Home / Hardware / Smartphones / LG en Google lanceren de Nexus 5

LG en Google lanceren de Nexus 5

>Met de lancering van de Nexus 5 hebben LG en Google de snelste smartphone uit de Nexus serie weten neer te zetten. De Nexus toestellen die Google laat maken staan bekend om het leveren van de meest pure Android ervaring (dus zonder meuk van de fabrikant erop) en daarom bij velen erg geliefd.

De Nexus 5 is het eerste toestel dat de markt op komt met Android 4.4 KitKat en de nieuwste sensoren. Daarmee loopt de Nexus 5 wederom voorop in de ontwikkelingen binnen Android.

De Nexus 5 is voorzien van een 5 inch IPS display met een 1920×1080 (445 pixels per inch) Full HD resolutie. Er zijn versies met 16GB of 32GB aan opslagruimte aan boord. De chipset van de Nexus 5 bestaat uit een quad-core 2.3GHz CPU met 2GB aan RAM en een snelle Adreno 330 GPU. Daarmee ligt de hardware dicht tegen de Galaxy Note 3 van Samsung aan en is het toestel sneller dan LG’s G2 smartphone.

LG Google Nexus 5 Wit

Qua camera krijg je 8 megapixels achter en 1.3 megapixels voor. Natuurlijk kun je Full HD filmen met het toestel. De 8MP camera is voorzien van optische beeldstabilisatie van Innotek die ook al in de G2 zit. Met de Photosphere optie is het mogelijk om 360 graden foto’s te maken en het is mogelijk om in HDR+ te fotograferen.

De internationale verkoop via Google Play start vandaag, maar nog niet in Nederland. Hier moet je hem uit de winkel plukken. Hier verkoopt LG alleen de 16GB uitvoering voor €399. Je kunt dan kiezen uit wit en zwart.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*