Home / PC & Consoles / Nintendo Switch / De Nintendo NX heet vanaf nu de Nintendo Switch

De Nintendo NX heet vanaf nu de Nintendo Switch

Eindelijk komt er een eind aan alle geruchten. De Nintendo NX werd geopenbaard als de Nintendo Switch.  In een korte preview werd de Switch online gepresenteerd. Mocht je deze preview gemist hebben dan kun je hier altijd de beelden terugkijken en de specs doorlezen.

In een persbericht kondigde Nintendo aan een vooraankondiging van informatie  over het platform Nintendo Switch te previewen. Voor iedereen die de preview nog niet gezien heeft kunnen we het volgende vertellen en laten zien:

De Switch is een mix tussen hand held en console. Controllers kunnen van de hand held modes gehaald worden en gebruikt worden als een echte console. De Switch is anders dan Nintendo’s voorgangers, wel gericht op prestatie. Nintendo en Nvidia, die samengewerkt hebben aan de Nintendo Switch, zeggen het volgende:
ci_nintendoswitch_mosaic_image912w“De high-efficiency scalable processor bevat een Nvidia GPU gebaseerd op dezelfde architectuur als de snelste top-performing GeForce gaming graphics cards,” zegt Nintendo. De post zegt ook dat de console een ‘fully custom software system’ bevat met een ‘revamped physics engine’, ‘advanced game tools’ en ‘libraries’.nintendo_switch_nintendo_nx

“We hebben de de Nintendo Switch geoptimaliseerd zodat het matched met de ‘full suite’ hardware en software van gaming en mobile use cases. Dit is inclusief een ‘custom operating system’ geïntegreerd met een GPU voor ‘performance’ en zei Nvidia.

screenhunter_12-oct-20-16-21

Meer informatie en echte specs volgen altijd pas wat later bij Nintendo. Dit zullen we uiteraard posten wanneer er meer nieuws is.

Over Jeroen Andreasen

Jeroen: Gadget & Games. Voornamelijk PS4 en 3DS. Favoriete games zijn Final Fantasy IX en X, Modern Warfare 2, Tekken Tag Tournament en de handheld Pokémon games. Naast gamen en testen schrijf ik voor www.jcmuts.nl

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*