Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: I Frankenstein (Blu-Ray)

Review: I Frankenstein (Blu-Ray)

>Op TV wemelt het tegenwoordig van de zombies, de vampiers en weerwolven. Een mooi moment om een klassiek monster van stal te halen. I Frankenstein vertelt het verhaal van het monster dat Victor Frankenstein ter wereld bracht. Voor zover je nog van een monster spreekt wanneer je deze film helemaal hebt gezien.

Naast dat we in I Frankenstein de wereld door de ogen van ‘het monster’ zien, borduurt het voort op het klassieke verhaal van Mary Shelly uit 1818. Het is dus geen herhaling, wat we wel vaker in Frankenstein vertellingen zien. Het is ook voor het eerst dat het monster een naam krijgt en wel Adam.

Adam (Aaron Eckhard) wordt in I Frankenstein gevonden door een groep waterspuwers die de aarde tegen demonen proberen te beschermen. De demonen blijken een bijzondere interesse in Adam te hebben en dat is reden genoeg voor de waterspuwers om Adem veilig weg te stoppen. Toch is er één probleem… Adam is nogal gesteld op zijn vrijheid en besluit al snel zelf op demonenjacht te gaan.

Het zal je niet verrassen dat het verleden van Adam een triviale rol speelt in de reden waarom de demonen hem zo graag in handen willen krijgen. In deze moderne tijd blijken de demonen grote laboratoria te hebben opgezet in de hoop het experiment van Victor Frankenstein te kunnen herhalen.

Het eerste dat opvalt aan I Frankenstein is de vormgeving van de film. Deze staat letterlijk bol van de computeranimaties. Hier kan de film zich prima meten met films als de Twiligt Saga en zelfs Lord of the Rings. Het script is lekker compact en de film zit boordevol actie. Daarmee is I Frankenstein niet de doorsnee softe fantasyflick, maar een film die gewoon heerlijk is om te zien.

Extra’s

Ook qua extra’s heeft Splendid Film haar best gedaan om de Blu-Ray op te vullen. Er zijn diverse audiocommentaren en ook making of materiaal. Met name Creating The Monster is erg interessant. Daarnaast staat de hele film er ook in 3D op en dat is zeer de moeite waard.

I-Frankenstein

Op TV wemelt het tegenwoordig van de zombies, de vampiers en weerwolven. Een mooi moment om een klassiek monster van stal te halen. I Frankenstein vertelt het verhaal van het monster dat Victor Frankenstein ter wereld bracht. Voor zover je nog van een monster spreekt wanneer je deze film helemaal hebt gezien. Naast dat we in I Frankenstein de wereld door de ogen van 'het monster' zien, borduurt het voort op het klassieke verhaal van Mary Shelly uit 1818. Het is dus geen herhaling, wat we wel vaker in Frankenstein vertellingen zien. Het is ook voor het eerst dat het…

Overzicht Reviews

Verhaallijn
Spektakel
Extra's

Opsomming: I Frankenstein heeft niet de marketing gehad die films als Van Helsing, Abraham Lincoln Vampire Hunter en The Mummy kregen. Dat is jammer, want I Frankenstein is heerlijke hedendaagse actiefilm, gegoten in een fantasy sausje waar ook niet-liefhebbers van fantasy weinig moeite mee zullen hebben.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
73

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*