Home / Hardware Reviews / Controller Reviews / Review: Steelseries Stratus (iOS controller)

Review: Steelseries Stratus (iOS controller)

>De Stratus van Steelseries is de eerste volledige Steelseries MFi controller voor iOS 7. Hoewel Steelseries op het punt staat om de Stratus XL controller te lanceren, is de Stratus die wij vandaag beoordelen toch vooral bedoeld om buitenshuis te gamen.

Unboxing

De verpakking van de Steelseries Stratus bevat de Stratus, een handleiding en laadkabel. De Stratus bevat zelf een interne accu.

Design

De Stratus mag mee in de broekzak, dus is vooral klein en plat. Hoewel alles dicht op elkaar zit, heeft Steelseries niet op materiaal bespaard. De controller voelt namelijk enorm stevig aan.

Ook slim is de bijgeleverde beschermkap. Deze kun je over de knoppen plaatsen om deze extra bescherming te bieden. Ga je de controller gebruiken, verplaats je de kap simpelweg naar onder voor extra comfort tijdens het gamen.

Knoppen

De rechter hand krijgt vier actieknoppen en een analoge stick aan de bovenkant. De rechterkant krijgt een analoge stick en een colledige D-Pad. Beide handen krijgen twee schouderknoppen. In het midden van de controller zit nog een algemene pauze knop met daarboven vier status LED’s. Deze geven onder anderen aan welke speler je bent in multiplayer of hoe vol je accu nog is.

Opvallend aan de Stratus, is dat de compacte controller drukgevoelige knoppen heeft meegekregen. Niet een paar, maar alle knoppen.

Het gevoel

Ik ben een fan van grote controllers. Als ik thuis aan het gamen ben. De Steelseries Stratus is duidelijk een controller voor onderweg. De slimme beschermkap houdt dan de analoge sticks heel terwijl het extra grip geeft tijdens het gamen.

Accuduur

We hebben hier een volledige acculading leeggespeeld. Steelseries claimt dat de accu 10 uur mee kan, maar bij ons werd dat dik 11 uur gaming op een volle lading. In ongeveer twee uur is de Stratus ook weer volledig geladen en klaar voor gebruik. Om de Stratus op te laden, gebruik je de Micro-USB kabel die wordt meegeleverd.

De Stratus van Steelseries is de eerste volledige Steelseries MFi controller voor iOS 7. Hoewel Steelseries op het punt staat om de Stratus XL controller te lanceren, is de Stratus die wij vandaag beoordelen toch vooral bedoeld om buitenshuis te gamen. Unboxing De verpakking van de Steelseries Stratus bevat de Stratus, een handleiding en laadkabel. De Stratus bevat zelf een interne accu. https://www.youtube.com/watch?v=UODeiUQ7_a0 Design De Stratus mag mee in de broekzak, dus is vooral klein en plat. Hoewel alles dicht op elkaar zit, heeft Steelseries niet op materiaal bespaard. De controller voelt namelijk enorm stevig aan. Ook slim is de…

Overzicht Reviews

Knoppen
Compactheid
Design

Opsomming: Van alle kleine controllers die ik heb mogen testen, is de Steelseries Stratus veruit de beste voor iOS games. Niet alleen om de MFi ondersteuning, maar ook om de goed presterende knoppen en het slimme design. Voor een mobiele controller is de Stratus stevig aan de prijs, maar op dit moment is dit gewoon het beste.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
97

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*