Home / Hardware Reviews / Toetsenbord Reviews / Review: Razer Blackwidow Tournament Edition Chroma V2

Review: Razer Blackwidow Tournament Edition Chroma V2

>Wanneer Razer een tournament edition van haar toetsenborden op de markt brengt, weet je al dat je een toetsenbord zonder numeriek deel koopt. Dit is gemakkelijker mee te slepen naar lanparties en laat wat meer ruimte over voor de muis en jouw buurman. Wij checken deze week de Razer Blackwidow Tournament Edition Chroma V2.

De naam BlackWidow komt van het ontwerp van de toetsen, die keurig in de behuizing van het toetsenbord liggen. Chroma V2 staat weer voor de verlichting in dit toetsenbord. En zo zie je dat je van de naam van een Razer product al heel veel informatie kunt aflezen.

Unboxing

In de verpakking van de Razer Blackwidow Tournament Edition Chroma V2 vinden we naast het toetsenbord, ook een mini-USB kabel en een goede polssteun. Lekker compleet dus.

Design

Qua design is de Blackwidow Tournament Edition Chroma V2 grotendeels een vrij standaard toetsenbord. Er zijn wel de typische schuine lijnen die we van Razer kennen, maar heel radicaal is het niet. Ook het logo van Razer is netjes weggewerkt in het toetsenbord.

Mechanisch toetsenbord

Zoals het hoort bij een goed mechanisch toetsenbord, komt die met verschillende toetsen. Wij pakten de versie met Razer Yellow Switches uit. Deze vallen vooral op doordat ze erg stil zijn. Je krijgt dus geen gezeur op teamspeak omdat je maatjes je niet kunnen verstaan door het lawaai van het toetsenbord ;-). Ik tik ook veel verhalen, dus ook voor huiswerk makende gamers is het lekker dat ze kamergenoten niet echt wakker houden met de yellow switch. Daar staat tegenover dat met name de groene switches veel gevoeliger zijn, dus beter voor snelle acties. Je kunt deze goed vergelijken met de Cherry Switch Blue. Het is net waar jouw voorkeur ligt.

Het leuke is dat de toetsen van Razer zo’n 40% langer mee moeten gaan dan die van Cherry… en die gaan al vele jaren mee. Met de huidige staat van de techniek, niet echt meer een factor om over na te denken. Maar het is leuk dat die van Razer op papier beter zijn ;-).

De switches worden geproduceerd door Kailh, die ook switches maakt voor goedkopere gaming toetsenborden. De toetsen worden exact volgens spec van Razer geproduceerd waardoor de kwaliteit veel hoger ligt dan wat je van Kailh mag verwachten. Geen zorgen dus.

Er zijn geen dedicated media toetsen op dit toetsenbord. Het is immers een Tournament Edition. Toch is het wel mogelijk om de mediafuncties via standaard toetsen te gebruiken via de FN toets. Met FN+F10 kun je trouwens het toetsenbord in gaming modus zetten zodat je geen last hebt van de Windows toets.

USB

De USB kabel is gewoven van stof. Dit geeft de kabel een hoge duurzaamheid. De keuze voor een Mini USB aansluiting lijkt vreemd. Zeker in de tijd van USB-C. Maar… Mini-USB is een heel stevig ontwikkelde aansluiting. De kans dat je die sloopt, is relatief klein en daar gaat het Razer natuurlijk om.

Het toetsenbord doet geen dienst als USB hub. Het aansluiten van een hoofdtelefoon e.d. is niet mogelijk.

Razer Synapse

Echt interessant wordt het pas met Razer Synapse. Toch gewoon de F-knoppen als mediaknop of macro instellen? Dat kan hier. Iedere knop kan aangepast worden. Handig. Ook de Chroma verlichting kan hier worden ingesteld. Van statische kleuren tot heftige animaties terwijl je tikt; alles lijkt mogelijk. Iedere knop op het toetsenbord heeft een eigen RGB LED. Doordat het licht onder de toetsen door schijnt, ziet dit er enorm gaaf uit bij gebruik van animaties.

Wanneer Razer een tournament edition van haar toetsenborden op de markt brengt, weet je al dat je een toetsenbord zonder numeriek deel koopt. Dit is gemakkelijker mee te slepen naar lanparties en laat wat meer ruimte over voor de muis en jouw buurman. Wij checken deze week de Razer Blackwidow Tournament Edition Chroma V2. De naam BlackWidow komt van het ontwerp van de toetsen, die keurig in de behuizing van het toetsenbord liggen. Chroma V2 staat weer voor de verlichting in dit toetsenbord. En zo zie je dat je van de naam van een Razer product al heel veel informatie…

Overzicht Reviews

Design
Comfort
Snelheid
Instelbaarheid

Opsomming: Het heeft lang geduurd voor Razer de overstap maakte naar een losse USB kabel om een keyboard als deze Blackwidow Tournament Edition Chroma V2 aan te sluiten. En gelukkig is die stap nu genomen. Dit maakt het toetsenbord een stuk flexibeler om in te pakken. De Razer Yellow Switch uitvoering voelt heerlijk precies aan tijdens het gamen. Ook de druk op de toetsen is voor mij precies goed. De snelheid is top en de mogelijkheden om het toetsenbord met Synapse naar je hand te stellen zijn lekker volledig.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
98

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*