Home / PC & Consoles / Nintendo Switch / Review: Sine Mora EX (Nintendo Switch)

Review: Sine Mora EX (Nintendo Switch)

>Van THQ Nordic komt deze maand een knaller van een side scrolling shooter naar de Nintendo Switch. Ik heb het over Sine Mora EX, een titel die zelfs de hardcore gamer flink zal uitdagen.

Na een release op de volwassen consoles, mag Sine Mora EX eindelijk ook de Nintendo Switch voorzien van een snelle, chaotische, side scrolling shooter. Chaotisch omdat je letterlijk in een bulletstorm bent beland en je met de tijd moet klooien om enigszins heelhuids het einde van het level te bereiken.

In Sine Mora EX ben je namelijk een klein vliegtuigje. Sterker nog, je bent een piloot met een verhaal. Een lang verhaal. Een heel lang verhaal. Iets met een zoon die is omgekomen bij een bombardement en jij zoekt natuurlijk wraak. Want je bent een pappie zoals Hollywood dat graag ziet. Hoe dan ook, je gaat knallen als een zotte.

Alles draait om tijd in Sine Mora EX. Hoe meer kills je maakt, hoe meer tijd je in het level krijgt. Als je het goed doet, haal je de eindbaas. En soms zijn dat er meerdere, gewoon om het spel leuker te maken. Daarnaast kun je de tijd vertragen om zo een creatieve weg langs alle kogels van jouw tegenstanders te vinden. Best handig.

Die tegenstanders komen ook echt overal vandaan en jij bent als piloot ook echt niet te beroerd om onder water of in een diepe mijn te gaan vliegen. Niets is te gek in Sine Mora EX. Dat geldt ook voor de power-ups die je met regelmaat toegeworpen krijgt, maar met dezelfde snelheid ook weer kunt verliezen. Wees er dus zuinig op als je een sterke gun hebt. Voor je het weet is die weer van jouw vliegtuig afgeknald.

Naast de verhaalmodus, kent Sine Mora EX ook een arcade modus. Lekker knallen met zijn tweeën? Geen enkel probleem. Zolang je maar beiden op dezelfde TV speelt, want netwerkopties gebruikt Sine Mora EX nog niet. Daarnaast unlock je tijdens het spelen alle eindbazen die je tegenkomt en kun je die nog eens rustig afknallen in deze arcade modus. Of even oefenen, want je hoeft ze nog niet verslagen te hebben. Handig!

En dan hebben we het nog niet over de afwerking. Een lekkere, vlotte soundtrack en lekkere strakke graphics. THQ Nordic maakt het duidelijk af.

Van THQ Nordic komt deze maand een knaller van een side scrolling shooter naar de Nintendo Switch. Ik heb het over Sine Mora EX, een titel die zelfs de hardcore gamer flink zal uitdagen. Na een release op de volwassen consoles, mag Sine Mora EX eindelijk ook de Nintendo Switch voorzien van een snelle, chaotische, side scrolling shooter. Chaotisch omdat je letterlijk in een bulletstorm bent beland en je met de tijd moet klooien om enigszins heelhuids het einde van het level te bereiken. In Sine Mora EX ben je namelijk een klein vliegtuigje. Sterker nog, je bent een piloot…

Overzicht Reviews

Gameplay
Graphics
Soundtrack

Opsomming: Het is stressen. Flink stressen. Sine Mora EX drijft je tot het uiterste in haar chaotische gameplay, maar wat is het dan ook een genot om te spelen. En dan die te gekke graphics. Nee, deze game is niet voor beginners. Je moet snel kunnen reageren. Maar als je Sine Mora EX eenmaal in je vingers hebt… :-)

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
83

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*