Home / Hardware Reviews / Mediaplayer Reviews / Review: Ugoos UT3S 16GB Android Mediaplayer

Review: Ugoos UT3S 16GB Android Mediaplayer

>De UT3S 16GB is de nieuwste Android mediaplayer van Ugoos. De mediaplayer draait op een stevige quad-core chipset, dus wij vragen ons af wat de entertainmentwaarde van deze box is.

Unboxing

Ugoos levert de UT3S 16GB compleet met een hele dikke HDMI kabel, afstandsbediening, power kabel en compacte handleiding. Onze vrienden van GadgetGear.nl publiceerden de volgende unboxing video.

Design

De UT3S ligt in een plastic behuizing. De afwerking is netjes en de enige status LED die erin zit is blauw. Het is één van de kleinere mediaplayers die we recentelijk zijn tegengekomen.

Aansluitingen

Qua aansluitingen kom je niets tekort bij de UT3S. Je krijgt 4 USB 2.0 aansluitingen, 1 microSD kaart slot, een AV uitgang voor stokoude TV’s, een vaste LAN aansluiting (voor als streamen via WiFi een ramp is), een HDMI uitgang en een optische uitgang. De antenne is te verwijderen, maar dan hou je wel een plug over die in het zicht zit. Jammer!

Specs

Ugoos rust de UT3S uit met een 32-bit quad-core chipset die op 1.8GHz is geklokt. De chipset komt van Rockchip. Het betreft de RK3288. Deze beschikt over 2GB aan RAM en een Mali-T764 GPU. Het systeem draait op Android 4.4.2 met de eigen launcher van Ugoos erover. De chipset is exact dezelfde die in de Zeuss RK3288 4K mediaplayer te vinden is.

Benchmarks

op de pijnbank vergelijken we de Ugoos UT3S dan ook vooral met de Zeuss RK3288 4K. Zeuss is een nieuwkomer in de markt, maar opvalland genoeg blijkt dat de Zeuss vooral op het gebied van 3D graphics veel hogere scores weet te behalen. Bij de Ice Storm Unlimited test komt de UT3S niet verder dan 7.753 punten terwijl de Zeuss hier 13.054 punten weet te behalen. Onder AnTuTu, die toch meer het algemene gebruik test, haalt de UT3S 32.076 punten. De Zeuss knalt hier met 37.696 punten overheen. Daarmee legt Zeuss deze UT3S meteen het vuur aan de schenen. Is de UT3S een slechte speler? Voor gamers heeft de Zeuss wel heel wat meer te bieden, maar voor algemeen gebruik zal het verschil nauwelijks merkbaar zijn waardoor je de keuze goed van andere factoren kunt laten afhangen. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van een microSD slot.

Afstandsbediening

De afstandsbediening van Ugoos voelt prettig aan en ziet er leuk uit. Het is wel echt een afstandsbediening voor de basishandelingen. Wil je het maximale uit jouw mediaplayer halen, koop dan een Airmouse of een draadloos toetsenbord met mousepad.

Ugoos UT3S 16GB IMG_3963

 

Android launcher

Ugoos heeft een eigen launcher voor de UT3S ontwikkeld. Deze lijkt sterk op die van Minix, maar ziet er wat prettiger uit. Handig is dat je vanaf het homescreen het geheugen kunt clearen. In het instellingenmenu kun je de launcher verder aanpassen evenals het gedrag van de power LED. Erg leuk!

Films kijken

Om films te kijken levert Ugoos een aangepaste versie van Kodi mee met de naam TVMC. Deze variant bevat een berg aan plugins om (illegaal) mee te streamen. Ook Netflix is standaard aanwezig. Let wel op dat Netflis het nog steeds niet toestaat om op Android HD streams weer te geven. Zelf heb ik ook Plex getest en dat draait ook als een zonnetje.

Gaming

De UT3S leent zich prima als miniconsole. Dit vooral door de aanwezigheid van de RKGameControls app. Deze laat een bluetooth controller mappen met het display. Hierdoor maak je voor jouw favoriete games gewoon profielen aan zodat je ze met de controller kunt spelen. Handig en slim. Qua graphics scoort de UT3S niet in de hoogste regionen, maar echte problemen met framerates ben ik niet tegengekomen.

Beschikbaarheid

De Ugoos UT3S verschijnt in twee varianten. Wij hebben de 16GB variant met 2GB RAM getest. Er is ook een 32GB variant die 4GB aan RAM heeft. Die laatste zal mogelijk hoger scoren in de benchmarks.

De UT3S 16GB is de nieuwste Android mediaplayer van Ugoos. De mediaplayer draait op een stevige quad-core chipset, dus wij vragen ons af wat de entertainmentwaarde van deze box is. Unboxing Ugoos levert de UT3S 16GB compleet met een hele dikke HDMI kabel, afstandsbediening, power kabel en compacte handleiding. Onze vrienden van GadgetGear.nl publiceerden de volgende unboxing video. https://www.youtube.com/watch?v=Xe1XFdJC064 Design De UT3S ligt in een plastic behuizing. De afwerking is netjes en de enige status LED die erin zit is blauw. Het is één van de kleinere mediaplayers die we recentelijk zijn tegengekomen. Aansluitingen Qua aansluitingen kom je niets tekort…

Overzicht Reviews

Stabiliteit
Films kijken
Gaming

Opsomming: Ugoos levert de RK3288 chipset in een uiterst compact doosje met een royale hoeveelheid aansluitingen. De eigen launcher werkt prima en root toegang is met één druk op de knop geregeld. Dit maakt de Ugoos UT3S een zeer interessante speler.

Gebruikersbeoordeling: 2.11 ( 11 Stemmen)
97

Over Roelof van Doorn

Die man met de snor, dat is wat ik vaak hoor. Een groot fan van series en films, maar stiekem ook wel interesse voor games. Your man at the spot, that's me!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*