Home / Handheld & Mobile / REVIEW: SNES Mini Classic

REVIEW: SNES Mini Classic

>Vandaag kreeg ik de mini SNES overhandigd van de postbode, de beste man. Hij heeft nog nooit zoveel liefde ontvangen bij het brengen van een pakje, durf ik te wedden.

Geweldig! Waar de Mini NES al het één en ander losmaakte bij de diehard gamers, moet de mini SNES toch nog meer mensen raken! Wie heeft er niet Mario Allstars (waarom zit die er niet bij?!)  gespeeld, of Donkey Kong? Super Mario Kart! Och, jongens ik krijg een opleving op mijn 34e levensjaar. Keer terug naar de jaren negentig en speel tijdloze klassiekers op de Super Nintendo Classic Mini Entertainment System.

Unboxing

Snel! Die verpakking open! Deze Mini SNES is echt mini! Je kunt de console met één hand vasthouden en het geheel voelt een klein beetje plastic en goedkoop aan. Maar ach, wat geeft het. Je hoeft niet langer honderden euro’s uit te geven voor het kopen van een oude SNES met de bijbehorende spelletjes. Bij dit kleine SNESSEBESJE zitten maarliefst 21 klassieke games voor geinstallerd. Dat wil zeggen je kunt geen extra games toevoegen of bijkopen. Het zijn er 21 en daar mag je het mee doen.

Oke, verder. Even alles uitpakken en ik vindt direct twee controllers! Bingo. Dat is fijn want dan kunnen we straks lekker elkaar het leven zuur maken met Street Fighter II en Super Mario Kart. Naast de controllers zijn er nog twee stekkers. Eén HDMI en een Micro USB kabeltje die in de SNES kan en de andere zijde is USB zodat je deze in een stekker kunt steken en huppa die stroom erop.

 

De Games

Dit zijn alle games. Een vreemde collectie moet ik zeggen. Ik mis namelijk een paar toppers zoals Killer Instinct, Tutrle Combat en Mario All Stars. Maar goed, wij mogen het doen met: Contra III The Alien Wars,  Donkey Kong Country,  EarthBound,  FINAL FANTASY® III, F-ZERO, Kirby Super Star,  Kirby’s Dream Course,  The Legend of Zelda: A Link to the Past,  Mega Man™ X,  SECRET of MANA®,  Star Fox, Star Fox 2, Street Fighter™ II Turbo: Hyper Fighting,  Super Castlevania IV,  Super Ghouls’n Ghosts™,   Super Mario Kart,  Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars, Super Mario World,  Super Mario World 2: Yoshi’s Island, Super Metroid,  Super Punch-Out!!

Gamplay

Luister beste vrind. Vergeet hoe je dacht dat het eruit zag. Het is niet te pruimen. Maarrr dat geeft helemaal niets. Dit zijn de originele, oorspronkelijk Amerikaanse versies in 60 Hz. Bij het Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System zit één HDMI-kabel, je zou denken dat je daardoor een mooier beeld hebt op je TV. Nou laat ik je zeggen dat de pixels die je ziet vergroot worden, waardoor het dikkere pixels worden.

Och, wat zeur ik nu. Ik ben een trotse bezitter. Maar als je Donkey Kong Country aanzet op breedbeeld, dan schrik je je kapot J Je kunt die aap van Lego blokjes op ware grote namaken. Bij de andere games valt het wel mee hoor. Wat me ook opvalt is dat die games weer gewoon rete moeilijk zijn. Haha, het valt vies tegen hoor. Maar wel superleuk om de goude ouwe games weer even te spelen. Ik weet zeker dat veel mensen weer Zelda oppakken of de andere RGP’s die er op staan. Andere mensen laten zich lekker gaan met Super Mario Kart.

Conclusie

Je kunt mopperen over de graphics, maar dat gaat nergens over. Deze console met pre geïnstalleerde games is episch. Zorg dat je deze, de NES en alle komende Mni’s in huis haalt want het is gewoon fantastisch om alles weer te spelen. Een dikke 8/10 van mij, want het is helemaal tof om dit weer te kunnen spelen zonder een fortuin kwijt te zijn. Waarom geen 10/10? Ja, ik mis toch echt een paar top games die wat later in de jaren 90 zijn uitgekomen. Wie kiest er nu om twee Kirby games te kiezen en twee Starfox games?! En Earthbound? Nog nooit van gehoord. Twee mario titels die niemand wilde zien, Super Mario World 2 en een game met Yoshi… Maar goed 😛 Er zijn een hoop mensen die wel raad weten met een ‘Framboos Taart’

Nintendo USB-voeding ziet er niet bij

De Nintendo USB-voeding (wordt apart verkocht) wordt op dezelfde dag uitgebracht, en is geschikt voor gebruik met het Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System.

SNES MINI WAAR TE KOOP?

Momenteel is de SNES te koop bij de Intertoys, dan niet de online versie maar gewoon de winkel. Ook de Mediamarkt heeft aangegeven dat ze veel modellen binnen hebben gehad. NedGame heeft enkel de reserveerde versies en verder heb ik nog geen geruchten gehoord van andere adressen. Wij houden jullie in ieder geval op de hoogte van de ontwikkelingen en we beloven plechtig dat als we meerdere modellen te hebben kunnen strikken, wij er één gaan verloten onder de lezers. Now you are playing with power, mini SNES power.

Over Jeroen Andreasen

Jeroen: Gadget & Games. Voornamelijk PS4 en 3DS. Favoriete games zijn Final Fantasy IX en X, Modern Warfare 2, Tekken Tag Tournament en de handheld Pokémon games. Naast gamen en testen schrijf ik voor www.jcmuts.nl

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*