamelijk uit naar games, computers en hardware. Ik blijf zelf graag up to date en ben het liefst overal als eerste bij. Niet geheel raar dat ik nu al geruime tijd als editor te vinden ben op zowel Entert1 als Gadgetgear.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*