Home / Hardware Reviews / Mediaplayer Reviews / Review: Zeuss RK3288 4K (Android Mediaplayer)

Review: Zeuss RK3288 4K (Android Mediaplayer)

>De boxen komen uit China, maar wel onder leiding van een Hollander. Jawel, de nieuwe Zeuss mediaplayers zijn mediaplayers met een Nederlands tintje en dat zien we terug in hoe deze TV box in elkaar zit. Stabiel en met een stevige aluminium behuizing.

Unboxing

Bij de unboxing hebben we geen last van Hollandse zuinigheid. Net als bij andere merken, levert Zeuss de RK3288 4K netjes met afstandsbediening en HDMI kabel. Alles om meteen van start te gaan. Onze vrienden van GadgetGear.nl publiceerde deze unboxing op YouTube.

Design

Qua design valt de aluminium behuizing meteen op. Een slimme zet van Zeuss, want daarmee profiteert de hardware van passieve koeling door de behuizing. Iets wat meewerkt voor de positieve benchmarks die hij neerzet.

Aansluitingen

Qua aansluitingen is de Zeuss RK3288 4K iets minder volledig uitgerust dan wat we doorgaans zien. Er is geen ruimte voor een SD of microSD aansluiting. De gedachte van Zeuss is dat je meer hebt aan een extra USB 2.0 poort. Klopt. Daar krijg je er dan ook drie van. Deze zitten allemaal achterop de behuizing. Het nadeel is dat de aluminium behuizing de signalen van Logitech Unifying adapters hierdoor flink kan verstoren. Wil je een dergelijke adapter aansluiten, koop dan een USB verlengkabeltje.

Zeuss-RK3288-4K-IMG_0278

Verder zit er een AV aansluiting op voor stokoude TV’s, een optische uitgang voor jouw surround setje en natuurlijk een HDMI uitgang voor moderne TV’s. De Zeuss is geschikt voor het streamen op 4K resolutie.

Specs

Het hart van de Zeuss RK3288 4K bestaat uit een Rockchip RK3288 chipset. Deze bevat een 1.8GHz CPU in combinatie met 2GB RAM en een Mali-T764 GPU. Deze chipset is dezelfde die Ugoos in haar UT3S 16GB mediaplayer heeft liggen. Deze bespreken we later deze week waarbij ik ook let op de onderlinge verschillen.

Benchmarks

Qua benchmarks weet de Zeuss op deze chipset enorm goede scores neer te zetten. Hier zien we duidelijk de Nederlandse invloeden. Misschien komt dit doordat er relatief weinig crap apps op zitten.

Afstandsbediening

De afstandsbediening van de Zeuss zijn we el vaker tegengekomen. Onder anderen bij de spelers van Tronsmart en Ugoos. Maakt niet uit, want hij werkt prima. Hier blijft wel het advies een airmouse of een combinatie van toetsenbord en trackpad te kopen als het het maximale uit de Zeuss RK3288 4K wenst te halen.

Zeuss-RK3288-4K-IMG_0279

Android launcher

Onder de naam Sun UI komt Zeuss met een relatief unieke launcher. Het vraagt even wat tijd om de menu’s naar eigen smaak in te richten, maar dan werkt de Sun UI launcher ook echt optimaal. Prettig is ook dat je snel het geheugen kunt legen. Alleen de enorm kleine lettertjes in de menu’s zijn onhandig.

Films kijken

Zeuss levert standaard Netflix en XBMC mee. De Netflix app staat het niet toe om te streamen in Full HD. Dat wil Netflix niet op dit soort apparaten. Kom je ook echt niet omheen. XBMC draait verder als een zonnetje evenals Plex. Die laatste moet je zelf installeren..

Zeuss-RK3288-4K-2015_02_03_20.24.28

Gaming

Als miniconsole zet de Zeuss RK3288 4K prima prestaties neer. 3D games zien er goed uit en de framerate ligt lekker hoog. Het aansluiten van controllers via bluetooth verloopt ook prima.

Beschikbaarheid

De Zeuss RK3288 4K is nu verkrijgbaar. Hij is onder anderen te vinden via Bol.com.

De boxen komen uit China, maar wel onder leiding van een Hollander. Jawel, de nieuwe Zeuss mediaplayers zijn mediaplayers met een Nederlands tintje en dat zien we terug in hoe deze TV box in elkaar zit. Stabiel en met een stevige aluminium behuizing. Unboxing Bij de unboxing hebben we geen last van Hollandse zuinigheid. Net als bij andere merken, levert Zeuss de RK3288 4K netjes met afstandsbediening en HDMI kabel. Alles om meteen van start te gaan. Onze vrienden van GadgetGear.nl publiceerde deze unboxing op YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=vngnNTR4HeA Design Qua design valt de aluminium behuizing meteen op. Een slimme zet van…

Overzicht Reviews

Snelheid
Behuizing
Gaming
Films kijken

Opsomming: Zeuss kwam als een van de eersten met een Android mediaplayer op basis van de Rockchip RK3288 chipset. Meteen weten ze hier al prachtige benchmarks op neer te zetten en ook de Sun UI launcher is erg prettig in gebruik mits je er even wat tijd in steekt om deze goed in te stellen.

Gebruikersbeoordeling: 4.45 ( 1 Stemmen)
100

Over Roelof van Doorn

Die man met de snor, dat is wat ik vaak hoor. Een groot fan van series en films, maar stiekem ook wel interesse voor games. Your man at the spot, that's me!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*