Home / Hardware Reviews / Muis Reviews / Review: Roccat Savu

Review: Roccat Savu

>Na mijn review over de Roccat Kone Pure ontving ik afgelopen week de Roccat Savu. De Savu is een optische gamersmuis en was s´werelds eerst optische muis met 4000dpi. Daarbij was de Savu ook de eerste muis die een statistieken en trophy systeem bevatte.

Unboxing

De Savu zit in een aantrekkelijke box, het is aan de buitenkant al goed duidelijk wat je koopt. Bij het openen van de doos treffen we daar de muis en een instructieboekje aan. Misschien wat jammer dat er geen installatie-cd toegevoegd is aan de box, maar vandaag de dag kunnen we er wel vanuit gaan dat er niemand meer zonder internet kan.

5

Design

De Savu van Roccat heeft een stoer ogend zwart design. De muis heeft een ergonomische greep met aan de linker kant een inkeping voor je duim. De top van de muis heeft een zachte plastic laag, samen met de vorm van de muis zorgt dit ervoor dat de muis prettig vast houdt. Beide zijden van de muis zijn voorzien van een laag wat lijkt op anti-slip maar is bedoeld om het zweten van de hand tijdens gamen tegen te gaan. Dan onderaan achterop de muis zit er nog een balkje met leds. Ook de Savu heeft verschillende standen van het licht en kan worden ingesteld met 16,7 miljoen verschillende kleuren. Zeker in het donker geeft dit een erg vet effect. Ook erg gaaf is dat Roccat de USB stekker van zijn producten voorziet van een label.

2

In gebruik

De Roccat Savu is out of the box aan te sluiten en meteen te gebruiken, ook zonder de driver die je kan downloaden op Roccat.org. Daarvoor heeft Roccat een van te voren geprepareerde configuratie ingesteld om ook gebruik te kunnen maken van de Easy-Shift functie op de Savu. De meesten onder ons geven wel de voorkeur om de driver te downloaden en te gebruiken. Bij de driver krijg je ook een handige tool om veel eigenlijk alle instellingen op de muis te kunnen aanpassen.

De Savu is een mid-size muis dus geschikt voor grote en kleine handen. Ook is de greep van de muis erg prettig en inderdaad, geen zweet handen door de laag die is aangebracht aan beide zijden. Daarnaast vindt ik persoonlijk de zachte toplaag zeer prettig aanvoelen tijdens het gamen. Je heb niet het gevoel dat je met een plastic voorwerp aan het schuiven bent.

Met een optische sensor met 4000 dpi heeft de Savu een geweldige precisie. De muis is dan ook uitermate geschikt voor o.a. shooters. Veel laser muizen hebben dan wel een dpi die soms zelfs 2 keer zo hoog ligt, de Savu is veel zachter in gebruik. Soms als je uit een reflex een gooi geeft aan een muis met laser sensor, krijg je diegene nooit meer in je vizier en ben je zelf de ‘Sjaak’. Met de Savu lijk ik veel meer controle te hebben over waar ik mijn cursor of crosshair heen beweeg.

3

Als speler van MMO’s zie ik ook altijd graag veel functie knoppen op een muis die goed bereikbaar zijn. De Savu heeft twee extra knoppen bij de duim, en het indrukken van scroll-wheel kan gebruikt worden als functie knop. Daarnaast heeft Roccat met Easy-Shift een voorsprong, want met Easy-Shift zijn alle functietoetsen en ook de scrolls aan een tweede functie te binden. Wel verlies je dan direct één van beide functie knoppen aan de duimkant. Zelf zie ik graag nog enkele knoppen achter en/of voor de scroll-wheel, maar dit is voor mij ook pure gewenning.

Software

In de driver die je kan downloaden op Roccat.org is een stukje software geïntegreerd. Met deze sofware kan je alle instellingen van de Savu aanpassen waaronder de lichtbalk achterop de muis, de keybinds en snelheden. Maar ook heb je toegang tot Roccat R.A.D. en kan je de firmware van de Savu updaten.

Roccat heeft het ons erg gemakkelijk gemaakt om de instellingen van hun muizen aan te passen. Onder het kopje “main control” vind je de aanpassingen voor de dpi en de gevoeligheid van de muis, maar ook de scroll snelheid. Onder het knopje “Button Assignment” zijn de keybinds van de muis eenvoudig aan te passen met enkele simpele klikken. En ook kan je eenvoudig een knop voor Easy-Shift toewijzen en vervolgens de Easy-Shift binds en macro’s aan de rechter zijde instellen.

keybind

De R.A.D. functie van Roccat werd voor het eerst geïntroduceerd op de Savu. R.A.D. houdt de statistieken van het gebruik van de muis bij. Daarbij zijn ook 13 verschillende trofeeën te behalen. Statistieken die zijn af te lezen zijn o.a. de hoeveelheid muis kliks van verschillende toetsen en hoe vaak je de scroll gebruikt. Ook kan je zien hoeveel afstand je al heb afgelegd met je muis.

 

De Roccat Savu is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €59,99.

 

4

 

Meer over Roccat

Na mijn review over de Roccat Kone Pure ontving ik afgelopen week de Roccat Savu. De Savu is een optische gamersmuis en was s´werelds eerst optische muis met 4000dpi. Daarbij was de Savu ook de eerste muis die een statistieken en trophy systeem bevatte. Unboxing De Savu zit in een aantrekkelijke box, het is aan de buitenkant al goed duidelijk wat je koopt. Bij het openen van de doos treffen we daar de muis en een instructieboekje aan. Misschien wat jammer dat er geen installatie-cd toegevoegd is aan de box, maar vandaag de dag kunnen we er wel vanuit gaan…

Overzicht Reviews

Design
Kwaliteit
Comfort
Functionaliteit
Prijs-kwaliteitsverhouding

Opsomming: De Savu is een prachtige muis voor gaming met een heerlijke precisie en greep. Het zwarte design gecombineerd met de blauwe pulserende led aan de achterkant zorgt voor een geweldige aanblik. Al had ik misschien wat meer functieknoppen bovenop de muis gezien, Easy-Shift zorgt er voor dat je altijd genoeg functies kan gebruiken. De muis is superlicht maar helaas niet aan te passen d.m.v. gewichtjes, dit zou eventueel voor bepaalde gamers een bezwaar kunnen zijn. Tot zover ben ik enkel maar meer benieuwd wat Roccat te bieden heeft en in de toekomst zal gaan aanbieden.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
96

Over Jack Spoor

Al van jongs af aan gaan mijn intresses voornamelijk uit naar games, computers en hardware. Ik blijf zelf graag up to date en ben het liefst overal als eerste bij. Niet geheel raar dat ik nu al geruime tijd als editor te vinden ben op zowel Entert1 als Gadgetgear.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*