Home / PC & Consoles / Nintendo Switch / Review: Pokken Tournament DX (Nintendo Switch)

Review: Pokken Tournament DX (Nintendo Switch)

>Ik ben geen groot Pokémon fan. Dat neemt niet weg dat het heel bevredigend is om dat goudgele snoetje van Pikachu compleet af te rossen. Pokken Tournament DX is misschien wel de meest toegankelijke Pokémon game ooit gemaakt :-).

Ik ben zelf altijd wel een fan van fighters geweest. In mijn jeugd was het vooral Mortel Kombat dat ik speelde en later ruilde ik MK in voor Tekken. Wel met duidelijke favorieten waarvan ik iedere generatie de combo’s wel kende. Een game die erg dicht ligt aan Pokken Tournament DX. Niet vreemd, want Pokken Tournament DX wordt geproduceerd door Bandai Namco, dezelfde uitgever als Tekken. Zelfs het logo is grotendeels hetzelfde. DX staat dan ook voor Deluxe.

Toch is de gameplay wel aangepast. Zo begin je in een arena met veel meer bewegingsvrijheid. Tot het echte gevecht losbarst. Dan sta je weer tegenover elkaar en barst het gevecht los. In Pokken Tournament DX draait het voor een groot deel om combo’s en het unlocken van speciale moves. Je speelt ook standaard in duo’s. Daar komt de Pokémon wereld naar voren. Door gebruik te maken van duo’s kun je Pokémon beter tegen elkaar matchen. Tactiek dus. Daarnaast zijn er wedstrijden als de Ferrum League waarin je strijd om de eer de beste van de Ferrum regio te zijn.

Pokken Tournament DX is grotendeels gebaseerd op Pokken Tournament op de Wii U. Inderdaad. Nintendo doet het weer. Wederom brengt het een succesvolle Wii U game naar de Switch en wederom voegt Nintendo vooral content toe om de game verder te versterken. Ken je Pokken Tournament op de Wii U al, zal de beleving van Pokken Tournament DX alleen net iets completer zijn.

Zo zijn er een aantal nieuwe karakters die onder anderen afkomstig zijn uit de nieuwe Pokémon Sun en Moon games. Bijzonder is de kracht van de Nintendo Switch in deze titel. Zo zijn er diverse Pokémon waarbij ik nog nooit heb doorgehad dat ze haren hadden… tot ik Pokken Tournament DX speelde.

Qua bediening laat Bandai Namco zien dat Pokken Tournament DX echt een partygame kan zijn. Zo kun je met ieder een halve joy-Con al lekker met elkaar knokken. De bediening is simpel genoeg. Het gaat immers vooral om de combo’s en tactieken als synergie burst.

Wat opvalt is dat het niveau van Pokken Tournament DX vrij laag ligt. Het duurt echt even voor een doorgewinterde fighter speler echt een uitdagende match krijgt. Daar staat tegenover dat de game hierdoor wel heel toegankelijk is voor iedereen die weinig tot geen ervaring met Fighters heeft. Leuk zijn ook nieuwe gameplay elementen zoals de dagelijkse uitdaging. Al zijn die ook niet heel lastig te spelen. Bij deze uitdagingen moet je een bepaalde tegenstander of met een bepaalde support Pokémon spelen.

Leuk is dat Bandai Namco een alternatief heeft bedacht voor het missen van achievements op de Nintendo Switch. In iedere league zit een soort van bingo bord waarop je extra beloningen kunt scoren.

Ik ben geen groot Pokémon fan. Dat neemt niet weg dat het heel bevredigend is om dat goudgele snoetje van Pikachu compleet af te rossen. Pokken Tournament DX is misschien wel de meest toegankelijke Pokémon game ooit gemaakt :-). Ik ben zelf altijd wel een fan van fighters geweest. In mijn jeugd was het vooral Mortel Kombat dat ik speelde en later ruilde ik MK in voor Tekken. Wel met duidelijke favorieten waarvan ik iedere generatie de combo’s wel kende. Een game die erg dicht ligt aan Pokken Tournament DX. Niet vreemd, want Pokken Tournament DX wordt geproduceerd door Bandai…

Overzicht Reviews

Gameplay
Nieuwe toevoegingen
Funfactor

Opsomming: Met Pokken Tournament DX krijgen we een flink opgepoetste versie van het originele Pokken Tournament van de Wii U. Er zijn een paar nieuwe game modi en vooral nieuwe karakters. Grafisch ziet Pokken Tournament DX er echt heerlijk uit, al voelen de stemmen soms aan alsof ze net niet helemaal passen. Maar dat is ook niet erg. Ben je een doorgewinterde fighter speler, is deze game misschien wel wat te gemakkelijk, maar verder heb je er beste wat lol mee.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
80

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*