Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Witching & Bitching (DVD)

Review: Witching & Bitching (DVD)

>Er zijn films die van begin tot eind totale chaos bieden, maar vooral heel leuk zijn om naar te kijken. Denk aan filmseries als Revenge of the Nerds en Hotshots. Met Witching & Bitching betreden ook de Spanjaarden dit genre.

Bij de start van de film ontmoeten we een vreemd stel heksen dat al snel familie blijkt te zijn. Zodra we kennis hebben gemaakt, verplaatst het verhaal zich meteen naar Madrid waar een groep straatartiesten nauwe benden blijkt te onderhouden. Mini Mouse, Spongebob en zelfs Jezus zitten in een complot. Samen gaan ze een goudhandeltje overvallen.

Al snel gaat de overval helemaal mis met spectaculaire achtervolgingen tot gevolg, laat staan dat we al snel meer te weten komen over de relatie van onze misdadige Jezus. Toch lijken ze met de overval weg te komen, totdat ze onze heksen tegenkomen. Vanaf dat moment loopt alles letterlijk in de soep.

Vanaf het begin tot het eind staat de film bol van clichés en vooroordelen die lekker worden aangedikt. Het begin van Witching & Bitching is ijzersterk en de film weet de humor lang vast te houden. Het is het laatste halfuurtje waar humor en gewoon gek doen een beetje uit balans raken. Daarmee ontbreekt het eigenlijk aan een kwalitatief goede climax.

Hoewel de film enkel Spaanstalig of Duitstalig bekeken kan worden, heeft zelfs de maker van de ondertiteling zijn best gedaan om de humor te bewaren en waar nodig, contexten naar onze gewoonten aan te passen. Een dichterlijke vrijheid die weinig ondertitelaars gebruiken en in dit geval zeker een complimentje verdient.

IMG_9660

Er zijn films die van begin tot eind totale chaos bieden, maar vooral heel leuk zijn om naar te kijken. Denk aan filmseries als Revenge of the Nerds en Hotshots. Met Witching & Bitching betreden ook de Spanjaarden dit genre. Bij de start van de film ontmoeten we een vreemd stel heksen dat al snel familie blijkt te zijn. Zodra we kennis hebben gemaakt, verplaatst het verhaal zich meteen naar Madrid waar een groep straatartiesten nauwe benden blijkt te onderhouden. Mini Mouse, Spongebob en zelfs Jezus zitten in een complot. Samen gaan ze een goudhandeltje overvallen. …

Overzicht Reviews

Humor
Verhaallijn
Afwerking

Opsomming: Ik ben doorgaans geen fan van films die niet Engels of Nederlands gesproken zijn. Dit omdat ik me dan beperkt voel door de ondertiteling. Toch is de maker van de ondertiteling in dit geval echt een held, want die weet veel van de humor haarfijn te vertalen. Hoewel de film qua humor in het laatste halfuur echt inzakt, is zeker het eerste uur echt de moeite waard.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
70

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*