Home / PC & Consoles / Playstation 4 / Review: Seagate Game Drive for PS4 2TB

Review: Seagate Game Drive for PS4 2TB

>Leuk dat je met Playstation+ gratis games kunt downloaden voor je PS4, maar de leukste games vreten ruimte op je harddrive. En waar laat je ze dan allemaal? Uit verzameldrang wil je ze immers niet steeds moeten verwijderen. Met de laatste update van de PS4 is het eindelijk mogelijk om te doen wat op de Nintendo’s en Xbox al jaren kan, het gebruiken van een externe harddrive zoals de Seagate Game Drive for PS4 2TB.

Unboxing

Seagate heeft geen officiële samenwerking met Sony Playstation, maar voor de werking van het product maakt dit niet uit. De verpakking en het design benaderen het gevoel van Playstation en uiteindelijk wil je gewoon een snelle USB 3 drive met een groots uithoudingsvermogen. Naast de harddrive vinden we een micro-USB 3.0 kabel om harddrive en console met elkaar te verbinden. Dit in tegenstelling tot de Xbox uitvoering waar wel een samenwerking met Microsoft is opgezet waardoor je een maand lang gebruik kunt maken van hun Playstation+ alternatief Game Pass.

Design

Qua design benadert de Seagate Game Drive for PS4 2TB vooral het ontwerp van de PS4 Pro. De ronde hoeken en zwarte lagen van de console zijn ook in deze drive vertegenwoordigd. Tussen de zwarte lagen een blauwe, glanzende laag en op de onderkant netjes het Seagate logo weggewerkt.

Oog voor detail ook in de verlichting van de drive. Deze heeft natuurlijk een status LED. Deze gloeit mooi blauw op, zoals het hoort bij een PS4 accessoire.

Installatie

De Seagate Game Drive for PS4 2TB is al helemaal correct geformatteerd voor de PS4. Neemt niet weg dat mijn PS4 hem toch nog een keer wilde formatteren. Wellicht omdat ik eerst een performancetest heb gedaan voor ik deze op de PS4 aansloot. Al met al konden na 5 minuten de eerste games naar de drive worden overgezet.

Performance

De 2TB’s van de Seagate Game Drive for PS4 zijn goedkoop, dus het is logisch dat Seagate een harddrive in de behuizing plaatst. De vorm verraadt natuurlijk ook de aanwezigheid van een standaard 2,5 inch harddrive. In dit geval een SCSI drive die je via USB 3.0 aanspreekt. Nu ligt de bussnelheid van USB 3.0 vele malen hoger dan die van de harddrive, dus de verbinding zal geen bottleneck zijn.

Traditioneel zijn harddrives sneller in lees- dan schrijfbewerkingen. Net wat je als gamer nodig hebt. Jouw game moet snel op het scherm staan terwijl het saven van jouw voortgang op de achtergrond best wat langer mag duren. De Seagate Game Drive for PS4 2TB levert je een leessnelheid van 131,5MB per seconde op tegenover een schrijfsnelheid van 34,81 MB per seconde. Dit is vergelijkbaar met de prestaties van de Seagate Game Drive for Xbox 2TB.

Leuk dat je met Playstation+ gratis games kunt downloaden voor je PS4, maar de leukste games vreten ruimte op je harddrive. En waar laat je ze dan allemaal? Uit verzameldrang wil je ze immers niet steeds moeten verwijderen. Met de laatste update van de PS4 is het eindelijk mogelijk om te doen wat op de Nintendo’s en Xbox al jaren kan, het gebruiken van een externe harddrive zoals de Seagate Game Drive for PS4 2TB. Unboxing Seagate heeft geen officiële samenwerking met Sony Playstation, maar voor de werking van het product maakt dit niet uit. De verpakking en het design…

Overzicht Reviews

Snelheid
Design
Eenvoud

Opsomming: Met de Seagate Game Drive for PS4 2TB levert Seagate haar eerste externe harddrive speciaal voor de PS4 gebruiker. Geen officiële samenwerking met Sony, maar dat maakt echt helemaal niets uit. De drive wordt netjes geaccepteerd door de console en is meteen als bestemming voor jouw games in te zetten. Precies zoals je mag verwachten. Top. We hebben geen minpunten bij de Seagate Game Drive for PS4 gevonden.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
90

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*