Home / Hardware Reviews / Smartphone Reviews / Review: EasyPix EasyPhone EP51 (Android)

Review: EasyPix EasyPhone EP51 (Android)

>EasyPix is een kleine speler op de Nederlandse smartphone markt. De toestellen komen vooral vanuit Duitsland en de EP51 geeft ons de kans om eens te kijken wat de Duitsers voor weinig geld kunnen laten produceren.

Unboxing

De verpakking van de EP51 bevat weinig verrassingen. Net als de grote jongens, levert EasyPix een headsetje, een USB kabel en een USB lader mee.

Design

Qua design zit het wel goed met de EP51. Het toestel is geheel uit plastic opgetrokken, maar is netjes afgewerkt. Het toestel ligt lekker in de hand.

Display

Filmliefhebbers zullen het 5 inch display van de EP51 niet waarderen. Hoewel het met 5 inch lekker groot is, krijg je maar 220 pizels per inch of 960×540. Komt dus niet in de buurt van HD. Je kunt de kwaliteit dan ook het beste met SD breedbeeld vergelijken. De kijkhoek van het display is één van de beste die ik in deze prijsklasse voorbij heb zien komen. Wel is het scherm een beetje blauwig. Echt wit bestaat dus niet op de EP51. Daarnaast is het scherm in de hoeken wat minder gevoelig. Met een polariserende zonnebril is het display, wanneer je het toestel rechtop houdt, onleesbaar.

Chipset

EasyPix is niet zuinig geweest bij de aankoop van de Chipset. Deze komt van Qualcomm en bevat een 1.2GHz quad-core processor met 1GB aan werkgeheugen. De keuze voor een Adreno 203 GPU is ook geen besparing geweest, al zal de Adreno 203 geen indruk wekken op gamers.

Benchmarks

Dat de EP51 voor €199 over de toonbank schuift zien we weer terug in de benchmarks. 2D games lopen over het algemeen prima, maar 3D games zijn niet vooruit te branden. Dit zie je ook terug in de benchmarks.

 

Camera

Voor selfies krijg je een 2 megapixel camera. Aan de achterkant zit een 8 megapixel camera met een LED flash. Natuurlijk hebben we wat foto’s voor je genomen om de kwaliteit te beoordelen, want de fotokwaliteit is best goed.

EasyPix is een kleine speler op de Nederlandse smartphone markt. De toestellen komen vooral vanuit Duitsland en de EP51 geeft ons de kans om eens te kijken wat de Duitsers voor weinig geld kunnen laten produceren. Unboxing De verpakking van de EP51 bevat weinig verrassingen. Net als de grote jongens, levert EasyPix een headsetje, een USB kabel en een USB lader mee. Design Qua design zit het wel goed met de EP51. Het toestel is geheel uit plastic opgetrokken, maar is netjes afgewerkt. Het toestel ligt lekker in de hand. Display Filmliefhebbers zullen het 5 inch…

Overzicht Reviews

Design
Display
Prestaties
Camera

Opsomming: Voor €199 is de EP51 qua prestaties een aardige smartphone. Filmliefhebbers zullen het display waarschijnlijk niet heel erg waarderen en gamers zullen tegen de grenzen van de chipset aanlopen. Laten liggen dus.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
68

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*