Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: The Firm seizoen 1, deel 1 (DVD)

Review: The Firm seizoen 1, deel 1 (DVD)

>In 1993 verscheen Tom Cruise op het witte doem met The Firm. Een film waarin een jonge advocaat een vooruitstrevend advocatenkantoor binnenloopt in de hoop snel hogerop de ladder te klimmen. Al snel wordt hij geconfronteerd met de sinistere achtergrond van het bedrijf. In de gelijknamige serie gaat het verhaal verder.

De ondertitel van het eerste seizoen van The Firm is getiteld ‘The next chapter begins’ en dat mag je letterlijk nemen. De serie probeert het verhaal van het origineel niet te herhalen, maar plaatst ons zo’n tien jaar verder in de tijd.

In de film zagen we hoe Mitch McDeere (Tom Cruise) van Memphis naar Chicago verhuisde in de hoop buiten bereik van advocatenkantoor Bendini, Lambert & Locke te blijven. In deze serie uit 2012 (origineel van NBC) zien we dat hij tegenwoordig in Washington leeft en jarenlang in een getuigenbeschermingsprogramma heeft gezeten. Mitch McDeere, nu gespeeld door Josh Lucas (Amerikan Psycho, Stolen) komt er nu langzamerhand achter dat het oprollen van het kantoor geen einde heeft gemaakt aan de bedreigingen van toen. Bovendien wacht Mitch een nieuwe serie uitdagingen die zijn leven in gevaar brengen op het moment dat hij een nieuw kantoor opent in Boston.

Mitch runt het kantoor samen met zijn broer Ray McDeere (Callum Keith Rennie – 50 Shades of Grey, Transporter The Series) die na zijn criminele verleden nu een privé detective is geworden en Ray’s vriendin Tammy (Juliette Lewis – Secrets and Lies, Wayward Pines) die Mitch’s secretaresse is geworden.

Je merkt het misschien al. Om een start te maken aan de serie van The Firm is het niet onhandig om eerst de film nog eens te bekijken. Dan ben je optimaal voorbereid op het verhaal dat komen gaat. Dit stukje voorgeschiedenis is echt nodig om een goede start in de serie te maken.

Deze DVD uitvoering van The Firm bevat de eerste 12 afleveringen van het eerste en laatste seizoen van de serie en dat maakt het ook een beetje lastig. Want is een serie van 1 seizoen niet gewoon een miniserie? Maar zijn 22 afleveringen niet wat veel voor een miniserie? Is de serie na 1 seizoen gewoon van de buis getrokken omdat het te weinig kijkers wist te trekken? Of wisten de schrijvers gewoon niet meer verhaal op te leveren op basis van het bronmateriaal van John Grisham’s roman?

In 1993 verscheen Tom Cruise op het witte doem met The Firm. Een film waarin een jonge advocaat een vooruitstrevend advocatenkantoor binnenloopt in de hoop snel hogerop de ladder te klimmen. Al snel wordt hij geconfronteerd met de sinistere achtergrond van het bedrijf. In de gelijknamige serie gaat het verhaal verder. De ondertitel van het eerste seizoen van The Firm is getiteld 'The next chapter begins' en dat mag je letterlijk nemen. De serie probeert het verhaal van het origineel niet te herhalen, maar plaatst ons zo'n tien jaar verder in de tijd. In de film zagen we hoe Mitch…

Overzicht Reviews

Verhaal
Cast

Opsomming: Ik heb het tweede deel van dit eerste seizoen natuurlijk nog niet gezien, maar dit eerste deel is sterk genoeg om me dagen achtereen aan de TV te binden. Niet door special effects of krankzinnige actiescenes, maar omdat het eindelijk weer eens een goede advocatenserie is met net dat beetje actie om het geheel lekker spannend te houden.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
75

Over Roelof van Doorn

Die man met de snor, dat is wat ik vaak hoor. Een groot fan van series en films, maar stiekem ook wel interesse voor games. Your man at the spot, that's me!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*