Home / Hardware / Review: Trust coolingstand GXT278, 17,3 inch

Review: Trust coolingstand GXT278, 17,3 inch

>Trust GXT, het gamemerk van Trust heeft ook diverse coolingstands voor je gamelaptop tot 17,3 inch. Handig of niet? Dat lees je hier!

Unboxing

Laten we beginnen met een korte unboxingvideo om te kijken hoe het verpakt is en wat er zoal bijzit. Natuurlijk de coolingstand zelf, een korte usbkabel, een sticker van Trust GXT, en 2 documentatieboekjes.

Design

Mocht je een laptop hebben met rode en zwarte tinten in zijn design dan past deze er perfect bij. Ikzelf heb een gamelaptop van Asus ROG, dus een match made in heaven. De cooling stand heeft uitdagende hoekige lijnen die het op een drone laten lijken. Het Trust GXT logo mooi in het midden tussen de 4 fans. Tussen de fans door duikt het ontwerp naar binnen om het speelse en uitdagende design te behouden. Zo lijkt het een stuk minder op een blok waar je een coolingstand al snel voor aan kunt zien. Het materiaalgebruik is vooral plastic met een metalen bovenplaat. Dit alles is glimmend zwart. De fans zelf zijn van rood plastic. Op de onderkant zien we 4 tribal achtige afbeeldingen waar de fans op gemonteerd zijn. Overal zie je wel in reliëf diverse lijnen, figuren etc. Dit komt het gamersdesign zeker ten goede. De usbkabel is gemaakt van gewoven stof in de zwart/rode kleuren, de uiteinden zijn zilverkleurig.

Deze diashow vereist JavaScript.

Heb je hem in de hoogste stand staan dan kun je goed gebruik maken van 2 opklapbare houders die ervoor zorgen dat je laptop er niet vanaf glijdt. Goed over nagedacht. De achterkant bestaat uit 2 usbingangen, dus je verliest geen usbingang wanneer je de coolingstand gebruikt! Belangrijk, want we komen als snel ingangen tekort hedendaags zonder usbhub. Verder zien we 2 draaiende wielen die de fans aan en uit zetten.

Gebruikersgemak

Het gebruik is zeer simpel, geen aanvullende software nodig. Gewoon inpluggen en de twee knoppen omdraaien. Dan gaan de leds aan en beginnen de fans te spinnen. Zoals hierboven al beschreven ben ik blij met de twee usbingangen aangezien je er anders al 1 kwijt zou zijn geweest aan de coolingstand. De knoppen om de fans aan en uit te zetten had ik liever aan de voorkant gehad. Dan kun je er makkelijker bij, nu moet je over je laptop heenhangen om de stand aan en uit te zetten. Ook heb ik niets kunnen merken van diverse snelheden waar dat wel op de doos staat. Maar goed op maximaal vermogen is hij ook nog prima stil. Onder de coolingstand vinden we in het midden een kabelopslag. Je kunt je kabel daarin opslaan, echter kun je hem niet mooi wegwerken, de kabel is te kort om net niet drie keer het rondje te maken zodat je kabel mooi in de buitenring past zie hieronder. Maar goed, je kabel kun je tenminste goed opbergen! Hij is ook lekker licht.

Ook zie je dat je achterpootjes kun opklappen in 2 groottes. Dus in totaal heb je drie standen, liggend, schuin en helemaal schuin. Dus er zit vast voor ieder wat wils bij. Simpel maar wel degelijk effectief.

Koeling

Dan de hamvraag! Hoe goed koelt het nu? Dat ligt aan je verwachtingen denk ik. Laptops tegenwoordig zijn uitstekend in het wegvoeren van warmte en hebben hier diverse systemen voor. Verwacht niet dat je er tien graden mee gaat halen. Ik heb de game World of Warcraft getest en gemeten hoe het met en zonder koeling presteerde op zowel een tafel als op bed. Hiervoor heb ik de videokaart alswel de processer in de gaten gehouden. Zie hieronder de uitkomsten van de videokaart, let dan vooral op de laatste 5 minuten wanneer . Om het kort te houden, op de tafel scheelt het 2 á 3 graden voor zowel videokaart als processor. Op bed wel meer, maar dat komt ook zeker omdat het dan niet op het bed staat en dus beter lucht kan aanvoeren. Ditzelfde zal gelden voor op de bank en op schoot, dan is het rendement groter dan op een tafel. Wat mij opviel is dat de fans in mijn laptop het rustiger aan gingen doen omdat de coolingstand het werk nu deed. Dus het zal wel van invloed kunnen zijn op de levensduur van je laptopfans wanneer dezen minder hard moeten werken. Dus in het kort is een coolingstand zeker aan te raden als je veel op de bank, in bed op de laptop op schoot hebt. Dan is de airflow automatisch al beter, maar verwacht geen wonderen van een tiental graden. Ik heb daarop wat onderzoek gedaan en kwam tot de conclusie dat het niet ligt aan dit product, coolingstands in het algemeen gaan niet verder dan een temperatuurverlaging van enkele graden. Simpelweg omdat de laptop ingesteld is op bepaalde temperaturen en de laptop daardoor zelf minder hard gaat werken om de hitte weg te geleiden.

tafel zonder coolingstand

Tafel met coolingstand

bed zonder coolingstand

bed met coolingstand

Dan zijn we al weer aan het einde gekomen van deze review. Hieronder staat kort de conclusie van deze review. Mocht je nog meer willen weten van dit product of de nieuwe weg die Trust al enkele jaren bewandelt check dan de site van Trust!

 

Trust GXT, het gamemerk van Trust heeft ook diverse coolingstands voor je gamelaptop tot 17,3 inch. Handig of niet? Dat lees je hier! Unboxing Laten we beginnen met een korte unboxingvideo om te kijken hoe het verpakt is en wat er zoal bijzit. Natuurlijk de coolingstand zelf, een korte usbkabel, een sticker van Trust GXT, en 2 documentatieboekjes. https://www.youtube.com/watch?v=tBVht2HlvUw&feature=youtu.be Design Mocht je een laptop hebben met rode en zwarte tinten in zijn design dan past deze er perfect bij. Ikzelf heb een gamelaptop van Asus ROG, dus een match made in heaven. De cooling stand heeft uitdagende hoekige lijnen die…

Overzicht Reviews

Design - 90%
Gebruikersgemak - 75%
Koeling - 55%

73%

Eindscore

Opsomming: Het design past perfect als je een gamer bent, mooie uitdagende stoere lijnen en logo. Mooi gebruik van kleur inclusief de usbkabel. Qua koeling moet je niet verwachten dat het echt iets uit gaat maken, het zorgt er meer voor dat je laptop net wat minder hard moet werken en dus misschien langer mee kan gaan. Bij veel gebruik op bed/band of op schoot is een coolingstand wel makkelijk. Dus daar zou ik hem dan ook wel voor adviseren.  Deze Trust coolingstand GXT278 is te koop voor €39,99. Trust heeft ook andere cooling stands die goedkoper zijn als je niets geeft om design en LED's, en laten we eerlijk zijn, van de LED's zie je niets als je laptop erop staat.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
73

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*