Home / Hardware Reviews / Smartphone Reviews / Review: LG G2 Mini (D620)

Review: LG G2 Mini (D620)

>De LG G2 Mini D620 is één van de goedkopere 4G smartphones op Android die je op dit moment uit de (digitale) schappen kunt trekken. Maar wat is de entertainmentwaarde van dit kleine toestel? En is een 4,7 inch display eigenlijk wel klein te noemen?

Unboxing

In de verpakking van de LG G2 Mini zitten vrijwel geen verrassingen. We hebben een filmpje van onze collega’s van GadgetGear voor je:

Design

LG heeft de G2 Mini vooral uit plastic opgetrokken. Met een verkoopprijs van zo’n €250 ligt dat geheel in de verwachting. Toch is de afwerking en het materiaalgebruik behoorlijk netjes.

Display

Met 4.7 inch is de mini niet heel mini, maar heb je gewoon een comfortabel schermformaat. Niet te klein om te tikken, niet te groot om extreem op te vallen.

Met 540×960 pixels is het display niet heel scherp. Je hebt dan 234 pixels per inch. Ook dit zien we vaker in het prijssegment waar de G2 Mini zich in bevindt.

Android

LG plaatst Android 4.4.2 Kitkat op de G2 Mini. je krijgt niet heel veel crapware waardoor hij behoorlijk vlot aanvoelt. De leukste feature die LG zelf aan het toestel toevoegt is ondersteuning voor Knock Code. Hiermee kun je kloppatronen bedenken om het toestel uit standby te halen. Zonder knock code kan dat met slechts twee tikjes op het display, maar dat is natuurlijk niet heel veilig. Een slimme update dus.

Chipset

De chipset is wat we van een middenklasser in dit prijssegment mogen verwachten. Een quad-core 1.2GHz processor met 1GB aan RAM en een Adreno 305 GPU. Allemaal samengesmolten op een Qualcomm Snapdragon 400 SoC.

De LG G2 Mini D620 beschikt over 2G/3G/4G, Bluetooth 4.0 met A2DP, FM, GPS, WiFi b/g/n

Films kijken

Films kijken op de LG lijkt qua codecs probleemloos te zijn. Alles wat ik erop uitprobeer, start zonder moeite. Toch merk je hier wel dat het display een zeer beperkte resolutie heeft. Full HD films met ingebakken ondertitels renderen niet heel leesbaar. Met losse ondertitels doen films en series het een stuk beter. Toch zou ik als filmliefhebber doorsparen voor een LG met minimaal een 720p display. Die zijn niet zo heel veel duurder.

Gaming

Voor gaming ligt de G2 Mini heerlijk in de hand. Vooral de ruwe achterkant is een prima toevoeging aan het toestel. Bij 2D games loopt het toestel over het algemeen lekker vlot. 3D games spelen kan wel, maar met lage resolutie.

Benchmarks

Dit laatste zien we ook weer terug in de benchmarks. Kijken we naar de prestaties onder 3D Mark, zien we dat zelfs de meest basale test niet de volle score weet te behalen. Een test om quad-core toestellen te vergelijken loopt zelfs buitengewoon stroef. Gamers worden dan ook niet gelukkig van de prestaties die de G2 Mini neerzet.

LG-G2-3D-Mark

Het beeld dat AnTuTu neerzet is niet heel veel anders dan 3D Mark. Het toestel is perfect voor algemene taken, maar zware taken worden al snel te zwaar. Dit ondanks de beperkte hoeveelheid pixels die het toestel maar hoeft te berekenen.

Fotografie

Voor fotografie hebben we wel weer goed nieuws. De 8 megapixel camera aan de achterkant zet, zeker bij zon, prachtige plaatjes neer. De HDR modus is echt perfect.

 

De LG G2 Mini D620 is één van de goedkopere 4G smartphones op Android die je op dit moment uit de (digitale) schappen kunt trekken. Maar wat is de entertainmentwaarde van dit kleine toestel? En is een 4,7 inch display eigenlijk wel klein te noemen? Unboxing In de verpakking van de LG G2 Mini zitten vrijwel geen verrassingen. We hebben een filmpje van onze collega's van GadgetGear voor je: Design LG heeft de G2 Mini vooral uit plastic opgetrokken. Met een verkoopprijs van zo'n €250 ligt dat geheel in de verwachting. Toch is de afwerking en het materiaalgebruik behoorlijk netjes.…

Overzicht Reviews

Design
Display
Geluid
Gaming
Films kijken

Opsomming: De LG G2 Mini is qua prijsstelling echt een middenklasser, dus zijn mijn verwachtingen niet heel hoog. Toch heb ik het idee dat het toestel niet het maximale uit haar chipset haalt. Met een Adremo 305 GPU moet je in theorie best aardige 3D games kunnen spelen. Jammer. Ook voor filmliefhebbers heeft het toestel weinig te bieden. De entertainmentwaarde van de LG G2 Mini is dan ook lager dan wat we bij andere merken in dit prijssegment zien.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
74

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*