Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: American Gods Seizoen 1 (Blu-Ray)

Review: American Gods Seizoen 1 (Blu-Ray)

>Het hoesje, de trailer. Ze geven een compleet ander beeld, maar laten niets zien van wat je echt krijgt te zien. American Gods is een unieke serie die zich moeilijk laat verwoorden, maar je wel vastgrijpt.

Vastgrijpt omdat je het verhaal snapt, of omdat het je simpelweg overdondert. Dat verschil wordt gemaakt door voorkennis. Ken je het boek American Gods al of ken je het nog niet. Of als je het boek niet wilt lezen, helpt het in ieder geval om de wikipedia pagina over het boek te hebben gelezen.

American Gods gaat over Shadow Moon en Mr. Wednesday. Shadow komt net vrij uit de gevangenis en zijn vrouw is overleden. Als gevolg wordt hij ingehuurd als de lijfwacht van Mr. Wednesday die tot de nieuwe goden behoort. Mr. Wednesday is een bloeddorstige god die samen met Shadow een nieuw lever aan het opbouwen is.

American Gods is buitengewoon gewelddadig en weet veel van de mysteries rond het verhaal goed vast te houden terwijl de serie ons verder in de wereld van de American Gods meeneemt. De gewelddadige momenten zijn er ook niet alleen om ons op liters bloed te trakteren, maar ook om ons als kijker aan het denken te zetten. Om discussies uit te lokken.

Extra’s

Sony Pictures snapt duidelijk dat American Gods je aan het denken zet. Met de extra’s speelt Sony daar sterk op in. Niet alleen door te laten zien hoe de serie gemaakt is, maar vooral ook hoe de wereld van de goden in elkaar steekt en hoe het boek is omgezet naar een serie. Misschien moet je die laatste kijken voor je aan de serie begint ;-).

Het hoesje, de trailer. Ze geven een compleet ander beeld, maar laten niets zien van wat je echt krijgt te zien. American Gods is een unieke serie die zich moeilijk laat verwoorden, maar je wel vastgrijpt. Vastgrijpt omdat je het verhaal snapt, of omdat het je simpelweg overdondert. Dat verschil wordt gemaakt door voorkennis. Ken je het boek American Gods al of ken je het nog niet. Of als je het boek niet wilt lezen, helpt het in ieder geval om de wikipedia pagina over het boek te hebben gelezen. American Gods gaat over Shadow Moon en Mr. Wednesday. Shadow…

Overzicht Reviews

Verhaallijn
Cast
Afwerking

Opsomming: Ik klink nu misschien heel positief. Misschien ook omdat ik me nog steeds overdonderd voel door de inhoud van de serie. Maar niet alles is goed aan American Gods. Na een spectaculaire opening lijken de eerste twee volgende afleveringen echt fillers te zijn, waarna het tempo ineens omhoog schiet. Hier en daar wordt het verhaal ook iets teveel geforceerd. Normaal zou ik een serie dan sterk afwaarderen, maar het zijn de hoogtepunten die dit allemaal weer goedmaken. American Gods is een bijzondere beleving die je niet los laat.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
87

Over Roelof van Doorn

Die man met de snor, dat is wat ik vaak hoor. Een groot fan van series en films, maar stiekem ook wel interesse voor games. Your man at the spot, that's me!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*